Bo på underbara Råå med hamnen och havet i sikte!

Västindiegatan 11B | Råå Helsingborg

Bo på underbara Råå med hamnen och havet i sikte! Nu kan vi presentera en rymlig familjevilla på omtyckta Västindiegatan; där ni blir en del av Råå hamns liv och glädje. Stabil villa klädd i tegel och med nytt tak. Härligt sociala ytor, 3-4 sovrum och en insynsskyddad trädgård med uterum och mycket sol. På terrassen skymtar ni hamnen och Öresund! Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Parhus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
147 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
371 Kvm
Byggnadsår
1977

Beskrivning
Planlösning

Vi parkerar med lätthet bilen i carporten och går upp för den stensatta framsidan som designats med trevlig grönska och lättskötta växter kring entrén. 

HALL
Välkomna in i den främre entrén som har ett ljust klinkergolv och tapet på väggarna. Här hänger ni av ytterkläder och skor.
Hela entréplanet har en rymlig social yta och från hallen når vi matplatsen och köket. 

KÖK
Vi möts av ett ljust och öppet kök med vita luckor från Kvik. Köket renoverades 2012 och fick då ny inredning och nya vitvaror. Diskmaskinen är nyare från 2023. Köksön som är placerad mellan kök och matplats blir en naturlig samlingspunkt för familj och vänner. Här är gott om förvaring med både under och överskåp. Tre fönster ger ett trevligt ljus in och det invändiga fönstret släpper in ljus från entrésidan. 

MATPLATS
Intill köket finner vi matplatsen som rymmer ett stort bord för ca 8 personer. Vi får en trevlig vy ut genom de stora fönstren till framsidans grönska och möjliga uteplats. 

GROVENTRÈ
Vill man inte använda det främre entrén så kan man med fördel låta barn med leriga stövlar eller blöta hundar använda groventrén där vi även har en rymlig hall med gott om förvaring. Även här ligger ett lättstädat klinkergolv i ljus nyans. 

TOALETT
I hallen nära entrén finns vi även en gästtoalett som är helkaklad i ljusa färger. Inredningen består av wc, handfat och spegel. 

TVÄTTSTUGA
En egen tvättstuga med möjlighet att stänga till. Här kan du låta klädhögen växa utan att det syns. En bra arbetsyta med handfat och extra förvaring i vägghängda skåp. Torktumlare och tvättmaskin är från Electrolux och är av nyare modell. 

VARDAGSRUM
Sist på detta våningsplan når vi vardagsrummet som har stora fönsterpartier som låter oss se grönskan i trädgården. 
Här möblerar du framför den öppna spisen med soffgrupp och bokhyllor. Eller varför inte med en flygel. Rummet är rymligt och dubbeldörrarna öppnar upp trevligt mot trädäcket på baksidan av huset.  

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Vi går upp för trappan och kommer upp till övre plan- där ljust flödar in! Delvis öppet upp i nock ger en härlig rymd.
Ett större allrum som kan bli tv-rum eller lekrum. Från detta rum når vi den helt underbara terrassen där ni njuter av sol och utsikt! Vattentornet i öster och Öresund i väster- här kan man inte annat än att trivas!

SOVRUM
Våningsplanet erbjuder 3 sovrum varav det största har ljus heltäckningsmatta och gott om plats för en dubbelsäng. Här finns bra med förvaring genom inbyggda garderober och vi får ett trevligt ljusinsläpp från takkupan.

SOVRUM
Vägg i vägg med det största sovrummet finner vi ett perfekt barnrum. Trägolv och ljusa väggar, plats för säng, skrivbord och förvaring. 

SOVRUM
Beläget mot baksidan av huset når vi ytterligare ett sovrum. Mörkgrå tapet och mörkare golv. Förvaring genom garderober. Även här får man plats med säng och skrivbord. 

BADRUM
Från trappan och rakt fram når vi husets badrum som har både dusch och badkar. Härlig golvvärme och handdukstork. 
Badrummet renoverades 2012 och fick då grått klinkergolv och vita väggar. 

LOFT
Från allrummet kliver vi upp för en mindre trappa. Här når vi ett extra loft som byggdes 2015. Kan fungera som gästrum, kontor eller yta för lugn och ro. Otrolig utsikt från takfönstret. På planet finns även en större klädkammare. 

TRÄDGÅRD
Vi tar oss tillbaka ner till entréplanet och når via altandörrarna i vardagsrummet trädgården. Trots att vi är mitt inne i bebyggelsen på Råå så är trädgården väldigt insynsskyddad. Trädäcket sträcker sig i trädgårdens ytterkant och låter oss komma till uteplatsen och uterummet utan att behöva beträda gräsmattan. Uterummet har skjutpartier och här kan man njuta av att sitta ute vår och höst utan att behöva frysa. 

I passagen mellan baksidan och framsidan så har man anlagt ett trevligt trädgårdsland där den med gröna fingrar kan trivas. Här är även en yta som kan fungera som utegym, ha badtunna på eller bara till extra förvaring. 
Intill carporten finns ett vinterbonat förråd som rymmer det mesta man behöver. Här är idag även en snickarbänk. 

Varmt välkomna till detta ovanligt stora hus med egen uppfart nere i Råå hamn!  

Renoveringar

1977 Huset byggs
2012 Nuvarande ägare tillträder
         Totalrenovering av badrum övre plan
         Renovering av tvättstuga
         Ny elcentral
         Bygglov fönster/takfönster
         Totalrenovering av kök med ny inredning och vitvaror
         Planlösning på entréplan görs om
2013 Nya glaspartier på uterum, trädäck i trädgården
         Ny entré, fönster mot gatan
         Ändrad planlösning på ovanvåning, nya garderober och ytskikt
2014 Spiskassett installeras 
         Takterrass på carporten/Bygglov
          Förråd isoleras och ny panel
          Trappa målas, nya eksteg och nytt räcke 
2015  Takfönster 
2016 Nya fönster och altandörr till terrass
         Fiber
         Vinden renoveras
2017 Ny varmvattenberedare
2018 Ny tvättmaskin
2019 Omläggning av tak och ny plåt på kupor
2021 Nya fönster mot trädgården
2022 Ny torktumlare
2023 Ny diskmaskin

 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.992993932043, 12.746351532051

Bo på underbara Råå med hamnen och havet i sikte!

Västindiegatan 11B | Råå Helsingborg