Välplanerad 1a med renoverat badrum!

Bärnstensgatan 1B | Helsingborg Helsingborg

På andra våningen finns denna oerhört välplanerade och mysiga 1:a. Närhet till parkering, busshållplats, mataffär, tvättstuga och träningslokal. Renoverat helkaklat badrum med dusch. Genomgående ligger ett ljust golv och väggarna är vitmålade med en grön fondvägg som bryter av snyggt.
Varmt välkomna till detta smarta och billiga boende!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
1
Boarea
35 Kvm
Byggnadsår
1973

Beskrivning
Planlösning

HALL
Du välkomnas av en ljus och härlig hall som erbjuder goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Stilrent grått laminatgolv och vita väggar. 

BADRUM
Härifrån nås badrummet som stambytes 2019. Helkaklat i vitt och grått-  snyggt! Dusch, vägghängd toalett och vaskskåp.

VARDAGSRUM
Vidare kommer du in i vardagsrummet som erbjuder en smart planlösning. Här får du plats med både en relativt stor soffa samt tv-möbel med förvaring.
Dubbelsängen är smart placerad i bakre delen av rummet bredvid klädkammaren. Klädkammaren är i sin tur väldigt rymlig vilket hjälper till väldigt mycket med förvaringen i lägenheten.

KÖK
Köket ligger i vinkel vilket ger det en känsla av ett eget rum. Vita luckor ger ett stilrent intryck och här ligger bänkskiva både i trä och rostfritt. Här finns även plats för ett litet matbord. 

Varmt välkomna till detta trevliga boende- Här bor du billigt och bra!

HSB Brf Ättekulla

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 på adressen Bärnstensgatan i Ättekulla. Föreningen består av 391 bostadsrättslägenheter och tillhandahåller en fin friskvårdlokal med motionsrum, bastu, solarium, TV-rum, festlokal samt övernattningsrum. Inflyttning i föreningen skedde under 1973. Föreningen står för bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://attekulla.hsbbrfwebb.se/

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök
104 st 2 Rum och kök
133 st 3 Rum och kök
103 st 4 Rum och kök

Föreningen har 232 kallgarage (352 kr/mån), 157 parkeringsplatser (118 kr/mån), 50 carportar (140 kr/mån), 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd (gamla soprum).

Föreningen ligger bra placerad med service och bekvämligheter på kort avstånd. På Ättekulla finns bl.a. förskola, F-9 skola, pizzeria, täta bussförbindelser, nära motorväg och Citygross mataffär.

Föreningen har två övernattningslägenheter som medlemmar i Brf Ättekulla kan hyra för 200 kr/natt. Lägenheterna ligger på Bärnstensgatan 15C och 49C.

Föreningen har också en friskvårdslokal med gym och bastu. Om du vill ha tillgång till gymmet så tar du kontakt med områdesförvaltare.

Gemensamma tvättstugor finns belägna på adresserna Bärnstensgatan 3b, 9c, 13c, 21b, 25b, 31c, 37b, 43c, 47b och 55b. Grovtvättstugor finns i 11b och 33b.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
- Nya entréportar och entrépartier har rustats upp
- Stambyte inkl. badrumsrenovering
- Åtgärder av markfuktsproblem i lägenheter
- Byte av värmeledningar samt radiatorer
- Byte av spisfläktar samt OVK
- Byte av yttre entrébelysning
- Renovering tvättstuga på Bärnstensgatan 21B

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Laddboxar kommer att installeras i 14 garage.

AVGIFTSFÖRANDRING
1 januari 2024 höjdes avgiften med 4%.

TV OCH BREDBAND
Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 för samtliga lägenheter gällande bredband 500. Detta innebär ett förmånligt pris på 159 kr/mån för en bredbandsuppkoppling med en hastighet på upp till 500/500 till alla föreningens medlemmar.
Kostnaden läggs på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg.

*Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.014250159145, 12.755750914002

Välplanerad 1a med renoverat badrum!

Bärnstensgatan 1B | Helsingborg Helsingborg