Stor villa med fin, insynsskyddad trädgård i härligt solläge. Perfekt bostad för familjen!

Alstigen 7 | Vallåkra Helsingborg

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!
Snart har vi möjlighet att presentera denna välskötta 1,5-plansvilla med källare på lugnt läge i naturnära och barnvänliga Vallåkra. Huset erbjuder bland annat 3 sovrum, kök, renoverat badrum, generösa sällskapsytor och goda förvaringsmöjligheter. Här finns även möjlighet att skapa fler sovrum om så önskas. Beläget på en lugn återvändsgata på en grönskande trädgårdstomt med gräsmatta, blommor, gröna buskar och träd. Det finns dessutom ett inglasat uterum och trädäck i soligt söderläge. I trädgården finns gott om plats för avkoppling, umgänge och lek.

Byggnadstyp
1,5-planshus med källare
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
152 Kvm
Biarea
126 Kvm
Tomtarea
891 Kvm
Byggnadsår
1977

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN:

HALL
Välkomna in i den rymliga hallen som har gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger parkettgolv, väggarna har strukturtapet och ytterdörren är en säkerhetsdörr från Swedoor.

GÄSTTOALETT
Första dörren till vänster leder till gästtoaletten som har våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns en toalett, tvättställsskåp, badrumsskåp och spegelskåp. 

GROVENTRÉ
Bredvid gästtoalett ligger groventrén som har kork- och plastplattor på golvet och tapetserade väggar. Här finns en hatthylla, flera garderober och linneskåp samt ett städskåp. Även vid den här ingången till huset sitter en säkerhetsdörr från Swedoor.

SOVRUM
Rakt fram från hallen når vi ett sovrum som har parkettgolv och tapetserade väggar. Det finns en stor garderob med skjutdörrar längs med ena väggen. 

KÖK
Går vi vidare når vi köket som har plats för ett matbord längs med fönstret. Köket har ramluckor i massiv ek, rostfri diskbänk och ljusa kakelplattor ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av en diskmaskin, spis, spisfläkt, kyl och frys. På golvet ligger en plastmatta och väggarna har ljus tapet. Härifrån har du utgång till uterummet och trädgården på baksidan av huset. 

VARDAGSRUM
Via köket och hallen kommer vi till ett stort härligt vardagsrum i vinkel med fönster i två väderstreck. Parkettgolv och tapetserade väggar. Rummet är ljust och luftigt och det finns gott om plats för både matsalsdel och sällskapsdel. Här är det även möjligt att skapa ett extra sovrum om så önskas. Flera stora fönster ger ett rikt ljusinsläpp som gör rummet ännu mer inbjudande. Via en altandörr når du verandan som ligger längs med huset i västerläge. 

ÖVRE PLAN:

ALLRUM
Vi tar trappan upp och når övre plan och ett mindre allrum med takfönster som släpper in mycket dagsljus. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med strukturtapet. 

SOVRUM
Till vänster från trappan ligger ett stort sovrum som med fördel kan delas av till två sovrum om behovet finns. Parkettgolv och strukturtapet på väggarna samt förvaring längs med ena väggen.

BADRUM
Vidare till höger når vi ett renoverat badrum från 2008 med kakel och klinker i sandfärgad ton och med elburen golvvärme. Här finns en duschhörna, toalett, bidé, badkar, tvättställskåp, spegelskåp, högskåp och handdukstork.

SOVRUM
Slutligen når vi det tredje sovrummet som även här har parkettgolv och strukturtapet. Här finns utgång till en stor balkong i västerläge med skjutbara glaspartier samt två garderober. 

KLÄDKAMMARE
På övre plan finns dessutom två stycken klädkammare med gott om förvaringsutrymme. 

KÄLLARPLAN:

TVÄTTSTUGA
En trappa ner från hallen direkt till vänster når vi tvättstugan med klinkergolv och delvis kaklade väggar. Här finns en dusch, tvättmaskin, tvättbänk, över- och underskåp, 

GILLESTUGA
Till höger efter trappan ligger gillestugan som har en braskamin för myseldning. Det är parkettgolv och tapetserade väggar.

HOBBYRUM/FÖRRÅD
Rakt fram kommer vi till ett rum som förslagsvis kan användas som hobbyrum eller förråd. Betonggolvet är målat och väggarna är putsade och målade. Här finns en dörr som leder ut till garaget och i direkt anslutning till rummet finns en matkällare.

PANNRUM
Vidare till höger ligger pannrummet där oljepannan står. Betonggolvet är målat och väggarna är putsade och målade. Här finns ett hyllsystem längs ena kortsidan och en arbetsbänk.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:

2022 Skorsten försedd med fågelskydd

2016 Ny tvättmaskin 

2013 Ny köksfläkt

2012 Ny kyl och frys samt skorsten omfogad

2011 Kamin, nya ytterdörrar och ny diskmaskin

2009 Uterum

2008 Nytt badrum och gästtoalett

2007 Nya fönster på entré- och övre plan samt nya altandörrar

2006 Takfönster

2004 Inglasning balkong

1990 Nytt kök, nya innerdörrar samt parkettgolv och omtapetsering i flera rum

Garage/Förråd

Det finns ett garage med tillhörande förrådsutrymme med plats för en bil. Framför garaget finns en uppfart som rymmer två bilar.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 638 000 kr
Mark, totalt värde: 349 000 kr ().
Summavärde: 1 987 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1977
Värdeår: 1977

Vallåkra

Vallåkra är en tätort i Helsingborgs kommun i Skåne län, belägen vid Rååns dalgång sydost om Helsingborg.

Här bor ni på landsbygden med närhet till Helsingborg centrum. Goda kommunikationer med både buss och tåg.

Här finns Enoch Thulins flygfält utanför den lilla orten anordnas årligen i slutet av augusti Nordens största träff, Vallåkraträffen, för stylade, ombyggda och helrenoverade bilar.

Mitt i naturen i Råådalens gång finns Wallåkra stenkärlsfabrik från 1864, där man framställer saltglaserat stengods efter traditionella metoder.

I Vallåkra finns skola och förskola, Vallåkra idrottsförening samt ridskola.  

55.962496057602, 12.852866083487

Stor villa med fin, insynsskyddad trädgård i härligt solläge. Perfekt bostad för familjen!

Alstigen 7 | Vallåkra Helsingborg