Fint kedjehus i 1-plan med lättskött trädgård i härligt solläge!

Värmdögatan 98 | Rydebäck Helsingborg

Välkomna till detta välskötta kedjehus beläget på en lugn återvändsgata i populära och barnvänliga Rydebäck. Huset erbjuder 4 sovrum, 2 badrum, generösa sällskapsytor och goda förvaringsmöjligheter. Beläget på en hörntomt med lättskött trädgård i soligt söderläge. Trädgården erbjuder gräsmatta och stenlagd uteplats inramat av ett fint staket. Här finns gott om plats för avkoppling, umgänge och lek. Eget garage med en uppfart som rymmer två bilar.
En kort cykeltur tar dig till stranden och fina badmöjligheter. Här bor ni bekvämt nära barnomsorg, skola och goda kommunikationer.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Byggnadstyp
Kedjehus i 1-plan
Antal rum
5
Varav sovrum
4
Boarea
149 Kvm
Tomtarea
560 Kvm
Byggnadsår
1979

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i den rymliga hallen med laminatgolv och putsade väggar i vitt och grått. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor samt en garderob och linneskåp.

SOVRUM 1
Vänster om entrén når vi första sovrummet som rymmer en stor dubbelsäng och övrigt möblemang. I direkt anslutning till rummet finns en klädkammare med gott om förvaringsutrymme. 

DUSCHRUM
Till vänster i hallen når vi duschrummet som är helkaklat i stilrent vitt och svart. Här finns dusch, toalettstol (2022) och handfat. Golvet har härlig golvvärme (el). 

VARDAGSRUM
Rakt fram från hallen ligger ett stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för både matsalsdel och sällskapsdel. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade. Det finns en dekorativ tegelvägg mot hallen samt en rumsavdelare i rustik tegel som avgränsar mot matplatsen. De stora fönsterytorna ger ett rikt ljusinsläpp och gör rummet ännu mer inbjudande. Härifrån har du fin utsikt mot trädgården.  

MATPLATS
Trevlig matplats där det ryms ett större matbord. Stora fönster och en altandörr släpper in mycket dagsljus. Härifrån har du utgång till trädgården.

KÖK
Intill matplatsen ligger köket som har vita luckor, laminatbänkskiva, rostfri diskbänk och vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med hel kyl och frys i vitt, diskmaskin, spis och spisfläkt. På golvet ligger ett likadant laminatgolv som vid matplatsen och i hallen. Väggarna är delvis kaklade och delvis målade i vitt. 

SOVRUM 2
Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med köket och här är det plastmatta på golvet samt målad tapet. 

BADRUM
Vi går vidare och kommer till badrummet som har ljust klinkergolv och ljusa kakelplattor på väggarna. Här finns tvättställsskåp, badkar och toalettstol (2022).

TVÄTTSTUGA
Bredvid badrummet ligger tvättstugan som har klinkergolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med grovvask, varmvattenberedare och garderob. 

SOVRUM 3
Mittemot tvättstugan och badrummet ligger det tredje sovrummet som idag nyttjas som tv-rum. Platsmatta på golvet och putsade väggar. Två stora fönster ger utsikt mot trädgården. 

SOVRUM 4
Så kommer vi till det sista sovrummet som även det har plastmatta och putsade väggar. 

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:

2023 Luft/luft vämepump från Daikin

2022  Nya toalettstolar

2019 och 2013 Fönsterbyte

2016 Garageport och staket

2006 Kompletterat köksinredningen med fler kökslådor längs med ena väggsidan.

2001-2002 Kakel och klinker i badrum och duschrum

Löpande byte av tvätt- och köksmaskiner

Garage/Förråd

Det finns ett garage med tillhörande förrådsutrymme med plats för en bil. Framför garaget finns en uppfart som rymmer två bilar.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 038 000 kr
Mark, totalt värde: 1 227 000 kr ().
Summavärde: 3 265 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1979
Värdeår: 1979

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RYA GA:10
ÄNDAMÅL: Centralantenn för radio och tv med förstärkare och ledningar samt uttag i varje bostadshus, biluppställningsplatser inkl plank, gång- och cykelvägar, lekplatser, planteringar, och övriga gemensamma ytor med tillhörande yttre belysning. 

Övrigt

* Huset är förbesiktigat och besiktningsprotokoll kommer skickas ut till spekulanter som är vidare intresserade!

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.962286722425, 12.766275065556

Fint kedjehus i 1-plan med lättskött trädgård i härligt solläge!

Värmdögatan 98 | Rydebäck Helsingborg