Inglasad balkong med kvällssol och fin utsikt!

Bärnstensgatan 30 | Helsingborg Helsingborg

SNART TILL SALU! Ljus, genomgående lägenhet på 2:a våningen med stor inglasad balkong i västerläge. Här bor ni bekvämt med hiss i huset, i en stabil och välskött förening. Lugnt och trivsamt område intill Ättekulla naturreservat med närhet till goda kommunikationer, barnomsorg och mataffärer.

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
82 Kvm
Byggnadsår
1978

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i hallen med avhängningsmöjligheter på höger sida. På golvet ligger ett slitstarkt och tåligt laminatgolv som fortsätter ut i köket och sovrummen.

KÖK
Till vänster från hallen når vi köket som har vita köksluckor, rostfri diskbänk, laminatbänkskiva och gråa kakelplattor ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med en kyl, frys, diskmaskin, spis och spisfläkt. Här finns plats för ett matbord intill fönstret.

VARDAGSRUM
Bredvid köket ligger ett rymligt vardagsrum som har fint ljusinsläpp från stora fönster. Här finns plats både för större soffgrupp och matsalsmöbler.

BALKONG
Från vardagsrummet når vi den inglasade balkongen med grå matta på golvet. Här njuter du av den härliga kvällssolen och den fina utsikten mot Öresund. Vikbara glaspartier som går från golv till tak.

SOVRUM 1
Till höger från hallen når vi det första sovrummet som idag är inrett som ett hemmakontor. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord och byrå om så önskas.

SOVRUM 2
Går vi vidare kommer vi till det andra sovrummet som har en mjuk och skön heltäckningsmatta ovanpå laminatgolvet. Även här ryms en dubbelsäng och övrigt möblemang.

BADRUM
Badrummet har äldre våtrumsmatta och våtrumstapet. Inredningen består av toalett, dusch, handfat med spegelskåp ovan, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare.

KLÄDKAMMARE
I lägenheten finns en klädkammare med bra förvaringsutrymme.

HSB Brf Runan

ALLMÄN BESKRIVNING
Föreningen äger fastigheterna Flintan 2, 3 och 4 i vilka man upplåter lägenheterna. Fastigheterna är geografiskt belägna i område Ättekulla med adress: Bärnstensgatan 2 - 32.

Inflyttning skedde under år 1978. Föreningen har 374 bostadsrättslägenheter med total en totalyta om 27 854 m2 samt 14 smålokaler om totalt 80 m2, 2 föreningslokaler och 2 övernattningsrum.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
2 rum och kök 186 st.
3 rum och kök 154 st.
4 rum och kök 34 st.

Hela området ligger på en platå, ca 40 meter över havet och de flesta lägenheterna har utsikt över Öresund och Ven. Vid god sikt kan man se Öresundsbron.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://runan.hsbbrfwebb.se/

PARKERING
Föreningen har 300 kallgarage varav 32 platser hyrs av Brf Sköldmön, 56 parkeringsplatser för besökande, 4 parkeringsplatser för företagsbilar, 7 husvagnsplatser, 15 cykelboxar.

Garageplats kostar ca 360 kr/mån och garageplats för elbil kostar ca 460 kr/mån exkl. elkostnad. Årlig höjning av hyran med 2%.

Parkeringsplatser utomhus hyr man direkt via betalautomater.

TV/INTERNET
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2. Bredband 250, grundutbud av tv-kanaler samt Telefoni bas ingår i avgiften.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Senaste höjningen var i november 2023 då föreningen höjde månadsavgiften med 4%. Föreningen ser en återkommande höjning på ca 4% kommande år, för att vara väl förbereda för stambyte, ventilation och ny takpap på taken.

PLANERADE RENOVERING KOMMANDE ÅR
- Föreningen planerar att genomföra ett stambyte inklusive badrumsrenovering i samtliga fastigheter troligtvis med start år 2030.

- Ny takpapp på samtliga bostadshus

- Ombyggnad av ventilation i samtliga bostadshus

* Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.011094039154, 12.756655922378

Inglasad balkong med kvällssol och fin utsikt!

Bärnstensgatan 30 | Helsingborg Helsingborg