Hem vid havet: 1,5-plan nära hamnen och Råå centrum!

Ostindiegatan 14C | Råå Helsingborg

Välkomna till detta hus som är precis lagom i storlek med stora sällskapsytor och trevlig lättskött trädgård med flertalet uteplatser. Beläget på Råås omtyckta "Djävulsö" så har man strand, hav och hamn precis runt knuten.
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
130 Kvm
Tomtarea
332 Kvm
Byggnadsår
1993

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i denna inbjudande hall. Det stilrena klinkergolvet med golvvärme sträcker sig smidigt ut i det angränsande vardagsrummet, vilket skapar en enhetlig och stilfull yta. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med flertalet garderober och en generös klädkammare under trappan där även centraldammsugaren sitter.


TOALETT/TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen når vi toaletten med egen tvättavdelning, där renovering utfördes 2022. En elegant kombination av grått och vitt ger en tidlös känsla. Utrustad med en tvättmaskin från 2018 och en effektiv varmvattenberedare, här finns allt du behöver för bekväm och praktisk användning. Ett fönster som ger både vädring och en ljus atmosfär.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer vi till det generösa vardagsrummet som badar i naturligt ljus från sina många fönster.
En mysig kamin skapar en varm atmosfär perfekt för att njuta av kyliga kvällar med en kopp te eller ett gott glas vin. Med gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp är detta utrymme idealiskt för både avslappnade måltider och social samvaro. Vid behov av fler sovrum kan rummet enkelt delas av för att skapa ytterligare sovrum eller kontorsyta.


KÖK
Välkomna till det hemtrevliga köket där modern elegans möter praktisk funktionalitet! De nya köksluckorna i en stilfull grå nyans ger en fräsch och modern touch till rummet. Alla vitvaror är helt nya från 2022. Här finns gott om plats för ett matbord med bekväm sittplats för fyra personer, perfekt för mysiga frukoststunder. Altandörren leder ut till det delvis inglasade uterummet, vilket ger en sömlös övergång mellan inomhus och utomhusliv.

OVRE PLAN
Trappan i hallen tar oss upp till övre plan.

ALLRUM
En mångsidig öppen yta som för närvarande agerar som ett mysigt tv-rum. Med sin intima atmosfär och smarta användning av utrymme erbjuder detta rum en perfekt plats för avkoppling och underhållning. Här blickar vi även mot hamnen från balkongen.

BADRUM
På detta våningsplan finner vi badrummet som med sina helkaklade väggar ger det en tidlös och lättstädad yta.
Här kan du njuta av både bastu och badkar för att koppla av. Golvvärmen ger en behaglig känsla under fötterna, och de generösa förvaringsskåpen bidrar till att hålla badrummet rent och organiserat.

SOVRUM
Våningsplanets första sovrum med plats för en bekväm dubbelsäng och tillräckligt med förvaringsutrymme i de rymliga garderoberna. Du kommer att uppskatta den egna utgången till balkongen, där du kan sitta och njuta av solen samtidigt som du har en vacker utsikt mot havet.

SOVRUM
Vidare kommer vi till det mysiga lilla sovrummet! Trots sin mindre storlek är detta utrymme mångsidigt och kan användas på många olika sätt. Med sin flexibilitet är det perfekt som gästrum eller som ett praktiskt kontor.

TRÄDGÅRD
Med trevlig plattsättning, delvis inglasat uterum och ett charmigt lusthus är detta en plats för avkoppling och sociala stunder. Lätt tillgång till parkering utanför huset och gott om soliga platser att njuta av. Detta blir er personliga oas för enkelhet och njutning!

BOD
På tomten finns även ett isolerat förråd om ca 12 kvm som kan fungera som snickarbod, förråd eller gästhus. Redan förberett med värme och el utdraget.

Lusthuset som står på framsidan av huset som förgyller många sommarkvällar.


Här bor ni billigt och bra energimässigt och har Råås bekvämligheter precis utanför dörren.
Varmt välkomna på visning!

Renoveringar

1993 Nuvarande ägare bygger huset
1999 Lusthuset byggs
2000 Uterum
2006 Plåttaket målas
2014 Ny köksdörr
2018 Ny tvättmaskin
2018 Fiber
2019 Ny spis
2019 Ny balkong, både syd och väst
2019 Skorstenen kontrolleras
2021 Nytt köksgolv
2021 Ny toalettstol i badrummet
2022 Ny varmvattenberedare
2022 Ny kyl och frys
2022 Alla fönster målas ute och inne
2023 Lusthuset renoveras
2023 Tvättstuga renoveras

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.992795052426, 12.746780032845

Hem vid havet: 1,5-plan nära hamnen och Råå centrum!

Ostindiegatan 14C | Råå Helsingborg