Bo i radhusidyllen på Ramlösa!

Fridas Gata 115 | Ramlösa Helsingborg

Nu har vi möjlighet att presentera ett bostadsrättsradhus i 2 plan på populära Ramlösa. Idag disponeras bostaden som tre rum och kök men är ursprungligen registrerad som en fyrarummare. Fin uteplats och insynsskyddad trädgård på baksidan av huset. Det finns förvaringsutrymme i eget kallförråd och en garageplats i länga hör till bostaden. Här bor du i en stabil och välskött förening!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
105 Kvm
Byggnadsår
1987

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Du välkomnas av en praktisk hall med ett tåligt klinkergolv och plats för avhängning av ytterkläder och skor i en skjutdörssgarderob. I garderoben finns även plats för städutrustning. I den inre delen av hallen hittar vi trappan upp till övervåningen.

TVÄTTRUM
I direkt anslutning till hallen finns en tvättstuga med groventré och klinkergolv. Via en altandörr kommer du ut till entrésidan och kan enkelt gå ut med tvätten på sommaren. Här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Frånluftsvärmepumpen är också placerad här. 

KÖK
Till vänster från hallen finns ett trivsamt och rymligt kök. Äldre men välbevarad köksinredning med ljusa köksluckor och mörk bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis, spisfläkt och diskmaskin. Matplatsen är placerad vid stora fönster som ger rummet fint ljus och utsikt mot entrésidan. På golvet ligger likadant klinker som i hallen och tvättstugan.

BADRUM
Badrummet renoverades 2000 med grått klinkergolv, ljust kakel och golvvärme. Här finns dusch, toalettstol, tvättställsskåp och spegelskåp. 

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum där det finns plats för både matsalsmöbler och stor soffgrupp. Här finns möjlighet att sätta upp en vägg för att skapa ett tredje sovrum om så önskas. Stora fönster och en altandörr ger ett rikt ljusinsläpp och härifrån har du utgång till uteplatsen och trädgården på baksidan av huset. 

ÖVRE PLAN

HALL
Vi tar trappan upp och når övre plan. Vi möts först av en hall med laminatgolv och flera garderober.  

SOVRUM 1
Det första sovrummet till höger har en generös skjutdörrsgarderob, laminatgolv och ett stort fönster som släpper in mycket dagsljus. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och byrå om så önskas

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har laminatgolv, garderob och ett fönster som är beläget mot trädgårdssidan. Även här finns plats för en dubbelsäng.

BADRUM
Badrummet renoverades 2005 med ljust klinkergolv, vitt kakel och golvvärme. Här finns dusch, toalettstol, tvättställsskåp och spegel.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:
2000 Badrummet på entréplan renoverat
2005 Badrummet på övervåningen renoverat
2013 Spis
2015 Tvättmaskin och torktumlare
2017 Bänkskiva i köket
2019 Diskmaskin, kyl och frys
2019 4 st innerdörrar och förrådsdörr  

Brf Humlegården

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen har 26 lägenheter, uppdelade på fem längor i föreningen. Vardera lägenhet har en boyta på ca 104 kvm samt en förrådsbyggnad. Till varje lägenhet finns det en tillhörande garageplats i länga. 

Föreningen har både festlokal och övernattningsrum som föreningens medlemmar kan hyra. 
Hyra för övernattningslägenhet: 2024- 200kr/natt. 1v kostar 500kr. Festlokalen kostar 100kr/tillfälle.

Välskött förening som förvaltas av Bredablick Förvaltning. Föreningen försöker alltid hitta vägar för att göra ekonomin i föreningen bättre och trivseln större. Minst 4 fixardagar per år där man umgås och fixar saker tillsammans.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften och behöver därför inte tecknas av de enskilda medlemmarna.

* Läs mer om föreningen på deras hemsida: http://www.brf-humlegarden.se/

NÄROMRÅDE
Trevligt och barnvänligt radhusområde med huslängorna som ligger runt om en gemensam gräsmatta och en lekplats som nyligen renoverades. Härifrån är det en kort promenad till Ramlösa Brunnspark. I närheten finns bra förbindelser med kollektivtrafik och Ramlösa station ligger någon kilometer bort. I närområdet finns även förskolor, skolor och mataffär.

UTEPLATS/FÖRRÅD/GARAGEPLATS
Uteplats, förråd och garageplats är upplåten med bostadsrätt.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Under år 2023 genomfördes fönsterrenovering på nedervåning och även utbyte av fönster som är alltför nedgångna för att renovera. I år kommer föreningen att prioritera husens högdelar där det behöver tvättas, målas och bytas ut vissa takpartier.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Årsavgiften höjdes med 11% 2024-01-01.
Det är i dagsläget inte bestämt om det blir fler avgiftshöjningar men det finns risk för höjning på grund av räntor och övriga omkostnader. 

* Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ramlösa

Bo i klassiska Ramlösa

Ramlösa är ett lugnt och barnvänligt område nära såväl grönområden i Ramlösaparken som centrala Helsingborg, på cirka 4 kilometers avstånd.

Ramlösa är känt över hela världen för mineralvattnet från sin flera hundra år gamla hälsobrunn. Länge fungerade Ramlösa som kurort och miljön och byggnaderna kring hälsobrunnen är väl bevarade i Brunnsparken. Den gamla Brunnsparken är skyddad som byggnadsminne och är idag en naturlig mötesplats. Här samlas man för att promenera, motionera eller för det traditionsenliga Valborgsfirandet som föreningen Ramlösabor anordnar. 

Områdena närmast hälsobrunnen i norr, öster och söder består till största delen av villor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Utanför detta villaområde har det från 1960-talet och framåt byggts både villor och radhus. I närheten av Ramlösa Brunnspark byggdes under 80-talet många bostadsrätter, både i form av radhus och högre hus med hiss.

Ramlösa erbjuder flera förskolor och skolor. I Ramlösa är kommunikationerna goda med stadsbuss och med närhet till både E4:an och Ramlösa tågstation. 

Närmsta mataffärer är Citygorss, Lidl och Ica Gustavslund.

56.021927438284, 12.756846016746

Bo i radhusidyllen på Ramlösa!

Fridas Gata 115 | Ramlösa Helsingborg