Familjevilla på lugn återvändsgata!

Örtstigen 4 | Vallåkra Helsingborg

På höjden i Vallåkra intill de böljande fälten ligger denna trevliga familjevilla i 1,5 plan. Bostaden erbjuder generösa sällskapsytor, två badrum och fyra sovrum. Trädgården har plats till både lek, odling och avkoppling och med uterummet i västerläge förlänger ni utomhussäsongen. Bra förvaringsmöjligheter och uppfart med plats till två bilar med garage i anslutning. Här bor ni bekvämt i villaidyllen med promenadavstånd till barnomsorg och tågstation. Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
6
Varav sovrum
4
Boarea
159 Kvm
Biarea
28 Kvm
Tomtarea
728 Kvm
Byggnadsår
1979

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomna in i hallen som har praktiskt klinkergolv innanför dörren och vidare in i den inre hallen ligger ett ljust laminatgolv. Här finns plats till avhängning av ytterplagg och skor och ytterligare förvaring i en garderob. Från hallen går trappan till över plan.

BADRUM
På vänster sida i hallen ligger det första badrummet med kakel och klinker i varmbeige och grönt. Badrummet har toalett, handfat med en stor inkaklad spegel ovan samt dusch med en vikbar rökfärgadglasdörr. Golvet har härlig golvvärme (el). 

SOVRUM
I den inre delen av hallen på höger hand ligger det första sovrummet som har samma golv som i hallen och tapetserade väggar. Ett stort fönster ger rummet ljus.

VARDAGSRUM
Rakt fram från hallen ligger det stora härliga vardagsrummet som har utgång till uterum och trädgård. Detta rummet har en vacker ekparkett och tapetserade väggar i en mjukt gul ton. Ett stort fönsterparti samt altandörren ger fint ljus till rummet.

KÖK 
Från både hall och vardagsrum når vi vidare till kök med matplats. Köket har ett ekplankgolv och tapetserade väggar. Köket från Svenova renoverades 2005 och erbjuder bra arbetsytor och förvaring. Luckorna går i vitt och bänkskivan är i ek med underlimmad vask med avrinningsyta i rostfritt. Ovan arbetsytorna sitter ett kakel i ljust grått. Spis med häll i rostfritt (Husqvarna), rostfri diskmaskin (Siemens) samt hel kyl och frys i rostfritt (Husqvarna). 

TVÄTTSTUGA
Intill köket ligger tvättstugan med groventré. På golvet ligger en mörkblå våtrumsmatta och väggarna är ljust blå. Rummet har tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Miele) samt grovvask och bra bänkyta till tvätthandtering. Bra med plats för avhängning av ytterplagg och skor, perfekt när man kommer in från trädgården och ett stort fönster ger rummet ljus. I tvättstugan finns även varmvattenberedaren.

Vi går tillbaka till hallen och tar trappan till övre plan.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
På övre plan möts vi av ett allrum med fint parkettgolv och tapetserade väggar. En stor kupa med 4 fönster ger rummet fint ljus. 

TVÅ SOVRUM
Till höger om trappan ligger två sovrum vägg i vägg. Båda har parkettgolv och tapetserade väggar, ett stort fönster samt två inbyggda garderober.

BADRUM
Det andra badrummet har kakel och klinker i vitt och brunt. Här finns toalett, dusch med platsbyggd duschvägg i glasblock samt handfat med platskaklad spegel ovan. Även i det här badrummet finns elektrisk golvvärme. Här finns också ett takfönster (Velux) samt en bastu. 

SOVRUM
Det fjärde sovrummet har parkettgolv och tapetserade väggar, två stora fönster samt en stor klädkammare i anslutning. 

Trädgård

På Örtstigen 4 har ni egen uppfart som rymmer två bilar och ett garage i anslutning för ytterligare en bil. På husets långsida finns huvudentrén och på kortsidan mot vägen ligger grovingången. Trädgården löper runt huset och ramas in av en grön häck samt staket, säkert för lekande barn eller hund. Den rymliga gräsmattan bjuder in till lek och avkoppling erbjuds på trädäcket intill uterummet eller i den lilla sommargröna bersån intill trädgårdslandet. I trädgården njuter ni även av egna äpplen och bigarråer. Tomten ligger på en lugn återvändsgränd med promenadavstånd till både barnomsorg, natur och tågstationen. 

Renovering

2021 Byte fönster klädkammare övre plan
2021 LA Takvård
2020 Nytt ventilationsaggregat
2018 Ny spis
2018 Nytt trädäck - värmebehandlad furu
2017 ommålning av hela huset - LP Måleri
2016 Garderober i sovrummet
2016 golvslipning - hall, sovrum, vardagsrum, trappa och allrum
2015 Tak veranda reparation
2014 Köksgolv omlagt och slipat
2014 Gången omlagd och dränerad
2011 Ny tvättmaskin
2009 Omläggning av garagetak
2009 Ny dörr groventré
2008 Ny varmvattenberedare
2007 Ny kyl och frys
2007 Nytt tak uterummet
2007 Kaklat duschen på övre plan samt ny bastudörr
2006 Nytt takfönster
2005 Nya stolpar på verandan
2005 Byte av panel på södergavel
2005 Nytt köksfönster samt på kupan
2005 Ny köksfläkt, spis och diskmaskin
2005 Köksluckor och skåp, ekgolv
2002 Ny garageport
2002 Nytt fönster sydgavel
2001 Kaklat duschen nedre plan 
1998 Jordvärme
1997 Byggde själva uterummet
1992 Omläggning garagetak
1979 Inflyttning. Regelbunden målning av panel

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 453 000 kr
Mark, totalt värde: 336 000 kr .
Summavärde: 1 789 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1979
Värdeår: 1979

Vallåkra

Vallåkra är en tätort i Helsingborgs kommun i Skåne län, belägen vid Rååns dalgång sydost om Helsingborg.

Här bor ni på landsbygden med närhet till Helsingborg centrum. Goda kommunikationer med både buss och tåg.

Här finns Enoch Thulins flygfält utanför den lilla orten anordnas årligen i slutet av augusti Nordens största träff, Vallåkraträffen, för stylade, ombyggda och helrenoverade bilar.

Mitt i naturen i Råådalens gång finns Wallåkra stenkärlsfabrik från 1864, där man framställer saltglaserat stengods efter traditionella metoder.

I Vallåkra finns skola och förskola, Vallåkra idrottsförening samt ridskola.  

55.959962461697, 12.85704383466

Familjevilla på lugn återvändsgata!

Örtstigen 4 | Vallåkra Helsingborg