Charmigt och välskött litet hus på lugnt läge, nära natur och hav

Lidängsgatan 41 | Råå Helsingborg

NYTT PRIS! På lugn återvändsgata, nära hav och natur, finns detta välskötta, charmiga lilla hus som kompletteras av uterum, gästhus och friggebod. Uterummet har öppningsbara glaspartier och gästhuset erbjuder både sovrum och toalett med tvättavdelning. Kök och vardagsrum med öppen planlösning, badrum med dusch och sovrum finner vi i huvudbyggnaden. Det nya falsade plåttaket har kompletterats med solceller (ger cirka 8000 kWh/år) och laddstolpe för elbil. Här kan du bo permanent eller så blir det ditt lyxiga fritidshus!

Byggnadstyp
Enplanshus med gäststuga
Antal rum
3
Varav sovrum
1
Boarea
66 Kvm
Biarea
31 Kvm
Tomtarea
332 Kvm
Byggnadsår
1953

Beskrivning
Planlösning

HUVUDBYGGNAD

Hall
Välkommen in i hallen som har ett praktiskt laminatgolv, ljus strukturtapet och en stor skjutdörrsgarderob! Här finns också många bra tekniska lösningar, som t ex en huvudavstängning för allt vatten när man lämnar huset.

Badrum
Direkt till vänster finns badrummet med klinkergolv (golvvärme, elburen) och kakel i grå ton. Här finns mekanisk ventilation, wc, handfat med skåp, stort spegelskåp med belysning, dusch med vikvägg, vägghängt skåp och handdukstork (elburen).

Vardagsrum
Så kommer vi till vardagsrummet med ett vackert, ljust trägolv som matchas av de ljusa väggarna. Här faller ljuset in från flera väderstreck genom de stora fönsterytorna. Genom altandörren i glas kan du också nå en mysig hörna för en kopp kaffe kanske? Vardagsrummet rymmer både soffhörna och matsalsbord.

Kök
Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök ger ett fint samspel. Köksinredningen går i vitt och trä och kommer från HTH samt IKEA. Ovanför laminatbänkskivan sitter mosaikkakel och vasken är infälld i bänkskivan. Köket är utrustat med spis med häll (Gorenje, 2022), fläkt (Whirlpool), diskmaskin (Miele), kyl/frys (AEG) och micro (Whirlpool). 

Sovrum
Till sist kommer vi till sovrummet med ett ljust laminatgolv och målade väggar. En stor skjutdörrsgarderob ger bra förvaring och från sovrummet når du uterummet; vilken härlig start på dagen! 

Uterum
En yta på cirka 14 kvm där de öppningsbara glaspartierna leder vidare till trädäcket. Filtgolvet är mjukt och skönt att gå på och kanalplasttaket både släpper in ljus och isolerar. 

GÄSTSTUGA
Här finns en förrådsdel som idag används som klädkammare och för förvaring. Här står också en kyl/frys (2016) som ingår i köpet. Gästrummet är idag inrett som kontor och med en bäddsoffa men givetvis kan man här använda utrymmet som man önskar. Toaletten i gäststugan har wc och handfat samt en tvättavdelning med tvättmaskin (Hotpoint Aniston) och torktumlare (Bosch). Ytan invändigt i stugan är cirka 17 kvm. 

FRIGGEBOD
För den händige finns här utrymme för verktyg och annat smått och gott som behöver förvaras. Ytan invändigt i verkstaden är cirka 8 kvm och till detta kommer en del med kallförråd (ej uppmätt, cirka 4-5 kvm). 

Trädgård

Tomten och trädgården vetter till naturskyddat område, så här får du naturen precis inpå knuten. Genom ett nyttjanderättsavtal med kommunen kan man även bruka viss mark som ligger mot det naturskyddade området. Att bo så här långt in på en återvändsgata ger också lugn och ro. Trädgården ramas in av härliga perenna växter, staket och häck.  

Uterummet fortsätter med ett rymligt trädäck, tryckimpregnerat trä, där man gärna sitter och njuter under sommaren. På den här delen av tomten får du skydd från blåsten. Där finns också ett större spabad som ingår i köpet. Spabadet har två liggplatser och tre sittplatser. Det finns även en utedusch som kan användas under sommaren. 

De fina stränderna på Råå ligger bara en kort promenad bort. Även hamnen för fritidsbåtar finns nära, om man vill leva båtliv. 

Renoveringar och viktiga årtal

1953 flyttades huvudbyggnaden hit.
1986 gjordes en ombyggnation och tillbyggnad på huvudbyggnaden.
2001 renoverades gäststugan och den fick då en annan planlösning.
2003 byggdes uterum i öster.
2003 fick fastigheten kommunalt vatten året runt.
2006 renoverades badrummet och en ny varmvattenberedare installerades.
2007 (cirka) kompletteras köksinredningen med nya delar från IKEA samt att nya vitvaror installeras.
2009 friköptes tomten från kommunen, som tidigare ägde marken.
2011 byttes panel och fönster i söder på huvudbyggnaden.
2015 gjordes en attefallstillbyggnad och nytt yttertak på huvudbyggnaden. Då tilläggsisolerades också taket.
2016 byggdes en ny friggebod.
2017 ny garderob installeras i klädkammaren.
2023 installeras solceller och laddstolpe för elbil.
2023 installeras även en luft/luft värmepump.

Övrig fakta

De nyligen installerade solcellerna har inte räknats med i energideklarationen, vilket är värt att påpeka. Den beräknade produktionen är cirka 8000 kWh per år. 

Automatsäkringar och jordfelsbrytare finns installerat. Det finns också en undercentral i friggeboden som betjänar utespa och friggeboden.

Träfasaden på huvudbyggnaden målades i söder och väster 2020 och i norr och öster 2019.

Golvbjälklaget i huvudbyggnaden är tilläggsisolerat med 100 mm cellplast.

Stadsnätet finns installerat med två anslutningar, där den ena inte är aktiv idag.

Larm finns installerat men styrenheten är inte uppdaterad vilket krävs för att använda larmet.

Säkert vatten avstängning finns i hallen i huvudbyggnaden. Den har även särskild kontroll vid diskmaskinen och under diskho. Dessutom stänger den automatiskt av allt vatten om den känner att vatten har runnit i 24 timmar utan avbrott. Det här ger verkligen en extra trygghet då man lämnar sitt hus.

Elradiatorer finns i både gäststugan och i friggeboden.

Det finns fyra markiser på huvudbyggnaden.

Om man så önskar, kan man göra en infart/parkeringsplats på tomten intill laddstolpen

På parkeringen längst in på gatan är det tillåtet att parkera i sju dygn.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG ÖRBY GA:3
GA1

Gemensamhetsanläggningen avser ansvar för VA mellan anslutningen till kommunens ledningar och den egna tomtgränsen. Avläsning av vattenförbrukning görs två gånger per år och samfälligheten skickar sedan ut räkning baserad på förbrukning. Samfälligheten har också fonderat medel om någon typ av renovering, lagning, osv skulle behövas. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 748 000 kr
Mark, totalt värde: 1 501 000 kr ().
Summavärde: 2 249 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1953
Värdeår: 1953

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.992454493403, 12.751754795078

Charmigt och välskött litet hus på lugnt läge, nära natur och hav

Lidängsgatan 41 | Råå Helsingborg