Bli ägare till denna fantastiska sekelskiftsfastighet som tornar upp sig mitt på Råå

Styrmansgatan 6A | Råå Helsingborg

HYRESFASTIGHET SNART TILL SALU!
Vill du utöka ditt fastighetsbestånd eller kliva in på den kommersiella fastighetsmarknaden ges nu ett unikt tillfälle att göra så. Mitt på en av Råås småstensgator, endast ett stenkast från Öresund ligger denna fantastiska byggnad som idag huserar 2st otroliga lägenheter i etage med underbar utsikt över havet samt en mindre lägenheter i markplan och en lokal. Intäkterna är säkrade och för dig som ny ägare är det bara att hoppa på tåget.
Varmt välkommen till Råå!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
299 Kvm
Biarea
19 Kvm
Tomtarea
198 Kvm
Byggnadsår
1911

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

LOKAL: HYRESINTÄKT SÄKRAD!
Lägenhet 1 är den minsta till ytan, men med en smart planlösning är den perfekt för veckopendlaren.
Denna lokal på 17 kvadratmeter består av ett rum med kökspentry och erbjuder bekvämligheter som diskmaskin och tvättmaskin. Badrum med dusch. Allt är renoverat 2016.

LÄGENHET 2: HYRESINTÄKT SÄKRAD!
Lägenhet 2 är något större med sina 32 kvm. Totalrenoverad 2023 med nya golv och väggar. Köket ligger separat från sovrummet och erbjuder micro och diskmaskin.
Även här är badrummet med dusch och tvättmaskin helkaklat från 2016. 2 ingångar till denna bostad.

VÅNING 2

LÄGENHET 3: HYRESINTÄKT SÄKRAD!
125 kvm etagelägenhet. 5 rum fördelat på 2 våningar, övre etage nymålat 2023. På entréplanet finns idag 2 sovrum, vardagsrum och kök med vitvaror från 2023. Övre etage: finns ytterligare ett sovrum med balkong samt ett vardagsrum. Trevlig utsikt.

LÄGENHET 4/VINDSVÅNING: HYRESINTÄKT SÄKRAD!
125 kvm etagelägenhet med tillgång till gemensam stenlagd bakgård.
KÖK
Välplanerat kök med fantastiskt ljusinsläpp och utsikt mot Råå hamn, Ven och sundet.
Köksinredning från HTH med gott om förvaring samt generösa arbetsytor i polerad granit. Maskinell utrustning i form av kyl och frys, induktionshäll, ugn, mikro samt fläkt. Infällda spotlights i taket.
ALLRUM
Väl tilltaget sällskapsutrymme med sundsutsikt och ljusinsläpp från tre väderstreck. Öppet upp i nock med synliga takbjälkar som belyses med spotlights.
Öppen planlösning med utrymme för separata avdelningar för matsalsmöblemang samt soffgrupper. Här finns möjlighet att använda ena delen till ännu ett sovrum.
Gedigen gjutjärnskamin. Balkong med hänförande utsikt och kvällssol. En halv trappa ner finns en balkong i söderläge. Golv belagt med parkett.
SOVRUM
På våningens entréplan finns två väl tilltagna sovrum varav ett har vita skjutdörrsgarderober och en gedigen gjutjärnsspis. Golv belagda med parkett och plankgolv.
BADRUM
Vindsvåningen inrymmer två badrum. På entréplan finns ett större badrum. Nyrenoverat med värmegolv, infällda spotlights samt kakel och klinkers. Inrett med wc, tvättställ, dusch, tvättmaskin & torktumlare.
Det nyrenoverade badrummet på övre plan inrymmer tvättställ, wc och rymlig dusch. Även detta inrett med värmegolv, infällda spotlights samt kakel och klinkers.
Alla våtutrymmen renoverades 2016 och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

För ytterligare information vänligen kontakta mäklaren.

Renoveringar

2016 Samtliga badrum renoveras (kakel och klinker)
2016 Nya vitvaror i alla lägenheter och lokal
2021 Takfönster 2022 Lokal nymålad
2023 Totalrenoverat lägenhet nr 3
2023 Tvättmaskin/torktumlare, ny kyl och frys lägenhet nr 3
2023 Innertak renoverat
2023 Ny värmepump
2023 Dränering runt huset
2023 Lägenhet 2 totalrenoverad, nya golv och väggar
2024 Lägenhet 2 ommålas

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.999380975195, 12.737351073932

Bli ägare till denna fantastiska sekelskiftsfastighet som tornar upp sig mitt på Råå

Styrmansgatan 6A | Råå Helsingborg