Jenni Nyström Fastighetsförmedling Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

Sålda bostäder i Raus

Olof Skötkonungs gata 11 Raus
Bostadsrättsradhus
Midgårdsgatan 30 Raus
Hus
Styrbjörn starkes gata 13 Raus
Hus
Styrbjörn starkes gata 28 Raus
Hus
Bifrostgatan 61 Raus
Bostadsrätt
Styrbjörn Starkes gata 84 Raus
Hus
Styrbjörn Starkes gata 52 Raus
Hus
Olof Skötkonungs gata 30 Raus
Hus
Bifrostgatan 57 Raus
Hus
Olof skötkonungs gata 18 Raus
Hus