Charmigt gathus nära till förbindelser!

Öresundsgatan 12 | Helsingborg Helsingborg

Nu finns möjligheten att förvärva ett mycket charmigt gathus med närhet till det mesta. Väldisponerat hus med 3 sovrum och trevliga sällskapsytor. Fin insynsskyddad trädgård på baksidan av huset med gräsmatta, vackra blommor och växter, uterum, trädäck och förråd. Här bor du med cykelavstånd till Helsingborg centrum, nära hav och badstrand samt Triangelskogen med fina promenadstråk och motionsslinga. Det finns även ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

* Huset är förbesiktigat och besiktningsprotokoll kommer skickas ut till spekulanter som är vidare intresserade!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
135 Kvm
Biarea
12 Kvm
Tomtarea
353 Kvm
Byggnadsår
1909

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande entré med ljust klinkergolv och målade väggar. I hallen har du utrymme för avhängning av ytterkläder och skor samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Här finns trappa till övervåningen.

GÄSTTOALETT
I anslutning till hallen finns en gästtoalett med ljust klinkergolv, målade väggar, toalettstol och tvättställsskåp (-23).

SOVRUM 1
På entréplan finns ett sovrum som idag är inrett som hemmakontor. Laminatgolv, ljusa väggar och fönster som släpper in mycket ljus.

KÖK
Trevligt kök med vitmålade träluckor, kakel ovanför arbetsytan, träpanel i taket och plastmatta på golvet. Det finns en spishäll, spisfläkt, kombinerad kylf/frys och diskmaskin (-23). Via fönstret kan du titta ut mot uterummet och trädgården.  

MATSAL
Bredvid köket finns ett matrum med plats för ett större bord. Trägolv, skjutdörrar till förvaring och utgång till uterummet via en liten inre hall. 

VARDAGSRUM
Till höger från hallen når vi vardagsrummet som är ljust och rymligt med gott om plats för en stor soffa. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade. De stora fönsterytorna ger ett rikt ljusinsläpp och gör rummet ännu mer inbjudande. Här finns en vedkamin som ger både extra värme och hög mysfaktor. I vardagsrummet finns även luft/luftvärmepumpen (2023) placerad. 

ÖVRE PLAN

HALL
Vi tar trappan upp och når övre plan. Vi möts först av en hall med laminatgolv och förvaring bakom skjutdörrar samt förvaringsutrymme längs rummets ena sida. 

SOVRUM 2
Vänster om trappan når vi ett sovrum som har laminatgolv och tapetserade väggar. 

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet ligger på höger sida. Även här är det laminatgolv och tapet på väggarna. I direkt anslutning till rummet finns en rymlig garderob. 

BADRUM
Badrummet renoverades 2010 med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns dusch, toalettstol, tvättställsskåp, spegel med belysning och tvättmaskin.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:
2023 Luft/luft värmepump, installerat larm, ny diskmaskin. Renoverat hall, gästtoalett och trappa.
2016 Fönsterbyte i hela huset.
2016 Staket i trädgården.
2015 Ny kombinerad kyl/frys, fläkt och spis. Målat köksluckorna och väggarna i köket.
2013 Renoverat vardagsrummet
2011 Renoverat matrummet, ny varmvattenberedare
2010 Nytt badrum
2008 Nytt elskåp och det mesta av elen utbytt
2007 Putsat om fasaden.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 562 000 kr
Mark, totalt värde: 791 000 kr ().
Summavärde: 2 353 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Bevarandeprogram Planteringen

Fastigheten ligger inom området för bevarandeprogrammet för Planteringen - Kvarteret Palmen västra och östra.
Huset är klassificerat som "Särskilt värdefull bebyggelse" enligt PBL 8:13§. En byggnad som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt får enligt plan- och bygglagen inte förvanskas.

Planteringen

Raus plantering, numera oftast endast Planteringen, är en stadsdel i södra Helsingborg, som fått sitt namn av de stora tallplanteringar från 1800-talets början.

Bostadsbebyggelsen i området är av en mycket varierad karaktär med gatuhus, kringbyggda kvarter, friliggande flerbostadshus, radhus, villor och bevarade industribyggnader, allt i varierande ålder.

I området finns både förskola och skola samt bra kommunikationer till Helsingborg C med stadsbuss. Närheten till E4 samt Ramlösa tågstation ger bil och tåg-pendlaren en fördel. 

Grönområdena i området är rester av den tallskog som planterades ut vid 1800-talets början. I stadsdelens sydligaste del finns Triangelskogen och väster om skogen ligger Talldungen. I Talldungen finns en mindre idrottsplats med löparbanor och fotbollsplan. Resterna av tallplanteringen kan hittas längs hela södra Helsingborgs kust och har av Helsingborgs stad sammanbundits i den så kallade Tallskogsleden, en vandringsled som löper från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, löpslingor, utegym, grillplatser, fotbollsplan, tennisbana och pulkabacke. 

56.028570650881, 12.709015459966

Charmigt gathus nära till förbindelser!

Öresundsgatan 12 | Helsingborg Helsingborg