Lättskött och rymligt radhus på Råå

Tullgatan 2C | Råå Helsingborg

På lugn kullerstensgata intill Lussebäcken ligger detta friköpta radhus i 3 plan. Bostaden erbjuder kök, badrum och vardagsrum med utgång till trädgård med terrass på entréplan. 3 sovrum, badrum och tvättstuga på plan 2. På översta planet finns ett härligt rum med takfönster och en stor klädkammare i anslutning. Här bor ni nära Råås alla bekvämligheter och med badrocksavstånd till havet. Välkomna till Råå!

Byggnadstyp
Friköpt radhus i tre plan
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
138 Kvm
Tomtarea
89 Kvm
Byggnadsår
1989

Beskrivning
Planlösning

NEDRE PLAN

HALL
Redan i hallen möts vi av ekparkett som är genomgående för hela bostaden samt de ljusa, målade väggarna. Här finns plats för både ytterkläder och skor. Från hallen är det öppen planlösning mot köket och in mot trappan till övre plan och vardagsrummet. 

KÖK
I köket finns plats för matbord intill fönstren med fint ljusinsläpp från entrésidan. Den vita köksinredningen matchas av diskbänk i rostfritt, grått kakel och mörk bänkskiva. Kyl från Electrolux, frys från Cylinda, spis från Electrolux, fläkt, fristående micro samt diskmaskin Miele utgör den maskinella utrustningen i köket. 

BADRUM
Kakel och klinker i klassiskt vitt och grått möter vi i det renoverade badrummet på nedre plan. Dusch med vikvägg, wc, handdukshängare, handfat och väggskåp utgör inredningen i badrummet. 

VARDAGSRUM
Stor fönsteryta mot uteplatsen och altandörr där ljuset faller in är det första man ser när man kommer till vardagsrummet. Här når man den lugna uteplatsen och entrén via bron över Lussebäcken. 

UTEPLATS
Den lättskötta och skyddade uteplatsen med trädäck omgärdas av staket. Här kan man njuta av lugna matstunder under sommaren. Den som har gröna fingrar kan också odla här, varför inte i odlingslådor? Den gemensamma delen, med utrymme för umgänge och gångväg, nås från uteplatsen och sen vidare till lilla bron över Lussebäcken och soprummet.  

ÖVRE PLAN 

Här finns tre sovrum, varav två mindre och ett större sovrum, samt badrum med tvättavdelning. Även på övre plan är det ekparkett och ljust målade väggar. 

SOVRUM
Två spegelvända sovrum, kanske sovrum för barnen eller kanske ett kontor, med identisk storlek. 

SOVRUM
Det stora sovrummet har en rymlig klädkammare och två fönster mot Tullgatan. 

BADRUM MED TVÄTTAVDELNING
I badrumsdelen finns badkar, wc, handfat med spegelskåp. Tvättavdelningen rymmer både tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Grundig) samt värmepanna Viessmann och grovvask. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet finns ett grått våtrumsgolv.

PLAN 3

ALLRUM MED FÖRRÅD 
På översta planet flödar ljuset in från de två, stora takfönstren och här finns verkligen gott om plats. Kanske kan det här vara ett gästrum, kontor eller ett rum för familjens gemensamma hobby? Det stora förrådet rymmer mycket så kanske blir det en plats för både förvaring av kläder, skor och annat? 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG BÄCKAHÄSTEN GA:1
GA1

Samfälligheten rör de gemensamma frågor som radhusen har, vad rör sophantering, vatten/avlopp och ingången via Lussebäcken. Via samfälligheten ingår ett serviceavtal med Öresundskraft gällande gaspannorna där en stor service görs vartannat år samt att man vid akuta fel endast betalar för material, ej arbetskostnad. 

Renoveringar, årtal och övrigt

2010 Ny ekparkett läggs in i hela huset. 
2014 Tvättmaskin från Bosch
2016 Nya takfönster installeras.
2018 Badrummet på nedre plan och övre plan renoveras av fackman. Intyg finns. 
2018 Fiber installeras. 
2018 Ny gaspanna samt ny ventilation installeras. 
2018 Kyl från Electrolux samt diskmaskin från Mièle 
2019 Micro 
2021 Torktumlare från Grundig

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.000119801889, 12.741862857859

Lättskött och rymligt radhus på Råå

Tullgatan 2C | Råå Helsingborg