Unik lägenhet med egen uteplats på Råå

Kaptensgatan 20 | Råå Helsingborg

SNART TILL SALU! Trevlig, ljus och välplanerad 1,5:a om 48 kvm. Här bor ni bekvämt i markplan med stort möblerbart kök, rymligt badrum med tvättmaskin och med egen fantastisk uteplats på soligt läge med utsikt mot Wärdshusparken. Stabil förening, lugnt läge och promenadavstånd till både havet och Råås alla bekvämligheter. Här finns också rymligt förråd i källaren samt gästlägenhet att hyra via föreningen. Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
1
Varav sovrum
1
Boarea
48 Kvm
Byggnadsår
1987

Beskrivning
Planlösning

HALL
Vi stiger in i hallen och möter en ljus och inbjudande lägenhet. Här ligger ett stilrent slitstarkt laminatgolv som är genomgående genom hela lägenheten. I hallen finns förvaring genom en större garderob i vinkel med spegeldörrar.

BADRUM
Direkt till vänster finner vi badrummet som är halvkaklat i vitt och har en våtrumsmatta. Badrummet har bra storlek och har idag en dusch med plats för badkar. Spegelskåp, vask och tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Från hallen rakt fram når vi vardagsrummet. Ett stort glasparti med altandörr ger oss bra med ljus och trevlig utsikt över altanen mot parken. I rummet får du med lätthet plats med en soffgrupp och tv-hörna. I rummet finns även en mysig sovalkov där du får plats med en 180 säng eller mindre säng och plats för förvaring om man så önskar.
Alkoven är ca 2*2,25m. 

ALTAN
Vi kliver ut på altanen som blir din egen lilla oas. På vardera sida om altanen finns högre plank som skyddar mot vind och insyn. Längs med ena kort sidan mot planket finns en platsbyggd bänk med förvaring och ett fantastiskt fikonträd!
Här får du både plats med utemöblemang och odling. Ett skyddat och soligt läge med trevlig utsikt mot Wärdshusparken. Framför trädäcket finns en gräsremsa som tillhör föreningen och efter det buskage med bla björnbär.

KÖK
Sist når vi köket med trevligt ljus från det stora fönstret. Köket är bra i storlek och här får du med lätthet plats med ett matbord och fyra stolar. Luckorna är ljusa och är troligen från IKEA och matchar snyggt med bänkskivan i trä och vask i porslin. Maskinparken består av spishäll (Bosch, 2015), fläkt (Frank, äldre och har defekt), ugn (Bosch 2015), diskmaskin (2016) och delad kyl och frys (2012).

Lägenheten många har väntat på! Helt utan trappor ha möjlighet att gå ut på sin egen lilla täppa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Fullriggaren 1 och Skonaren 6 i Helsingborgs kommun. På fastigheten finns två byggnader med 65 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1987. Fastighetens adress är Kaptensgatan 12-40 på Råå i Helsingborgs kommun. Lägenheterna fördelas på 8 st 1 rok, 34 st 2 rok, 15 st 3 rok samt 8 st 4 rok.

Årsavgiften höjdes med 7,5% 23/224 efter flera års avgiftssänkning. Detta pga ränte och energikostnader.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Hemförsäkring bekostas av innehavaren.

Gemensam tvättstuga samt källarförråd och cykelförvaring finns.
Storlek på förråd, uteplatser och balkonger kan variera.

Föreningen har 12 garage, 15 car-portar och 14 p-platser.
Till dessa finns separat kö via Riksbyggen. Man kan stå i kö till flera typer av bilplats samtidigt.
Ca priser (ej kontrollerade 2024)
Garage 400kr
Carport 275 kr
P-plats 125 kr

Gästlägenhet 2 rum och kök
4 bäddar (2 våningssängar) + extrasäng
Pentry med kyl, wc och dusch
250 kr / natt (2024-06)

Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.997550462057, 12.742413675302

Unik lägenhet med egen uteplats på Råå

Kaptensgatan 20 | Råå Helsingborg