Stor familjevilla med lummig trädgård!

Skylgatan 3 | Helsingborg Helsingborg

Välkomna till en härlig villa där entréplan erbjuder fyra sovrum, ett stort badrum samt en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Vardagsrummet har en kamin för mys och värme. I källarplan finns tvättavdelning, verkstad, bra förvaring, generösa sällskapsytor samt ett stort badrum med både dusch, bubbelbadkar och bastu. Den lummiga trädgården i bra solläge är indelad i olika rum med flera uteplatser. I trädgården finns också en mysig gäststuga med ett sovrum. På uppfarten parkeras lätt två bilar och ytterligare en ryms i garaget intill. Bostaden värms upp med fjärrvärme och på både garage och friggebod har nuvarande ägare installerat solceller.
Välkomna på visning!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Antal rum
6
Varav sovrum
4
Boarea
140 Kvm
Biarea
140 Kvm
Tomtarea
728 Kvm
Byggnadsår
1967

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Du välkomnas av en ljus hall med vita väggar samt ett stilrent och tåligt marmorgolv. På vänster sida finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Vidare till höger längs med korridoren ligger ett massivt skeppsgolv och det finns en klädkammare och en garderob med bra förvaringsutrymme.

SOVRUM 1
Direkt till höger ligger det första sovrummet som har parkettgolv och vitmålade väggar. Inifrån det här sovrummet når du klädkammaren.

GÄSTTOALETT
Intill sovrummet ligger en helkaklad gästtoalett som har en vägghängd toalettstol och ett platsbyggt tvättställ med fristående handfat.

VARDAGSRUM
Till vänster från hallen via en pardörr når vi vardagsrummet som är stort och luftigt med gott om plats för både matsalsdel och sällskapsdel. Två altandörrar och flera fönster ger ett härligt ljusinsläpp och här finns en braskamin som ger både myskänsla och värme. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade med en ljus tapet.

KÖK
Köket ligger i vinkel med vardagsrummet och har vita högblanka luckor förutom vid bardisken där luckorna är i rostfritt stål. Bänkskiva i trä som delvis är vitmålad, diskbänk, stänkskydd i mörkt kakel och infällda spotlights i taket. Köket är utrustat med hel kyl och frys i rostfritt stål, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. På golvet är det likadant massivt skeppsgolv som i korridoren och väggarna är tapetserade. 

BADRUM
Tillbaka ute i hallen och till höger finns ett badrum som renoverades 2018 med klinkergolv och kakelplattor i sandfärgad ton. Här finns en duschhörna med glasväggar, toalett, tvättställsskåp med ett fristående handfat, spegelskåp, handdukstork och golvvärme. 

SOVRUM 2
Intill badrummet ligger ett sovrum som har parkettgolv och ljusa väggar. 

SOVRUM 3
Går vi vidare når vi ytterligare ett sovrum som har parkettgolv och vitmålade väggar samt en garderob med skjutdörrar.

SOVRUM
Så kommer vi till det sista sovrummet som även det har parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns två garderober med skjutdörrar och en fransk balkong. 

KÄLLARPLAN

ALLRUM
En trappa ner från hallen direkt till vänster når vi ett stort allrum som idag är inrett som ett sovrum. Väggarna är putsade och målade i vitt och på golvet ligger ett terracottafärgat klinker. Här finns en öppen spis men den har inte använts på flera år. 

BADRUM OCH BASTU
Via allrummet når vi ett stort badrum som renoverades 2010 med grått klinker och vitt kakel. Det här badrummet har ett bubbelbadkar, toalett, duschhörna, platsbyggt tvättställ med ett fristående handfat och golvvärme. Här finns dessutom en bastu för 4 personer som ger härlig värme året om. 

TVÄTTSTUGA
Rakt fram från källartrappan och till vänster kommer vi till tvättstugan. Här är det vitt klinkergolv samt putsade och målade väggar i vitt. Tvättrummet är utrustat med en tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättbänk samt vägghyllor och väggskåp.

SNICKARVERKSTAD
Går vi vidare genom tvättstugan och rakt fram kommer vi till verkstaden som har betonggolv och putsade väggar. I det här rummet finns fjärrvärmecentralen.  

BASTU MED DUSCHUTRYMME
Intill tvättstugan finns en bastu samt ett duschutrymme med mosaikgolv och vita kakelplattor.  

FÖRRÅD 
I källaren finns ett torrförråd och ett större förråd som ger bra förvaringsmöjligheter.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:

2021 Friggebod och trädäck

2021 Solpaneler på garagetak och friggebod 

2018 Badrum på entréplan renoverat

2013 Fiberinstallation

2010 Nytt badrum i källaren 

2009 Bytt fjärrvärmeväxlare

2005 Takbyte

2005 Fönsterbyte

2005 Nytt kök

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 350 000 kr
Mark, totalt värde: 1 171 000 kr ().
Summavärde: 3 521 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1967
Värdeår: 1967

Eskilsminne

56.032346316494, 12.728985252014

Stor familjevilla med lummig trädgård!

Skylgatan 3 | Helsingborg Helsingborg