Marklägenhet med uteplats i härligt västerläge!

Bärnstensgatan 51 A | Helsingborg Helsingborg

Välkomna till Bärnstensgatan 51A och den här fina 2:an i markplan med egen uteplats i perfekt solläge. Hela lägenheten målades och tapetserades 2020 och det sattes nya vägguttag och strömbrytare. Under hösten 2022 har badrummet totalrenoverats i samband med föreningens stambyte. Lägenheten har även fått nytt ekparkettgolv och vitmålade golvsocklar samt nya radiatorer. Den nya bostadsrättsinnehavaren kommer kunna flytta rakt in i ett trivsamt och bekvämt boende.

Varmt välkommen att boka tid för visning!

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
65 Kvm
Byggnadsår
1973

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i hallen som har gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Väggarna är delvis vitmålade och delvis tapetserade. 

BADRUM
Rakt fram från hallen når du badrummet som nyligen totalrenoverats i samband med föreningens stambyte. Badrummet har grått klinkergolv och vitt kakel och är utrustat med en dusch, vägghängd toalett, tvättställsskåp, badrumsskåp och tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Till vänster om badrummet ligger vardagsrummet som är ljust och rymligt. Här finns plats för såväl soffgrupp som matplats. En grå fondvägg bryter av snyggt mot de övriga vitmålade väggarna.

SOVRUM
Vidare till vänster når du sovrummet som även här har en grå fondvägg och vitmålade väggar. Gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering om så önskas. I anslutning till sovrummet finns en praktisk klädkammare med bra förvaringsutrymme.

KÖK
Till höger från hallen ligger köket som är ljust och trevligt och med plats för ett matbord längs med fönstret. Gråa luckor och lådfronter, ljus bänkskiva och ljusa kakelplattor ovanför arbetsbänken. Köket är utrustat med en spis, diskmaskin, kombinerad kyl/frys och spisfläkt (2022). Härifrån har du utgång till den härliga uteplatsen i soligt västerläge där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. 

HSB Brf Ättekulla

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 på adressen Bärnstensgatan i Ättekulla. Föreningen består av 391 bostadsrättslägenheter och tillhandahåller en fin friskvårdlokal med motionsrum, bastu, solarium, TV-rum, festlokal samt övernattningsrum. Inflyttning i föreningen skedde under 1973. Föreningen står för bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring. Medlemsaktiviteter ordnas regelbundet med t ex kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://attekulla.hsbbrfwebb.se/

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök
104 st 2 Rum och kök
133 st 3 Rum och kök
103 st 4 Rum och kök

Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd (gamla soprum).

Föreningen ligger bra placerad med service och bekvämligheter på kort avstånd. På Ättekulla finns bl.a. förskola, F-9 skola, pizzeria, täta bussförbindelser, nära motorväg och Citygross mataffär.

Föreningen har två övernattningslägenheter som medlemmar i Brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Lägenheterna ligger på Bärnstensgatan 15C och 49C.

Föreningen har också en friskvårdslokal med gym och bastu. Om du vill ha tillgång till gymmet så tar du kontakt med områdesförvaltare.

UTFÖRDA OCH PÅGÅENDE RENOVERINGAR
- Stambyte inkl. badrumsrenovering
- Åtgärder av markfuktsproblem i lägenheter
- Byte av värmeledningar samt radiatorer
- Byte av spisfläktar samt OVK
- Byte av yttre entrébelysning
- Renovering tvättstuga på Bärnstensgatan 21B

PLANERADE RENOVERINGAR
Alla portar ska bytas ut och entrépartier ska rustas upp. Laddboxar kommer att installeras i 14 garage.

AVGIFTSFÖRANDRING
1 januari 2023 höjdes avgiften med 4%.

*Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.013441573829, 12.76120467373

Marklägenhet med uteplats i härligt västerläge!

Bärnstensgatan 51 A | Helsingborg Helsingborg