4:a med härligt gavelläge, inglasad balkong och hiss

Bärnstensgatan 20 | Helsingborg Helsingborg

Rymlig 4:a på hela 101 kvm med både hiss och stor, inglasad balkong! Här finns också extra ljus och extra mycket utsikt genom gavelläget mot ett fint grönområde. Välkommen att titta på din nästa bostad i en välskött förening!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
101 Kvm
Byggnadsår
1978

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i hallen som har gott om plats för kläder och skor! Här finns också garderober som erbjuder ytterligare förvaring. Ljust målade väggar med struktur och ett praktiskt laminatgolv är genomgående för både yttre och inre hall. Ljuset från gavelfönstret faller in genom tv-rummet och gör hela hallen välkomnande. 

SOVRUM
Direkt till vänster från hallen finns det första sovrummet. Rummet har en ljus plastmatta, ljust tapetserade väggar, en fondvägg i blått samt tre garderober. 

BADRUM
Precis intill det första sovrummet finns ett badrum med dusch. Ytskikten, våtrumsmatta och våtrumsgolv, är troligen från byggåret. Wc, handfat, väggskåp och dusch med skjutvägg utgör inredningen. 

BADRUM
På motsatt sida i hallen finns bostadens andra badrum. Här erbjuds större yta vilket ger plats för t ex tvättavdelning. Wc, handfat, väggskåp och dusch utgör inredningen i det här badrummet. Även här är troligen ytskikten från byggåret. 

SOVRUM
Vi går vidare in i hallen och kommer till det andra sovrummet i bostaden, även det på vänster hand. Här finns både garderober just utanför sovrummet men också tre garderober inne i sovrummet. De två fönstren, ett på gaveln, ger rummet fint ljus. Samma golv som i hallen finner vi även här och det matchas av ljusa väggar med strukturtapet. 

SOVRUM/TV-RUM
Behöver ni ytterligare ett sovrum? Ja, då kan det enkelt bli ett sovrum men idag används det som tv-rum. Samma ytskikt som i sovrum nummer två hittar vi här och även här ett härligt gavelfönster: utsikten är verkligen rogivande. 

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har två fönster, varav ett på gaveln, vilket ger rummet både ljus och rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. På golvet finns en ekparkett och även här har vi en ljus strukturtapet. 

KÖK MED MATPLATS
Köket nås både från vardagsrummet och från hallen. Här finns både ett arbetskök med retrokänsla och matplats. Matplatsen får fint ljus och utsikt genom sin närhet till balkongen. Ljus strukturtapet och plastmatta utgör ytskikt. Ljus, äldre köksinredning med laminatbänkskiva och rostfri diskbänk. Spis med häll, fläkt, diskmaskin, micro samt kyl och frys utgör maskinell utrustning i köket. 

BALKONG 
Den stora balkongen är inglasad och har rullgardiner som ger skydd på soliga dagar. En stilren grå filtmatta på golvet gör balkongen ombonad. 

HSB Brf Runan

ALLMÄN BESKRIVNING
Föreningen äger fastigheterna Flintan 2, 3 och 4 i vilka man upplåter lägenheterna. Fastigheterna är geografiskt belägna i område Ättekulla med adress: Bärnstensgatan 2 - 32.

Inflyttning skedde under år 1978. Föreningen har 374 bostadsrättslägenheter med total en totalyta om 27 854 m2 samt 14 smålokaler om totalt 80 m2, 2 föreningslokaler och 2 övernattningsrum.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
2 rum och kök 186 st.
3 rum och kök 154 st.
4 rum och kök 34 st.

Hela området ligger på en platå, ca 40 meter över havet och de flesta lägenheterna har utsikt över Öresund och Ven. Vid god sikt kan man se Öresundsbron.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://runan.hsbbrfwebb.se/

PARKERING
Föreningen har 300 garageplatser varav 32 platser hyrs av Brf Sköldmön, 56 parkeringsplatser för besökande, 4 parkeringsplatser för företagsbilar, 7 husvagnsplatser, 15 cykelboxar.

Garageplats kostar 350 kr/mån och garageplats för elbil kostar 450 kr/mån exkl. elkostnad. Årlig höjning av hyran med 2%.

Parkeringsplatser utomhus hyr man direkt via betalautomater.

TV/INTERNET
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2. Bredband och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Avgiftshöjning från 1 januari 2023 med 3%.

RENOVERING
Föreningen renoverar just nu sina garagebyggnader och på garagetaken har solpaneler installerats. Föreningen planerar att genomföra ett stambyte i samtliga fastigheter troligtvis med start år 2030.

* Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.011274638754, 12.755714946168

4:a med härligt gavelläge, inglasad balkong och hiss

Bärnstensgatan 20 | Helsingborg Helsingborg