Välplanerat och modernt radhus i nyskick!

Skogsgatan 22 | Helsingborg Helsingborg

Nu finns möjlighet att förvärva ett modernt radhus i nyskick på trivsamma och barnvänliga Miatorp.
Här erbjuds ett väldisponerat boende med trädgårdstäppa och två stenlagda uteplatser. Boytan fördelas smart; på entréplan finner ni ett arbetsrum, tvättrum, duschrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till umgänge med familj och vänner. Övre plan erbjuder tre sovrum med gott om förvaring via garderober, allrum, badrum och klädkammare. Allt är nytt och lättskött.
Det ingår två friliggande förråd och på framsidan av huset finns en asfalterad uppfart med plats åt en bil. Som ett extra tillval har solceller installerats på taket. Med en egen solcellsanläggning kan ni både minska er miljöpåverkan och spara pengar.

Varmt välkommen på visning!

Byggnadstyp
2-plans radhus
Antal rum
6
Varav sovrum
4
Boarea
115 Kvm
Byggnadsår
2022

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN:

HALL
Innanför säkerhetsdörren som är försedd med både digitalt tittöga och smart lås välkomnas vi av en ljus och fräsch bostad. Hallen har ett snyggt och hållbart golv i grå klinker och väggarna är vitmålade vilket är genomgående för samtliga rum. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor samt förvaring i form utav en garderob och ett praktiskt förråd under trappan.

TVÄTTRUM
Första dörren till vänster leder till tvättrummet som har samma gråa klinkergolv som i hallen. Tvättrummet är utrustat med en tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, vägg- och bänkskåp med vita luckor, bänkskiva av laminat, tvättho i rostfritt stål, stänkskydd av vitt kakel ovan vask och en hatthylla. Här finns även husets frånluftsvärmepump.

ARBETSRUM
Direkt till höger når vi ett arbetsrum som även kan användas som ett extra sovrum om så önskas. Här ligger samma gråa klinkergolv som i hallen/tvättrummet och det finns en garderob.

WC/DUSCH
Bredvid arbetsrummet ligger ett duschrum som har svart klinkergolv och ljusgrå kakel på väggarna. Här finns en duschhörna med duschväggar i klarglas, golvstående WC-stol, vit kommod med två lådor, spegelskåp med LED-belysning, spotlights i taket samt en handdukstork.

VARDAGSRUM
Vidare från hallen kommer vi till det härliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Här kan hela familjen samlas för att umgås medan maten lagas. Rummet har ett rikt ljusinsläpp från två stora fönster och på golvet ligger en snygg vitlaserad 3-stavs parkett i ek. Här finns plats för både matbord och soffgrupp. Via altandörren når ni uteplatsen där ni kan ni spendera många lata dagar i solen.

KÖK
I köket har en stor köksö med lådor och bänkskiva i natursten valts till för att få mer arbetsyta och möjlighet att kunna sitta där när maten förbereds. Köket har vita luckor och lådor från Marbodal, laminatbänkskiva i grafitgrå färg, stänkskydd av svart kakel, rostfri vask och infällda spotlights under skåpen. Den maskinella utrustningen består av ett rostfritt kyl-och frysskåp, rostfri spiskåpa, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll och helintegrerad diskmaskin. 

OVANVÅNING:

ÖVRE HALL
Trappan i vitmålat trä leder oss upp till övervåningen. Direkt till vänster finns en rymlig klädkammare med bra förvaringsutrymme och här finns två garderober.

ALLRUM
Till höger om trappan ligger allrummet som med fördel kan användas som ett tv-rum eller lekrum. På golvet ligger vitlaserad 3-stavs parkett i ek vilket är genomgående för hela övre plan.

SOVRUM 1 - 3
Det finns tre rymliga sovrum, alla med garderober som är utrustade med hatthylla och klädstång. I det ena sovrummet finns dessutom ett linneskåp med trådbackar och hyllplan.

BADRUM
På övervåningen finner vi även husets badrum som har svart klinker och ljusgrå kakel. Här finns ett badkar, golvstående WC-stol, vid kommod med två lådor, spegelskåp med LED-belysning, spotlights i taket samt en handdukstork.

Solcellsanläggning

Solceller från Öresundskraft är installerade på taket.
Överskottsproduktion från solcellerna under perioden 2022-03-29  till 2022-12-31: 4 637 kWh
Försäljning av överskottsel under samma period: 9 851 kr

Riksbyggen Brf Ribbhusen

ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Ribbhusen som registrerades hos Bolagsverket 2020-10-22 är ett privatbostadsföretag som äger fastigheterna Polletten 1 och Biljetten 2 i Helsingborg. Fastigheterna ligger på adresserna Skogsgatan 2-8 samt 10-30 och på Spårvagnsgatan 1-13 samt 2-10 i Helsingborgs nya stadskvarter, Spårvagnshallarna, i södra Helsingborg.

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har indraget fiber till varje radhus. Som bostadsrättsinnehavare tecknar och bekostar man sitt eget abonnemang.

FÖRRÅD
Varje radhus har två friliggande kallförråd med el-uttag, ett på framsidan och ett på baksidan av huset, om ca 3 kvm vardera. Förråden är byggda i trä med tak i svart papp. Bostadsrättsföreningen har även eget förråd med plats för gemensamma trädgårdsredskap.

UTEPLATS
Alla radhus har minst en uteplats. Uteplatserna är upplåtna med bostadsrätt, vilket innebär att uteplatserna sköts av bostadsrättsinnehavaren, förutom skötsel av häckar och planteringar ut mot de gemensamma ytorna som sköts av föreningen.

PARKERING
Som boende parkerar man i direkt anslutning till sitt radhus alternativt på gemensam parkeringsplats. Det är möjligt att hyra en extra parkering av föreningen för 225 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

INNERGÅRD
Innanför husen finns en gemensam trädgård som är utformad för gemenskap och samvaro grannar emellan. Små odlingslotter är placerade centralt i kvarteret där det är möjligt att plantera grönsaker, kryddörter och bär. Här finns grillplats, pergola med sittplatser, sandlek och ett lektåg i trä. Inom föreningens område finns också cykelparkering och två miljöstationer där du kan sortera och återvinna ditt avfall. Den gemensamma trädgården har grindförsedda entréer som tydligt visar var allmän mark upphör.

MOBILITETSÅTGÄRDER
Det finns mobilitetsåtgärder i föreningen, bland annat tillgång till bilpool.

SMARTA FUNKTIONER
Som boende i Brf Ribbhusen har du tillgång till Riksbyggens smarta hemmaportal. Med hemmaportalen har du hemmets smarta funktioner i fickan. I din mobil, platta, eller annan uppkopplad enhet kan du styra ditt hem oavsett var du befinner dig.
Smarta funktioner som ingår i din bostad:
* Smarta lås - du öppnar ytterdörren med mobilen
* Smart tittöga - se vem som ringer på dörren, även om du inte är hemma
* Smart hemlarm - grundutrustning
* Smart inomhusbelysning - ljussätt med mobilen

I hemmaportalen finns också andra användbara tjänster, som bokning av bilpool, Skånetrafikens avgångstider och status på din el-och vattenförbrukning. I hemmaportalen planerar föreningen också att samla praktiska funktioner som underlättar din kommunikation med Riksbyggen. Det kan vara kontaktuppgifter till kundservice och andra viktiga uppgifter som rör ditt boende.

INDIVIDUELL MÄTNING AV KALLVATTEN
Uppskattad månadskostnad för förbrukning av kallvatten är ca 300 kr per hushåll.

Spårvagnshallarna

Helsingborgs nya stadskvarter, Spårvagnshallarna, ligger i den västligaste delen av Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan. Härifrån har du cykelavstånd till Helsingborg centrum samt pittoreska Råå med hav och sandstrand. Här bor du i en lugn och naturnära stadsdel, granne med Triangelskogen och de gemytliga villakvarteren i Miatorp. 

I kvarteret Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan idag finns livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget är det knappt 2 km till Ramlösa station.

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. I närområdet kan du ägna dig åt aktiviteter som tennis och padel, här finns en trampolinpark och många föreningar med aktiviteter för både stora och små. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, löpslingor, utegym, grillplatser, fotbollsplan, tennisbana och pulkabalke. 

Miatorp

Bo på centrumnära Miatorp

Stadsdelen Miatorp ligger söder om Helsingborg centrum, på cirka 2 kilometers avstånd. Bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt samt flerfamiljshus. I stadsdelen ingår även bostadsområdet Lussebäcken där det bland annat finns ett vårdboende samt en förskola.

På Miatorp finns ett flertal grönområden och öppna platser. Rester av den gamla tallplanteringen från 1800-talets början finns kvar i form av Triangelskogen i norr och Tallskogen i söder. Tallskogsleden som går från Råå till Planteringen passerar genom Miatorp. 

I närheten finns väl utbyggda sportfaciliteter i form av idrottsplatsen Heden, som bland annat arrangerat SM i friidrott, samt inomhushallarna Norrehedshallen och Götahallen, den senare för tennis.

På Miatorp bor du med bra kommunikation via stadsbuss och regionbuss samt med promenadavstånd till Ramlösa tågstation. Kommunal förskola och skola finns på på det närliggande området Högasten.

I närheten ligger flera mataffärer som Willys, Lidl och Stora Coop. Här finns också ett vandrarhem.

56.020551618419, 12.715684704719

Välplanerat och modernt radhus i nyskick!

Skogsgatan 22 | Helsingborg Helsingborg