Trevlig 2a med inglasad balkong i soligt västerläge!

Holger Danskes Gata 16 | Råå Helsingborg

Ljus gavellägenhet, högst upp i huset i en stabil och välskött förening där tv och internet ingår i den låga månadsavgiften. Trevligt renoverat kök med ljus inredning, stambytt badrum och inglasad balkong. Du har bra parkeringsmöjligheter, nära till stranden och ett brett utbud av service och goda kommunikationer!

Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
62 Kvm
Byggnadsår
1958

Beskrivning
Planlösning


HALL
Välkomna in i den trevliga hallen där väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett. Här finns möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor. Extra förvaring erbjud i de inbyggda garderoberna.

SOVRUM
Direkt till höger från hallen når vi sovrummet som ligger lugnt beläget mot innergården och har gott om plats för en dubbelsäng. Här finns även plats för garderober. Rummet är luftigt och får trevligt ljusinsläpp från sitt stora fönster med snygga fönsterbänkar i sten.

VARDAGSRUM
Vidare från hallen når vi vardagsrummet som även det är ljust och luftigt. Två stora fönster ger ett bra flöde genom lägenheten. Här kan du möblera med både soffgrupp och kontor/läshörna. Parkettgolvet är samma som i hallen och väggarna är målade ljust.

BADRUM
Från hallen och rakt fram ligger badrummet praktiskt placerat. Badrummen är stambytta av föreningen 2004/05 och blev då helkaklat och fick vägg hängd toalettstol. Det finns möjlighet att ta bort badkaret och sätta dusch. Då får man även plats med en egen tvättmaskin. Fönster finns för ljusinsläpp och vädring.

KÖK/MATPLATS
Så kommer vi till sist till matplatsen och köket som ligger i en öppen planlösning.
Köket har inredning med stommar och luckor från IKEA. De ljusa luckorna bryter snyggt av mot den svart bänkskivan och kaklet. Ett kök där du får allt du behöver; vitvaror i rostfritt, diskmaskin, spishäll, fläkt, kyl och frys och utsikt mot grönska.

I köket får du även plats med ett större matmöblemang där du sitter och har trevligt med dina gäster eller helt enkelt bara tar en kaffe. Här når vi även utgången till den inglasade balkongen.

BALKONG
Balkongen (inglasad) har utsikt mot grönska och hav, med de susande björkarna och Tallskogsleden som närmsta granne. Härligt västerläge ger mycket sol!

Allmän beskrivning

Riksbyggen Bostadsrättförening Helsingborgshus nr 7 är en äkta bostadsförening med 167 lägenheter och 21 lokaler i fastigheter från 1958. Föreningen äger fastigheten Havsörnen 1, 2 och 3 med 6 byggnader uppförda 1958–59 med adresser Högastensgatan 1–13, Rååvägen 113–119 samt Holger Danskes gata 2–16.

Föreningen har fina öppna ytor att njuta av sommar som vinter och även nära till Råå strand samt småbåtshamn. Det finns en lekplats och grillplats med utemöbler för de boende att nyttja i området.

Det finns även ett hobbyrum som finns att utnyttja för hemslöjd och snickeri.

Förrådsutrymmen
Är placerade i källaren och det finns ett till varje lägenhet. Förråden är numrerade och har samma nr som lägenhetsnumret. Det finns även ett matförråd till varje lägenhet. Möjlighet att hyra extra förråd och säkerhetsförråd finns.

Balkong (ca 3 kvm) och förråd (ca 5 kvm, 0,5 kvm) som hör till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt (2023-04-18)

P-plats och garage
Det finns "7-dagars" fri parkering på Holger Danskes gata, i övrigt tillhandahåller föreningen 51 st parkeringsplatser, 35 garageplatser både varm och kallgarage, 6 st platser i MC-garage och platser i cykel garage vilka alla går att hyra mot en avgift.
Det är separata köer till samtliga platser.

Tv och Internet
Föreningen har fiber och ett gruppavtal hos Telia där 100/100 ingår.

Elektroniskt säkerhetslås och porttelefon
Som bostadsrättsinnehavare använder du tilldelad tagg till porten, miljöhus och källare. För besökare finns porttelefonanläggning.
Porttelefonen kan kopplas direkt till bostadsrättsinnehavarens önskade telefonnummer. För att öppna porten vid samtal trycker man på knapp 5.

Taggar.
Till varje lägenhet hör 4 st. elektroniska taggar. Ytterligare beställning av taggar kan göras hos HSB.

Bopärm
Varje lägenhet har en bopärm. I denna pärm kan man finna bl.a. information om vilka stadgar och regler som gäller, samt vilka parter som ansvarar för vad. Denna bopärm skall följa med lägenheten vid försäljning. Vid förlorad bopärm debiteras 500kr.

Cykelgarage
Föreningen har även ett cykelgarage för de som önskar ett lite säkrare alternativ.

Utförda renoveringar:
1990 - Fönsterbyte
2004 - Stambyte
2008 - Balkongrenovering
2010 - Säkerhetsdörrar
2011 - Byte entrépartier
2011 - Tilläggsisolering vind
2012 - Termostatventilbyte
2012 - Miljöombyggnadsarbeten
2016 - Fiberinstallation
2016 - Garageportar
2017 - LED
2019 - Byte av tvättmaskiner
2019 - Byte luftavfuktare

Planerat underhåll:
Kommande - Byte dagvatten- resp. spillvattenledningar i mark

Planerad avgiftsförändring:
Ingen planerad höjning i dagsläget (Information från Ordföranden 2022-05-19)

Hemsida
Bra information finns på föreningens hemsida: http://www.helsingborgshusnr7.se/

Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.007195281519, 12.728777141462

Trevlig 2a med inglasad balkong i soligt västerläge!

Holger Danskes Gata 16 | Råå Helsingborg