Nyrenoverad familjevilla med plats för lanthandelsdrömmar

Ekebyvägen 20 | Helsingborg Helsingborg

Den gamla tillbyggda lanthandeln har förvandlats till en familjevilla med gårdskänsla. Boningshuset är nyrenoverat och erbjuder stora sällskapsytor, gott om plats för förvaring och 2-3 sovrum. Det charmiga lanthandelshuset ger plats till era drömmar. Kanske blir det ett gästhus eller större boningshus med fler sovrum eller kanske blir det en lanthandel på nytt! Den kringbyggda och lummiga tomten har gräsmatta för lek och uteplatser för avkoppling. På den gruslagda uppfarten finns plats till flera bilar och i ena delen av garaget har man inrett en musikstudio. Intill garaget finns ett större vedskjul samt ett förråd. Här finns plats till det mesta och lite till. Varmt välkomna till detta unika hus!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
6
Varav sovrum
2
Boarea
203 Kvm
Biarea
213 Kvm
Tomtarea
1318 Kvm
Byggnadsår
1909

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN

ENTRÉHALL
Via en grusgång på baksidan av huset når ni huvudentrén som välkomnar er in i en rymlig nyrenoverad hall. På golvet ligger ett tåligt grått laminatgolv som även fortsätter in i matrum, kök, skafferirum och vardagsrum. Väggarna är målade och det sitter akustikpanel på delar av väggen som blir en läcker inredningsdetalj. Här finns gott om förvaringsutrymme i 2 garderober.

MATRUM
Går vi vidare in i huset kommer vi först till matrummet som har plats för ett stort matbord. Här kan familj och vänner samlas tillsammans för en god middag. 

KÖK
Köket ligger i öppen planlösning mot matrummet och är stilrent renoverat. Köksluckor från Elon som har målats i en ljus mullvadsfärgad nyans, bänkskiva och stänkskydd i betong. Köket är utrustat med en stor kombinerad kyl och frys (2020), vinkyl (2021), integrerad diskmaskin (2020), induktionshäll med inbyggd fläkt (2022), inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro.

SKAFFERIRUM
Till höger från köket via en svängdörr når vi ett skafferirum med flera skåp och hyllor. Här är det möjligt att förvara torrvaror, köksmaskiner och porslin. I högskåpet är varmvattenberedaren placerad. Via skafferiet når vi odlingsträdgården och utomhusköket. 

VARDAGSRUM
Förbi matrummet kommer vi till ett fantastiskt vardagsrum med tillbyggnad. Här är det stort och luftigt och det finns gott om plats för socialt umgänge. En murad och putsad braskamin ger karaktär till rummet men också värme som räcker till en stor del av huset. Det finns en platsbyggd bokhylla som är både snygg och praktisk. Fönster i flera väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp och härifrån når man trädgården via en altandörr.

HALL
Går vi vidare når vi en hall med utgång till framsidan av huset och en trappa som leder upp till övre plan. 

GÄSTTOALETT
I direkt anslutning till hallen ligger gästtoaletten som har renoverats med microcement på golv och väggar samt akustikpanel längs med ena väggen. Här finns en toalett, grå kommod, handfat och blandare i svart samt en spegel med belysning ovan. 

WALK IN CLOSET
Vi går vidare och kommer till en stor walk in closet med smart förvaring för kläder, skor och accessoarer. På golvet ligger en mjuk och skön heltäckningsmatta. Det här rummet kan göras om till ett extra sovrum om så önskas.

TVÄTTSTUGA
Därefter når vi tvättstugan som har renoverats med praktiskt och lättskött klinker på golvet, kakel och vitmålade väggar. Tvättbänk med ljus bänkskiva och underskåp i grått, två garderober samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (2021). Här finns bra arbetsytor för tvätthanteringen och goda förvaringsmöjligheter.


ÖVRE PLAN

ALLRUM
På övre plan möts vi först av ett allrum som har perfekt utrymme för exempelvis en tv-hörna. Här har man inrett så att det ser ut som att taket finns på insidan i rummet med tegelpannor och fasadträ. Väggarna är vitmålade och här ligger ett mörkbrunt laminatgolv.

SOVRUM
Intill trappan finns ett sovrum med delvis snedtak, laminatgolv och förvaring i en kattvind.

BADRUM
Från allrummet når man ett renoverat badrum med microcement på golv och väggar samt akustikpanel längs med ena väggen. Badrummet är utrustat med en snygg duschhörna i industristil, badkar, toalett, kommod med två lådor och handfat samt en stor spegel. Belysningen består av två vägglampor och infällda spotlights i taket.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE 
Så kommer vi till ännu ett rymligt sovrum med delvis snedtak. Här finns två klädkammare, ett på vardera sida om dörren, vilket ger gott om plats till förvaring. Fönster mot trädgården samt en balkongdörr som leder ut till en liten takterrass. På golvet ligger likadant laminatgolv som i allrummet.

Lanthandel

Den charmiga gamla lanthandeln nås via en dörr från trädgårdssidan eller via en dörr från gatan, det som en gång var huvudentré till lanthandeln. Denna delen av bostaden är något för den händiga, kanske blir det ett större boningshus, gästhus, generationsboende eller festlokal? Renoveringsbehov och renoveringschans finns det här!  

Idag är lanthandeln uppdelad på två större rum samt en vind. Det första charmiga rummet har putsade väggar och delvis schackrutigt golv i svart och vitt och delvis brädgolv. Två stora fönster finns på vardera sida om entrén och ger fint ljus till rummet med härlig rymd och synligt innertak med bjälkar.

Det andra rummet nås via en trappa och har väggar delvis i vackert tegel och delvis putsade/panelbelagda. Golvet är i betong och även här ser man innertaket med bjälkar. Två fönster ger ljus åt rummet som har lägre takhöjd än det första rummet. Från detta rummet leder en trätrappa till vindsplanet.

Trädgård

En grusad uppfart leder runt huset till en gårdsplan med plats för flera bilar. Det finns ett garage med plats för en bil och i ena delen av garaget har man inrett en musikstudio. Intill garaget finns ett större vedskjul samt ett förråd. Den insynsskyddade trädgården erbjuder en stor gräsmatta, träd och buskar samt ett trädäck vänster om huvudentrén.
* På trädäcket står ett spabad som inte ingår i köpet.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden år 2020-2022

Nytt kök med köksinredning från Elon och nya vitvaror (inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro är äldre).

Ny tvättstuga med klinkergolv, kakel, nya skåp och maskiner.

Satt igen fönster i vardagsrummet, kompletterat rummet med en platsbyggd bokhylla samt murat och putsat kaminen.

Byggt om uterummet till entréhall.

Byggt om den tidigare tvättstugan till ett skafferirum med nya skåp.

Renoverat badrummet med microcement på golv och väggar samt akustikpanel. Ny duschhörna, kommod, handfat, blandare, spegel och vägglampor.

Renoverat gästtoaletten med microcement på golv och väggar samt akustikpanel. Ny kommod, handfat och blandare.

Byggt en walk in closet.

Nya golv och lister i alla rum förutom i det mindre sovrummet samt målat alla väggar.

Bytt ut nästan alla eluttag och strömbrytare.
 

Renoveringar och förbättringar utförda av tidigare fastighetsägare:

2019 Nya radiatorer som kan styras via wi-fi och programmeras

2013 Panel- och fönsterbyte på gavel mot gatan

2012-2016 Fönsterbyte 

2012 Ommålning av puts

2005 Övre plan inreds och taket lyfts

Servitut

Avtalsservitut ledning, Förmån
12-IM7-89/7349 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 129 000 kr
Mark, totalt värde: 608 000 kr ().
Summavärde: 2 737 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1959

Fornlämning

Fornlämning
Akt: L1988:1854
Registrerat: 2011-06-16

Bårslöv

Bårslöv ligger strax öster om Helsingborg. Här bor du med närhet till naturen i Rååns dalgång och till havet som inte är längre bort än en cykeltur på ca 10 minuter. Samhället består till största delen av villor och radhus från 1970- och 1980-talet.

Bårslöv når du enkelt med regionbuss eller bil. Bilen tar cirka 10 minuter från Helsingborg centrum. 

I Bårslöv finns kyrka, pizzeria, bensinstation samt förskola och skola. Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidshem.

I början av 2000- talet byggdes Helsingborgs tredje brandstation i Bårslöv. Från stationen utgår även yttre befäl och brandingenjör. Här finns administrativ förbundsledning samt också ledningscentral med inre befäl och SOS Alarm.

56.00522471555, 12.819746792247

Nyrenoverad familjevilla med plats för lanthandelsdrömmar

Ekebyvägen 20 | Helsingborg Helsingborg