Modernt boende med låga driftskostnader och utsökt trädgård på lugnt läge

Lybecksgatan 49 | Råå Helsingborg

Välkommen till ditt nya boende! Här bor du med hög byggteknisk standard, med låga driftskostnader och på lugnt läge men ändå med närhet till allt som Råå kan erbjuda. En ljus och tilltalande bostad med högt i tak och en trädgård som utformats med tanke och känsla. Även cyklar och bil har plats på tomten. Varmt välkommen att boka din visning!

Byggnadstyp
Parhus
Antal rum
3
Varav sovrum
1
Boarea
87 Kvm
Tomtarea
213 Kvm
Byggnadsår
2016

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i den ljusa och praktiska hallen! Ljuset från den stora fönsterytan i kök och vardagsrum möter dig även här. Hela nedre plan har vattenburen golvvärme, vilket gör klinkergolvet vid entrén trevligt att sätta fötterna på. Skjutdörrsgarderoben till vänster erbjuder bra förvaring och även utanför garderoben finns plats att hänga av sig ytterkläder. De ljust målade väggarna som möter dig i hallen är genomgående för hela bostaden, likaså det vitbehandlade askgolvet. 

BADRUM MED TVÄTTAVDELNING
Så kommer vi till det rymliga badrummet på vänster hand, med klinkergolv och helkaklade väggar i klassisk färgsättning. Spotlights (LED) ger ett fint ljus till badrummet.  Här finns tvättavdelning med torktumlare (ur funktion) och tvättmaskin från Bosch. Ovanför finns en praktisk bänkskiva för hantering av tvätten. I övrigt är badrummet utrustat med handdukstork (el), dusch med två munstycken och vikvägg i glas, wc, handfat med kommod och spegel med inbyggd belysning.

SOVRUM
På höger sida hittar vi sovrummet med en generös storlek och praktisk skjutdörrsgarderob. 

KÖK MED MATPLATS
Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet bjuder ytan in till umgänge och matlagning. De stora fönsterytorna samt den härliga takhöjden ger ljus och rymd. Det måste upplevas på plats! Köksdelen har ett klassiskt kök, utrustat med bänkskiva i vacker granit som matchas av kaklet ovanför arbetsytorna. Här finns också spotlights (LED) som ger extra ljus. Den maskinella utrustningen består av följande, allt från Bosch:  inbyggd ugn med pyrolys, inbyggd micro, induktionshäll, fläkt, samt kyl och frys i rostfritt. Diskmaskinen kommer från Siemens. 

Matplatsen intill köksfönstret blickar ut över trädäcket och den grönskande trädgården. 

VARDAGSRUM
Det vackra parkettgolvet i vitbehandlad ask blir verkligen pricken över i:et här i vardagsrummet. Här finns plats t ex för soffhörna och mysiga filmkvällar. Utgång till trädäcket förbinder inne- och ute-miljö och ger rummet en extra dimension. 

ÖVRE PLAN 
Trappan i trä tar oss till övre plan. Ytan här är cirka 19 kvm och i originalritningarna finns inritat möjlighet att göra ytterligare ett sovrum här. Garderoberna som finns här ingår i köpet. 

Trädgård och parkering

När du anländer till huset möts du av den stenlagda, lättskötta ytan med plats för både bil, cyklar, förvaring och vackra odlingar som inramas av cortenplåt. Här finns även en liten bänk där morgonkaffet kanske kommer att intas under sommaren? De vackra fåglarna på fasaden är gjorda av en prisbelönt designer från Grebbestad.

Hela trädgården är anlagd med tanke på att det ska vara lättskött, upplevas som olika rum i trädgården samt ha en röd tråd. Trädäcket har en generös storlek och är byggt av tryckimpregnerat trä som behandlats med silvertjära. Vill du få lite skugga under sommaren? Inga problem! Här finns redan ett solskyddstak som enkelt kan användas vid de soliga dagarna under sommaren. Trädgården nås både från vardagsrummet och från framsidan av huset. Blåregnet ger härlig färg till trädgården och den japanska solfjäderstallen kompletterar med grönska året om. 

Den anlagda dammen med de prunkande växterna skapar ett microklimat kring sig som ger extra bra växtförhållanden. Vinbär, jordgubbar, dill, persilja, chokladmynta och ruccula växer som en matpyramid i trädgården. Här finns goda smaker till din matlagning! 

Övrig fakta och årtal

2016 stod huset klart och ägarna flyttade in. De valde till en del tillval, till exempel den vitbehandlade askparketten och köksbänkskivan i sten. De  valde även att låta övre plan ha en helt öppen planlösning. Här kan enkelt ytterligare ett sovrum byggas för den som så önskar. 

Det finns en särskild försäkring för frånluftsvärmepumpen som en köpare kan ta över. Luft/luft värmepumpen installerades 2020. Den har både kylfunktion och värmefunktion. 

Automatsäkringar och jordfelsbrytare finns installerat i huset. 

Det utvändiga förrådet har en yta på cirka 5 kvm, byggt med betongplatta och träfasad samt isolerat med mineritskivor på väggarna och innertaket. Här finns också en praktisk förvaringslösning installerad. Precis intill har ägarna köpt och installerat en smart cykelförvaring som fint matchar huset. 

Samfällighetsförening

Vattenandens samfällighetsförening ingår denna fastighet i. Samfälligheten förvaltar Vattenanden GA:1, Sjörået S:1 samt Vattenanden S:1. Avgiften styrs av beslut på årsmötet och för närvarande är den 3500 kronor per år. I avgiften ingår kostnader för sophantering (miljöhus) och skötsel av de yttre allmänna ytorna såsom gästparkering. Stadgar samt årsmötesprotokoll finns som länkar på vår hemsida. 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.001874537433, 12.740509414341

Modernt boende med låga driftskostnader och utsökt trädgård på lugnt läge

Lybecksgatan 49 | Råå Helsingborg