Charmigt sekelskifteshus med lantligt läge!

Södergatan 60 | Ekeby Bjuv

Varmt välkomna till detta charmiga hus med lugnt och lantligt läge. Huset
erbjuder 2-3 sovrum, vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, trevligt kök med bra arbetsytor, helkaklat badrum och ett mysigt uterum.
Stor trädgård på baksidan av huset med gott om plats för avkoppling, umgänge och lek. Här kan du njuta av den härliga solen från förmiddag till kväll. Det finns ett trädäck som är perfekt för grillkvällar och andra sociala sammankomster. I trädgården finns också ett växthus samt en friggebod med plats för bl.a. cyklar och trädgårdsredskap. På den stenlagda uppfarten kan du parkera din bil.

* Huset är förbesiktigat och besiktningsprotokoll kommer skickas ut till spekulanter som är vidare intresserade!

Byggnadstyp
1-planshus med källare och inredd vind
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
75 Kvm
Biarea
25 Kvm
Tomtarea
617 Kvm
Byggnadsår
1909

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

UTERUM
Uterummet är ca 20 kvm stort. Med stora glaspartier som är öppningsbara bjuder uterummet in till samvaro både härliga soldagar och regniga sommardagar. Här kan familj och vänner samlas för mysiga middagar.

ENTRÉHALL
Entré via uterummet. Väl inne i huset möts vi först av en hall med utrymme för avhängning av ytterkläder och skor samt plats för mindre möblemang. I hallen under trappan finns en gjutjärnskamin som ger både extra värme och hög mysfaktor. På golvet ligger ett fint parkettgolv som fortsätter ut i vardagsrummet och sovrummet. Väggarna är tapetserade i vitt.

BADRUM
I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med infälld belysning i taket. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, tvättställsskåp och spegelskåp. Det finns två fönster för ljusinsläpp och vädring. 

KÖK
Charmigt kök med plats för ett matbord längs med fönstret. Vita köksluckor i lantlig stil, svart bänkskiva och vita kakelplattor ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av en integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, fläktkåpa, induktionshäll (2021), inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv och det är tapet på väggarna. 

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum som har en bred öppning mot hallen med den värmande kaminen. Fönster i två väderstreck som ger ett rikt ljusinsläpp. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och övrigt möblemang. 

SOVRUM 1
Sovrummet rymmer en dubbelsäng och garderob. Charmiga takbjälkar bryter av mot de vita väggarna och det finns ett fönster som vetter mot husets framsida.
  

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Vi tar trappan upp och når övre plan. Vi möts först av ett allrum med parkettgolv, vita tapeter på väggarna, inbyggd förvaring med skjutdörrar och ett fönster på gaveln.

SOVRUM 2
Till vänster från trappan ligger ett sovrum med laminatgolv och vita tapeter på väggarna. Rummet ligger lugnt beläget mot trädgården och från fönstret har man fin utsikt över de öppna fälten.

KALLVIND
Det finns ett oinrett utrymme som är möjligt att inreda till exempelvis ett litet barnrum, kontor eller en walk in closet.

KÄLLARPLAN

TVÄTTSTUGA
I tvättstugan finns en äldre tvättmaskin och torktumlare.

PANNRUM
I källaren finns också ett pannrum där luft/vattenvärmepumpen står och där elcentralen finns placerad. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 392 000 kr
Mark, totalt värde: 230 000 kr ().
Summavärde: 622 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Ekeby

Ekeby är en liten ort belägen i Bjuvs kommun med ca 4000 invånare. Det är en idyllisk plats omgiven av det vackra skånska landskapet med åkrar och fält. Orten har en lugn och avslappnad atmosfär och är omgiven av naturreservat och grönområden som erbjuder möjligheter till promenader och andra utomhusaktiviteter.
Samhället i Ekeby präglas av en mix av moderna bostäder och äldre bebyggelse, vilket ger en charmig karaktär åt området. Här finns bland annat Ekeby Möbelaffär, Ekeby Sparbank, restauranger, vårdcentral, bibliotek, padelhall, gym och ridhus. Det finns även förskolor och Ekebyskola F-9.

Ekeby är också känt för sin närhet till andra större städer och orter i regionen, såsom Helsingborg och Malmö, vilket gör det till en attraktiv plats att bo på för dem som vill kombinera lantlig charm med närhet till stadslivet.

Sammanfattningsvis är Ekeby en pittoresk och fridfull ort i Skåne, som lockar med sitt vackra landskap, sin charmiga bebyggelse och sitt lugna tempo.

55.998375198553, 12.958229876636

Charmigt sekelskifteshus med lantligt läge!

Södergatan 60 | Ekeby Bjuv