Bostadsområde Sofieberg

Bo på populära och barnvänliga Sofieberg

Sofieberg är ett populärt och barnvänligt bostadsområde ca 3 km från Helsingborg centrum som är från första halvan av 1900-talet med framförallt villor.

Från början var Sofieberg ett sommarnöje och ett jordbruk som tillhörde en handlare med namnet C E Hedström. På 1950-talet köpte Helsingborgs stad en del av marken och snart togs det första spadtaget till villaområdet Sofieberg. 

Sofieberg är ett mysigt bostadsområde med många små lugna villagator. Hit når du lätt med stadsbuss eller bil. I angränsande bostadsområden finns flera förskolor och skolor som Husensjöskolan, Västra Ramlösa skola och Vittra Adolfsberg.

I närheten finns naturområdet Jordbodalen där den omväxlande skogspromenaden tar dig över ett antal träbroar och runt flera dammar. På vägen kan du se mindre vattenfall längs Gåsebäcken och dramatiska branter där berggrunden syns tydligt. Här finns upplysta elljuspår, lekplats, flera eldstäder samt utegym. Här ligger också konferens och nöjesanläggningen Sundspärlan som roat människor sedan 1895.

Fältabacken

Intill Sofieberg ligger bostadsområdet Fältabacken som har villor och flerbostadshus byggda på 20- och 30-talet. Husen som är byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak. Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer.

Sålda bostäder i Sofieberg

Mästaregatan 1 Sofieberg
Hus
Gartnergatan 3 Sofieberg
Hus
Vårlöksgatan 8E Sofieberg
Bostadsrätt
Novembergatan 7 Sofieberg
Hus
Bellisgatan 8 Sofieberg
Hus
Mästaregatan 41 Sofieberg
Hus