Etagelägenhet med balkong och vy mot Råå-ån

Kaptensgatan 30 | Råå Helsingborg

Välkommen till BR-radhus med generös storlek, balkong mot söder och egen ingång från den lugna innergården! Här bor du centralt men ändå lugnt med bland annat park och bibliotek som nära grannar. All service och härliga miljöer som Råå erbjuder finns bara ett stenkast bort! Boka visning på en ljus och trevlig lägenhet i omtyckt förening!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
105 Kvm
Byggnadsår
1987

Beskrivning
Planlösning

HALL: Den egna ingången leder in till hallen som har en stor skjutdörrsgarderob och även plats för hallmöbel. Parkettgolvet i ek är genomgående för hall, vardagsrum och kök vilket ger en fin helhetskänsla. Även de ljust målade väggarna är genomgående för nedre plan. Hela vägen från balkongen faller ljuset in i hallen och bostaden upplevs direkt ljus och rymlig.

KÖK: Så kommer vi till köket som erbjuder matplats intill fönstret som vetter in mot den fina innergården. Det praktiska arbetsköket har klassisk köksinredning i vitt som kompletteras av bänkskiva i trä samt kakel ovanför arbetsytorna i en lugn beige nyans. Utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, micro och ugn, spishäll, spisfläkt.

BADRUM: Badrummet på nedre plan renoverades 2001 och är löpande kontrollerat via föreningen, Riksbyggen. De blåa nyanserna finner vi både på kaklet och klinkergolvet. Idag finns här wc, handfat med kommod och handdukstork. Tvättmaskin är installerat i duschutrymmet och om man så önskar, så kan man åter använda det till dusch.

VARDAGSRUM MED BALKONG: Ekparketten från hallen fortsätter in i vardagsrummet och även här finner vi ljust målade väggar. Ljuset flödar in genom fönster och från balkongen. Här finns plats både för soffgrupp och matsalsmöbel om man så önskar. Balkongen har en fin utsikt över parken och Råå-ån. Dessutom har balkongen ett fint solläge och markisen kommer väl till pass en solig sommardag.

ÖVRE PLAN: Så tar vi trappan upp till övre plan och möts direkt av ljuset och utsikten över parken genom fönstren. Även övre plan har parkettgolv.

SOVRUM/ALLRUM: Från början fanns här två sovrum men den föregående ägaren öppnade upp och gjorde ett lyxigt, stort rum som både kan vara allrum eller sovrum. Önskar du förändra planlösningen till ett eller två sovrum, så är det en enkel åtgärd.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE: Ett bra utrymme för förvaring av både kläder, skor och annat, med sin generösa storlek.

BADRUM: 2001 renoverades badrummet och 2017 fick badrummet ny inredning från Dansani. Även det här badrummet är regelbundet kontrollerat via föreningen, Riksbyggen, senast 2020 utan anmärkning. Mjuka, lugna färgtoner där klinkergolv och kaklade väggar matchar varandra. Wc, handfat med förvaring i lådor undertill samt spegelskåp med belysning, handdukstork och rymlig dusch med skjutbara glasväggar utgör inredningen i badrummet.

SOVRUM: Den blå tapeten i sovrummet påminner om närheten till hav, strand och båtliv. Kanske blir det här ett gästrum eller kontor? Här finns plats för enkel eller dubbelsäng och även garderober för extra förvaring.

Övrig fakta

Föreningen har Helsingborgs stad som hyresgäst genom biblioteket som finns i föreningens lokaler. Gästlägenhet erbjuds via föreningen. Bostäderna i föreningen är fördelade på två stenlagda innergårdar med lummiga perenner. Här bor man nära naturen genom parken, ån och även hav och strand bara några hundra meter bort. I parken anordnas midsommarfirande och här finns även lekpark. Varför inte lösa fiskekort och pröva lyckan i Råå-ån? Här finns även båtplatser om du vill ha din båt nära din bostad. 

Dessutom finns en närhet till bland annat följande: busshållplats, apotek, vårdcentral, folktandvård, restauranger, café, frisörer, florist, skomakare, klädbutiker, hudterapeuter, massörer, bilmekaniker, systembolag, med mera. Här bor du alltså både lugnt och med närhet till ett otroligt utbud. 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.997966205915, 12.743030938589

Etagelägenhet med balkong och vy mot Råå-ån

Kaptensgatan 30 | Råå Helsingborg