Första parkett intill hav och strand på pittoreska Råå

Kustgatan 92 | Råå Helsingborg

Strandnära och havsnära boende med härlig utsikt och fint solläge! Den öppna planlösningen mellan matplats och vardagsrum erbjuder fiskbensparkett från byggåret, eldstad och altandörr ut till trädgården där du kan fånga solen hela dagen. Här finns både stor uppfart och garage, 3 sovrum och gott om plats i den inredda källaren. Välkommen till ditt nästa boende, med närhet till både strand, stad och service!

Byggnadstyp
1,5-planshus med källare
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
119 Kvm
Biarea
69 Kvm
Tomtarea
631 Kvm
Byggnadsår
1954

Beskrivning
Planlösning

HALL
Stig in i hallen med sitt praktiska golv med klinkerlook och de ljust målade väggarna! I den inre delen av hallen finns den vackra trappan i ek till övre plan, trappa ner till källaren samt garderob och avhängningsyta för ytterkläder. 

GÄSTTOALETT
Precis intill entrén finner vi gästtoaletten, med sitt klinkergolv, matchande grå våtrumstapet samt blyinfattade fönster. Inredningen består av wc och handfat.  

VARDAGSRUM SAMT MATPLATS
Den vackra fiskbensparketten är original från 1954 men i mycket bra skick. Golvet lyfts fram av det fina ljuset från de stora fönsterytorna och matchas av den ljusa tapeten. Eldstaden blir ett centrum i rummet som också rymmer en större matplats intill altandörren. Här når man trädäcket och trädgården, härligt under den varma säsongen! 

KÖK
Köksinredningen från Kvänum (1985) i alm matchas av golvet från Forbo golv, Marmolium. Laminatbänkskivan har infälld diskho och kakel ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av spishäll från Husqvarna med induktion (2022), fläkt från Gaggenau, inbyggnadsugn från Husqvarna med pyrolysfunktion (2021), diskmaskin från Bosch (2023), kyl från Husqvarna (2013) och micro från Whirlpool (som kan ingå). Frysbox finns i källaren. 

I köket finns också utrymme för matplats intill fönstret som vetter mot trädgården, en fin plats att börja dagen på. 

ÖVRE PLAN 
Via den vackra trappan når vi övre plan och den övre inredningsbara hallen med sitt stora fönster ut mot Öresund. Här sitter man gärna och läser en bok eller löser ett korsord. Ekparketten är genomgående för den övre hallen och två av de tre sovrummen. Ett inbyggt linneskåp samt lucka till kallvinden finns också här. Via luckan i innertaket når man kallvinden med gott om förvaringsutrymme.

SOVRUM 1
I det första sovrummet på vänster hand finns en dubbelgarderob, tapetserade väggar och ekparkett. 

SOVRUM 2
Nästa sovrum finns också på vänster hand och här ger hela tre fönster i takkupan ett fint ljus och utsikt över trädgården. Laminatgolv och tapetserade väggar utgör ytskikt i rummet och här finns en garderob. 

SOVRUM 3
Det tredje och största sovrummet har utgång till balkongen med sitt fina solläge och utsikt mot havet. En eldriven mörkläggningsgardin (utvändig) hjälper till att hålla sovrummet svalt under den varma säsongen. Tre garderober erbjuder bra förvaring. De tapetserade väggarna i en varm grön ton matchar ekparketten.  

BADRUM 
Badrummet på övre plan är utrustat med wc, badkar, handdukstork (el), handfat med förvaring undertill samt spegelskåp med belysning. Spotlights i innertaket är dimbara. Klinkergolvet (golvvärme, el) matchas av de kaklade väggarna och takfönstret ger både ljus, utsikt och möjlighet till vädring. Den mekaniska ventilationen är fuktstyrd men kan också styras mekaniskt. 

KÄLLARE 
Vi lämnar övre plan och tar oss via trappan i hallen till källaren. Här möts vi av en hall med klinkergolv. Från hallen nås både utrymmen för förvaring, matkällare, allrum, tvättstuga samt avdelning med relax, bastu och dusch. Källaren kan också nås utifrån trädgården. 

ALLRUM
Kanske blir det här ett extra rum för er hobby, ett kontor eller något annat? Rummet är inrett med plastmatta på golvet och väv på väggarna. Här finns vattenmätaren och elcentralen med sin jordfelsbrytare. 

VERKSTAD
Innanför allrummet finns verkstaden, där centralen för fjärrvärmen finns installerad. Här finns plats för verktyg och möjlighet att fixa och laga saker för den händige. 

TVÄTTSTUGA MED RELAX OCH BASTU
Klinkergolvet är genomgående för tvättstugan och relaxavdelningen. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Asko och grovvask. Bastun har plats för 4-6 personer och duschen som finns precis utanför renoverades 2020. Varför inte inleda fredagsmyset med en bastu, dusch och lite mys i relaxdelen?  

Trädgård samt garage

Den uppvuxna, lummiga och välskötta trädgårdstomten ramar in både tomt och hus och är ritad av en trädgårdsarkitekt. Här finns växter som lavendel, ligusterhäckar, hängkaragan, forsythia, syrén, rhododendron, höstanemon, hortensior samt lökväxter. Ny gräsmatta anlades 2019.

Vidare erbjuder trädgården både trädäck och stenlagd uteplats med fint solläge. Trädäcket har också både vindskydd för västanvinden samt eldriven, stor markis. I trädgården finns gott om plats för den som vill odla både grönsaker och blommor. I trädgårdslandet växer idag hallon, jordgubbar och rabarber. Här finns också ett växthus, så nu kan du plocka dina egna tomater och gurkor. 

Den rymliga uppfarten ger plats för flera bilar och här finns också ett fristående garage. Det byggdes 1980 med gjuten platta, B30-klassade väggar och låglutande tak. 2010 fick garaget sedan en ny takresning samt ny, eldriven port 2015.

Renoveringar, årtal och övrigt

Larm från Sector Alarm finns installerat i bostaden och kan övertas. Larmet är kopplat till brandvarnare och kamera och med utryckning som ingår i abonnemanget. 

2023 ny motor till den eldrivna stora markisen 
2022 installeras fjärrvärme 
2017  renoverades den invändiga trappan till övre plan 
2015 installeras ny port till garaget, eldriven
2011 slipas och lackas fiskbensparketten i vardagsrummet samt nytt innertak installeras
2010 omfogas skorstenen 
2009 läggs ett nytt golv in i köket 
2002 plattsättning i trädgården som skapar en plats för den sena kvällssolen 
2002 renoveras badrummet på övre plan 
2000 ny vattenledning och anslutning från huset och fram till anslutningen med det kommunala systemet 
1996 installeras duplicatsystem för dagvatten och spillvatten 
1982 renoverades yttertaket 
1980 byggdes det fristående garaget 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.002335281979, 12.732318378553

Första parkett intill hav och strand på pittoreska Råå

Kustgatan 92 | Råå Helsingborg