Stilren 2:a med härligt ljus och inglasad balkong

Svartögatan 4 | Rydebäck Helsingborg

Med öppen planlösning och underbart ljusinsläpp välkomnar den här stilrena och pedantiskt skötta 2:a dig på andra våningen! Den inglasade balkongen har rätt solläge och vetter mot den lugna innergården. Här bor du nära havet, service och goda kommunikationer både till Malmö och Helsingborg: välkommen att titta på din nästa bostad!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
57 Kvm
Byggnadsår
2016

Beskrivning
Planlösning

HALL
Stig in i hallen! Det vackra parkettgolvet möter dig här och är genomgående för hela bostaden. Till höger finns en rymlig skjutdörrsgarderob. Ljuset från vardagsrummet når även hallen, genom den öppna planlösningen. 

BADRUM MED TVÄTTAVDELNING
Badrummet går i klassiskt vitt och grått, kakel och klinker, och erbjuder även en tvättavdelning. Både torktumlare och tvättmaskin, båda från Electrolux, samt bänkyta för att hantera tvätten finns direkt till vänster. I övrigt är badrummet utrustat med wc, dusch med vikväggar och två duschmunstycken, handfat med skåp, spegelskåp med belysning och golvvärme. 

VARDAGSRUM OCH KÖK
Så kommer vi till vardagsrummet och köket, med öppen planlösning. Parkettgolvet fortsätter här och även de ljusa väggarna. Fondtapeten utgör en fin kontrast, men utan att ta över intrycket i rummet. Här ryms både soffhörna och matsalsmöbel intill de stora fönstren.  Köksinredningen går i klassiskt vitt och erbjuder ett funktionellt kök, med gott om skåp och bänkyta. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och inbyggd micro. Alla vitvaror är från Electrolux. 

BALKONG 
Så når vi balkongen, som har ett skyddat läge från vind och regn, med sin inglasning. Solläget är också det rätta och balkonggolvet är inbjudande att gå på. Här kan man njuta av en kopp kaffe och en god bok! 

SOVRUM 
Det rymliga sovrummet har en stor skjutdörrsgarderob för bästa förvaringen och även för den stora dubbelsängen finns det gott om plats. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett större kallförråd som finns på innergården, nära entrén. Via föreningen kan man hyra parkeringsplats precis intill bostaden. Den kostar 300 kr per månad. 

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.967355788367, 12.778209938914

Stilren 2:a med härligt ljus och inglasad balkong

Svartögatan 4 | Rydebäck Helsingborg