Charmigt hus från 1870-talet nära havet på pittoreska Råå

Jungmansgatan 3 | Råå Helsingborg

Välkommen till ett charmigt hus som får dig att längta efter sommar, sol och bad! Här bor du ett stenkast från stranden och kallbadhuset men ändå på lugnt läge. På Råå kan du verkligen njuta av sommarsäsongen med båtliv, aktiviteter och härliga restauranger och caféer. Närhet till service, bra kommunikationer och butiker gör det här till en riktigt bra plats att leva på året om. Välkommen att boka visning!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
62 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
99 Kvm
Byggnadsår
1870

Beskrivning
Planlösning

HALL
En välkomnande hall med praktiskt höganäsklinker och vitmålade väggar. Här finns avhängningsytor och tvättpelare med tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Whirlpool).

BADRUM
Klinkergolv och helkaklade väggar som matchar varandra i vitt och blått och två fönster ger fint ljus till badrummet. Wc, handfat med skåp för förvaring, handdukstork och duschhörna ryms i badrummet som har elburen golvvärme. 

KÖK OCH VARDAGSRUM
Ett vitt, högblankt kök från 2012 (IKEA), med snyggt kakel ovanför stenskivan i matchande ton. där även alla vitvaror är från 2012, induktionshäll, inbyggd micro, diskmaskin och kyl/frys,  förutom fläkt och ugn som är från 2022. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum begränsas endast av den gamla murstocken (där en kamin kan anslutas). Vid fönstret, nära köket, bildas en naturlig plats för köksmöblerna.

Det stora vardagsrummet är inbjudande och ljust genom fönstren i tre väderstreck, det fina skeppsgolvet och de synliga takbjälkarna. Här blir den naturliga samlingspunkten med plats för stor soffgrupp och öppenheten till köksdelen. Den öppna, vitmålade trätrappan leder upp till ovanvåningen.

ÖVRE PLAN 
Så lämnar vi nedre plan och tar trätrappan till övre plan. Här kommer vi till en övre hall, med snedtak och vinklar och vrår; precis som det ska vara i ett gammalt hus på ett fiskeläge! Alla rum är vitmålade och har vitmålad träpanel i taken. I den övre hallen finns skåp med god förvaring.

SOVRUM 
Det första sovrummet på vänster hand har fönster på gaveln ut mot Jungmansgatan och här får man utsikt mot hav och strand. Ovanför dörren finns fönsterglas som ger extra ljus till den övre hallen. 

SOVRUM/GÄSTRUM
Det minsta sovrummet, men med plats för en enkelsäng, kan även passa bra som arbetsrum eller gästrum. Här ser du ut över havet från takfönstret. 

SOVRUM 
Det största sovrummet finns i den tillbyggda delen och här ger en fönstervägg rymd och ljus. 

Övrig fakta och årtal

Hela fasaden renoveras och putsas om 2014. I år har underhåll av putsen gjorts. 
Nytt yttertak, falsat plåttak, samt nytt takfönster installeras 2015.
Ny varmvattenberedare installerades 2019. 
Ny träpanel och nya fönster på vinkelbyggnaden 2021. 

Huset är utrustat med jordfelsbrytare. 

Trädgård/Tomt

Mysig liten innergård som är stensatt i matchande ton med husets träpartier och snickerier. Här njuter du av solen under dagen och det är också en mysig plats för samvaro med familj och vänner. Gården ligger insynsskyddad och i lä, med plank och härliga växter som inramning. Utmed gaveln i söder finns en rabatt med perenner och även utmed långsidan på huset mot väster finns en fin rabatt och stenläggning. 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.997147558835, 12.741025881134

Charmigt hus från 1870-talet nära havet på pittoreska Råå

Jungmansgatan 3 | Råå Helsingborg