Fin 3:a med balkong, uteplats och garageplats!

Rydebäcks Stationsgata 41 | Rydebäck Helsingborg

Välkomna till en genomgående och välplanerad lägenhet med fint ljusinsläpp. Trevlig planlösning med generösa sociala umgängesytor, två sovrum, bra förvaringsutrymme i klädkammare och garderober samt helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Härlig balkong i västerläge där du kan njuta av kvällssolen och en stor uteplats i öster mot den fina innergården där du kan dricka ditt morgonkaffe. Garageplats i källaren ingår i månadsavgiften.
Här bor ni bekvämt nära Rydebäcks centrum och goda kommunikationer. En kort cykeltur tar dig till strand och fina badmöjligheter.

Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
72 Kvm
Byggnadsår
2007

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉ
Välkommen in i hallen med avhängningsplats för ytterkläder och skor på vänster sida. Praktiskt klinker på golvet och vitmålade väggar.

BAD/TVÄTT
I anslutning till hallen ligger ett helkaklat badrum med tvättpelare. Badrummet har kakel och klinker i beige nyans, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, duschhörna med vikbara väggar, toalett, tvättställsskåp och badrumsskåp. Ett litet öppningsbart fönster ger naturligt ljus och möjlighet att vädra.

SOVRUM
Bredvid badrummet ligger det första sovrummet som har parkettgolv, tapetserade väggar och en garderob. 

SOVRUM:
Går vi vidare når vi det andra sovrummet som även det har parkettgolv och tapetserade väggar. Rummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns 3 garderober för förvaring av kläder. Härifrån har du utgång till den härliga uteplatsen i österläge där det finns gott om plats för umgånge med familj och vänner.

KLÄDKAMMARE
Intill det andra sovrummet finns en rymlig klädkammare med bra förvaringsutrymme. Här sitter även lägenhetens elcentral och fiberdosa. 

KÖK/VARDAGSRUM
Till vänster från hallen kommer vi till köket som har delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett ljust och luftigt rum med en känsla av rymd. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Köksinredningen består av vita köksskåp, grå bänkskiva och ljusa kakelplattor ovanför diskbänken. Köket är utrustat med en hel kyl och frys, diskmaskin, spishäll, fläkt och ugn, alla vitvaror från byggåret 2007. I vardagsrumsdelen finns plats för en större soffgrupp och tv-möbel. Trevlig matplats intill ett stort fönster och bredvid utgången till balkongen.

BALKONG
Balkong i västerläge där du kan njuta av både eftermiddags- och kvällssol.

BRF Horisont Rya

ALLMÄN INFORMATION
Bostadsrättsföreningen Horisont Rya äger fastigheten Sandholmen 2 i Helsingborgs kommun med adress Rydebäcks Stationsgatan 41, 43 & 45. Föreningens fastighet består av 1 huskropp i 5 plan innehållande 28 lägenheter och 1 lokal, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns dessutom 29 garageplatser i källaren.

Lägenhetsfördelning:
4 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
19 st 4 rum och kök
1 st lokal

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.

Till alla bostadsrätter hör en garageplats i källaren. Balkong ockh förråd som hör till lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Uteplatserna är upplåtna med nyttjanderätt.

PLANERADE UNDERHÅLLSÅTGÄRDER
-Byte från gasuppvärmning till fjärrvärme. 

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Eventuell höjning av årsavgiften med 2-3% vid årsskiftet 2023/2024.

* För mer information se föreningens årsredovisning och stadgar. Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.966511083386, 12.780710118844

Fin 3:a med balkong, uteplats och garageplats!

Rydebäcks Stationsgata 41 | Rydebäck Helsingborg