Fin 2:a högst upp i huset med havsutsikt!

Narvagatan 1 B | Råå Helsingborg

Välkommen till en ljus och genomgående lägenhet på tredje våningen med fantastisk havsutsikt. Lägenheten har ett charmigt kök med matplats, rymligt sovrum med både fristående och inbyggda garderober, ljust och fint vardagsrum, hall samt ett stambytt och renoverat badrum. Lägenheten ligger på lugnt läge med promenadavstånd både till stranden, lokaltrafiken och Råås alla bekvämligheter så som mataffärer, apotek och restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
53 Kvm
Byggnadsår
1955

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i hallen som har vita väggar och klinkergolv. På höger sida finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Det finns även möjlighet att möblera med exempelvis en byrå om så önskas. 

KÖK
På vänster hand ligger köket som är charmigt och som har tidstypiska detaljer bevarade. Köksinredningen består av grå köksskåp, rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför, underskåp med grå laminatbänkskiva och öppna hyllplan. Den maskinella utrustningen består av en spis (2022), spiskåpa, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Trevlig matplats placerad vid fönstret med utsikt mot den fina innergården. På golvet ligger likadant klinkergolv som i hallen och väggarna är målade.

SOVRUM
Intill köket ligger sovrummet med ljusa väggar och laminatgolv. Här finns gott om förvaring i både fristående och inbyggda garderober. 

BADRUM
Rakt fram i hallen finns badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2003 med vita kakelplattor, en dekorativ mörk bård, klinker i beige nyans och golvvärme. Här finns en vägghängd toalettstol, dusch, handdukstork, handfat, spegel och spotlights. Det är förberett för tvättmaskin. 

VARDASGRUM
Till höger från hallen når vi det härliga vardagsrummet som har fint ljusinsläpp från stora fönster, parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån når du balkongen i västerläge där du kan njuta av kvällssolen och blicka ut över havet.

Riksbyggen Helsingborgshus nr 5

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen registrerades 1954, nuvarande stadgar registrerades 2016. Föreningen äger fastigheterna Trumslagare 11 och 12 i Helsingborgs kommun. På fastigheterna finns 4 byggnader med 88 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1955. Adresserna är Kielergatan 14-24, Rååvägen 93-97 samt Narvagatan 1A och 1B på Råå.
2003 Stambyte
2014 tilläggsisolering vind
2016 Takrenovering inkl. taksäkring
2018 Föreningen genomförde översyn av fasad, fönster samt dränering
2019/20 Omfogning av fasad

För mer information se föreningens årsredovisning och stadgar. Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Lägenhetsfördelning
1 Rok - 11
2 Rok - 42
3 Rok - 32
4 Rok - 3

Garage - 15
P-platser - 15
Lokaler - 8

Föreningen har en festlokal/övernattningsrum för uthyrning.
Avgift 200 kr/dygn och den kan bokas max tre dygn i rad om efterfrågan är hög vid tillfället. Vid hyra av lokalen ska en deposition erläggas på 500 kronor. Efter godkänd städning återbetalas depositionen (Information från ordförande 2023-05-03).

Balkong och förråd som hör till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt.

*Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.003067225907, 12.73351056395

Fin 2:a högst upp i huset med havsutsikt!

Narvagatan 1 B | Råå Helsingborg