Rymlig familjevilla: uppvuxen och insynskyddad trädgård med en härlig vinterträdgård!

Fogdögatan 7 | Rydebäck Helsingborg

SNART TILL SALU! Välplanerad och mysig enplansvilla beläget på en lugn återvändsgata i omtyckta och familjevänliga Rydebäck. Huset erbjuder bland annat 5 sovrum, generösa sällskapsytor och en härlig vinterträdgård med stora glaspartier mot den lättskötta trädgård med ett insynsskyddat och soligt läge. Huset är välskött och vill man så kan man med fördel inreda vinden och få fler sovrum och större boyta.
Här bor ni i ett lugnt område med närhet till hav och salta bad. I Rydebäcks centrum finns bl a gym, apotek, vårdcentral, välsorterad livsmedelsaffär och pizzeria. Bra pendlingsmöjligheter i form av goda kommunikationer med tåg och nära ut till E6 för er som tar bilen.
Varmt välkomna till Fogdögatan 7!

Byggnadstyp
Enplans kedjehus
Antal rum
6
Varav sovrum
5
Boarea
106 Kvm
Biarea
70 Kvm
Tomtarea
311 Kvm
Byggnadsår
1968

Beskrivning
Planlösning

HALL
Du välkomnas av en ljus och praktisk hall med ett tåligt klinkergolv och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. På vänster sida finns tre garderober. 

KÖK
Till höger från hallen ligger ett trivsamt kök som under år 2021 fick nya luckor och lådor samt nya granitbänkskivor som inte bara är snygga men också mycket tåliga och enkla att rengöra. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys (Miele, -22), spis, spisfläkt och diskmaskin från (Grundig, -24). Matplatsen är placerad vid två stora fönster som ger rummet fint ljus och utsikt mot entrésidan. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och en luftvärmepump (Mitsubishi -11) är monterad på väggen.  

TVÄTTSTUGA
Rakt fram från köket når vi tvättstugan som har klinker på golvet. Här finns en tvättmaskin (Cylinda, -23), torkskåp (Electrolux, -18), städskåp och väggskåp. Via en altandörr kommer du ut till framsidan av huset. I direkt anslutning till tvättstugan finns ett litet pannrum där gaspannan är placerad .

SOVRUM 1
Det största sovrummet har parkettgolv och altandörr ut mot vinterträdgården. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och byrå om så önskas.

KLÄDKAMMARE
Intill tvättstugan och sovrum 1 finns en klädkammare som renoverades 2023 med klinkergolv och nytt förvaringssystem.

SOVRUM 2
Det här sovrummet är inrett som ett gamingrum. Klinkergolv, garderob och fönster mot vinterträdgården.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet har parkettgolv, garderob och fönster mot vinterträdgården.

BADRUM
Badrummet renoverades 2004 med mörkt klinkergolv och grönt kakel. Här finns dusch (-22), toalettstol (-22), kommod (-22) och spegel. 

GÄSTTOALETT
Även gästtoaletten renoverades 2004. Här är det svart klinkergolv och ljusa väggar. Det finns en toalettstol och handfat.

VARDAGSRUM
Till vänster från hallen ligger ett stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för både matsalsdel och sällskapsdel. De stora fönsterytorna ger ett rikt ljusinsläpp och gör rummet ännu mer inbjudande. Härifrån har du fin utsikt mot trädgården och utgång till vinterträdgården. På golvet ligger parkettgolv. 

VINTERTRÄDGÅRD
Den fantastiska vinterträdgården från Willab Garden är ca 20 kvm stort och byggt 2005. Betongplatta med terrakottafärgat klinkergolv ovanpå, kanalplasttak och stora glasytor som släpper in maximalt med ljus. Skjutdörrarna med 2-glas isolerar mot både kyla och värme och gör det smidigt att öppna och stänga mellan uterum och trädgård.  Det här är ett härligt extra rum för umgänge eller avkoppling året runt. 

SOVRUM 4
Det här sovrummet har parkettgolv och fönster mot trädgården. Rummet är idag inrett med en enkelsäng och skrivbord.

SOVRUM 5
Det sista sovrummet har laminatgolv (-24) och dekorativa takbjälkar. 

KLÄDKAMMARE
Via en klädkammare som ligger intill sovrum 5 når du ett stort förråd. 

FÖRRÅD
Stort förråd med gott om förvaringsutrymme. Förrådet var ursprungligen ett garage men garageporten har ersatts med en dörr. 

VIND
En del i området har valt att inreda vinden och på så sätt få mer boyta. För detta krävs bygglov. Idag är vinden ett stort och bra utrymme med gott om förvaring. Ett fönster i gaveln ger ljus. 

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:
2024: Diskmaskin Grundig
2023: Renoverat klädkammare
2023: Tvättmaskin Cylinda
2022: Ny kommod, toalett och dusch i badrummet
2022: Kyl/frys Miele samt frysbox i garaget
2022: Byte gavelpanel östersida
2021: Granitbänkskivor, nya luckor och lådor i köket
2020: Spis Husqvarna
2018: Torkskåp Electrolux
2012: Carporttak
2011: Värmepump luft/luft Mitsubishi
2010: Byte gavelpanel västersida
2005: Vinterträdgård med isolerglas och gjuten grund från Willab Garden
2004: Renoverat badrum och gästtoalett
2003: Gaspanna
2002: Parkettgolv i vardagsrummet
2001: Trädgårdsplank

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 524 000 kr
Mark, totalt värde: 1 113 000 kr ().
Summavärde: 2 637 000 kr

Taxeringsår: 2021
Värdeår: 1968

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RYA GA:20
ÄNDAMÅL: Tillfarter, parkeringsplatser, gång- och cykelvägar, grönytor, övriga gemensamma ytor, regnvattenbrunnar med tillhörande ledningar.

Samfällighetsförening

Den nya ägaren av fastigheten kommer att ingå som medlem i samfällighetsföreningen Rydebäcks Gård. Samfällighetsföreningen ansvarar för förvaltning och underhåll av gångvägar, parkeringar och grönområden. För mer information besök hemsidan www.rydeback.org

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.968604843158, 12.77123136723

Rymlig familjevilla: uppvuxen och insynskyddad trädgård med en härlig vinterträdgård!

Fogdögatan 7 | Rydebäck Helsingborg