Stor 2:a med inglasad balkong i härligt västerläge!

Bärnstensgatan 9 B | Helsingborg Helsingborg

Välkommen till en 2:a på hela 64,5 kvm och med inglasad balkong i härligt västerläge. Bo i förening som satsat på stambyte och nya badrum och många andra bra renoveringar, som t ex ny ventilation. Här bor du nära grönområde, bra service och goda kommunikationer! Välkommen med ditt intresse!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
65 Kvm
Byggnadsår
1973

Beskrivning
Planlösning

HALL
Innanför den nya säkerhetsdörren från 2021 välkomnas vi av en trivsam lägenhet. I hallen har du bra utrymme för avhängning av ytterkläder och skor, även möjlighet att sätta in garderober till vänster. Här ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är tapetserade.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen på vänster sida finns en rymlig klädkammare med PAX garderobsinredning från IKEA. Här kan du på ett smart sätt förvara kläder, skor, accessoarer m.m. 

BADRUM
Rakt fram från hallen når du badrummet som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2019. Stilrent badrum i vitt och grått, med klassiskt badkar med lejontassar. Här har du gott om utrymme och du kan enkelt installera dusch istället för badkar om du så önskar. Badrummet är även utrustat med en vägghängd toalett och tvättställskåp med spegelskåp ovan. Det är förberett för tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Till vänster om badrummet ligger vardagsrummet som är ljust och rymligt. Här finns plats för såväl soffgrupp som matplats. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM
Vidare till vänster når du sovrummet som har en mjuk heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Garderoben ingår i köpet. Gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering om så önskas. 

KÖK
Till höger från hallen ligger köket som har plats för ett matbord längs med fönstret. Originalstommar men med nya köksluckor och lådfronter från HärjedalsKök (2012). Mörk laminatbänkskiva med infälld vask, köksblandare (2019), kyl och frys (2018), spis, spisfläkt (insatt via föreningen 2019). Likadant laminatgolv som i hallen och väggarna är tapetserade. Härifrån har du utgång till den inglasade balkongen.

BALKONG
Inglasad balkong med slitstark balkongmatta i filt och skjutbara glaspartier. Här kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen. 

HSB Brf Ättekulla

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 på adressen Bärnstensgatan i Ättekulla. Föreningen består av 391 bostadsrättslägenheter och tillhandahåller en fin friskvårdlokal med motionsrum, bastu, solarium, TV-rum, festlokal samt övernattningsrum. Inflyttning i föreningen skedde under 1973. Föreningen står för bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://attekulla.hsbbrfwebb.se/

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök
104 st 2 Rum och kök
133 st 3 Rum och kök
103 st 4 Rum och kök

Föreningen har 232 kallgarage (342 kr/mån), 157 parkeringsplatser (113 kr/mån), 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd (gamla soprum).

Föreningen ligger bra placerad med service och bekvämligheter på kort avstånd. På Ättekulla finns bl.a. förskola, F-9 skola, pizzeria, täta bussförbindelser, nära motorväg och Citygross mataffär.

Föreningen har två övernattningslägenheter som medlemmar i Brf Ättekulla kan hyra för 200 kr/natt. Lägenheterna ligger på Bärnstensgatan 15C och 49C.

Föreningen har också en friskvårdslokal med gym och bastu. Om du vill ha tillgång till gymmet så tar du kontakt med områdesförvaltare.

Gemensamma tvättstugor finns belägna på adresserna Bärnstensgatan 3b, 9c, 13c, 21b, 25b, 31c, 37b, 43c, 47b och 55b. Grovtvättstugor finns i 11b och 33b.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
- Nya entréportar och entrépartier har rustats upp
- Stambyte inkl. badrumsrenovering
- Åtgärder av markfuktsproblem i lägenheter
- Byte av värmeledningar samt radiatorer
- Byte av spisfläktar samt OVK
- Byte av yttre entrébelysning
- Renovering tvättstuga på Bärnstensgatan 21B

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Laddboxar kommer att installeras i 14 garage.

AVGIFTSFÖRANDRING
1 januari 2023 höjdes avgiften med 4%.

Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 för samtliga lägenheter gällande bredband 500 som börjar gälla 2023-10-01. Detta innebär ett förmånligt pris på 159 kr/mån för en bredbandsuppkoppling med en hastighet på upp till 500/500 till alla föreningens medlemmar. Kostnaden läggs på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg.

*Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.013240535526, 12.755584864298

Stor 2:a med inglasad balkong i härligt västerläge!

Bärnstensgatan 9 B | Helsingborg Helsingborg