3:a högst upp i huset med havsutsikt!

Rååvägen 97 | Råå Helsingborg

Välkommen till en ljus och genomgående lägenhet på tredje våningen med balkong i härligt västerläge. Välplanerad och trevlig lägenhet med två sovrum, rymligt vardagsrum, helkaklat och stambytt badrum samt ett kök med plats för ett matbord. Lägenheten ligger på lugnt läge med promenadavstånd både till stranden, lokaltrafiken och Råås alla bekvämligheter så som mataffärer, apotek och restauranger.

Varmt välkommen att boka visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
69 Kvm
Byggnadsår
1955

Beskrivning
Planlösning

HALL
Rymlig hall där ljuset faller in från både väst och öst välkomnar dig då du stiger in. Här ligger ett trägolv som fortsätter ut i köket och väggarna är vitmålade. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor.  

KÖK
Precis till höger från entrén finner vi köket med matplats intill fönstret. Köksinredningen är äldre och består av vita köksluckor med träkanter, träbänkskiva med infälld diskho samt kakel ovanför arbetsbänken. Här finns en kombinerad kyl/frys (2022), diskmaskin, spis och köksfläkt. 

VARDAGSRUM
Till vänster från hallen når vi det härliga vardagsrummet som har fint ljusinsläpp från stora fönster. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar utgör ytskikt i rummet. Här finns plats för större soffgrupp samt övrigt möblemang. Härifrån når du balkongen i västerläge där du kan njuta av den härliga kvällssolen och blicka ut mot havet.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2003 med ljusa kakelplattor och klinker i nyans av ljus terrakotta. Här finns en vägghängd toalettstol, dusch, handdukstork, tvättställsskåp, spegelskåp och tvättmaskin. 

SOVRUM 1
Intill köket finns ett sovrum som har laminatgolv och ljusgrå väggar. Här finns två stycken dubbelgarderober. 

SOVRUM 2
Intill vardagsrummet finns ytterligare ett sovrum. Det ligger lugnt beläget mot innergården. De tapetserade väggarna kompletteras av ett laminatgolv och det finns två stycken garderober. 

Riksbyggen Helsingborgshus nr 5

ALLMÄN INFORMATION
Bostadsrättsföreningen registrerades 1954, nuvarande stadgar registrerades 2016. Föreningen äger fastigheterna Trumslagare 11 och 12 i Helsingborgs kommun. På fastigheterna finns 4 byggnader med 88 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1955. Adresserna är Kielergatan 14-24, Rååvägen 93-97 samt Narvagatan 1A och 1B på Råå.

Föreningen har 88 bostadsrättslägenheter och är fördelade enligt följande:
1 Rok - 11
2 Rok - 42
3 Rok - 32
4 Rok - 3

Dessutom tillkommer:
Garage - 15
P-platser - 15
Lokaler - 8

FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen står för bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring.

BALKONG
Balkong som hör till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt.

FÖRRÅD
Källarförråd och matkällarförråd som hör till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns gemensamma tvättstugor, cykelförråd och barnvagnsrum.
Föreningen har en festlokal/övernattningsrum för uthyrning. Avgift 200 kr/dygn och den kan bokas max tre dygn i rad om efterfrågan är hög vid tillfället. Vid hyra av lokalen ska en deposition erläggas på 500 kronor. Efter godkänd städning återbetalas depositionen (Information från ordförande 2023-05-03).

GÅRDSPLATS/INNERGÅRD
Det finns stora gräsytor och trevliga uteplatser på föreningens område som man gärna får nyttja.

PARKERING
Föreningen har 15 st parkeringsplatser (gratis än så länge) och 15 st garageplatser (ca 450 kr/mån). Separat kösystem tillämpas. Det finns i nuläget kö till både p-plats och garage.

STÖRRE RENOVERINGAR SOM GENOMFÖRTS
2019/20 Omfogning av fasad
2018 Föreningen genomförde översyn av fasad, fönster samt dränering
2016 Takrenovering inkl. taksäkring
2014 tilläggsisolering vind
2003 Stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Styrelsen har inga större underhållsåtgärder planerade i år.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Årsavgiften höjdes med 3% 2024-01-01. Nästa års avgifter fastställs först i september/oktober när nästa års budget fastställs.

*Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.003482130382, 12.734079748399

3:a högst upp i huset med havsutsikt!

Rååvägen 97 | Råå Helsingborg