Lättskött gavelradhus i ett plan!

Frösögatan 84 | Rydebäck Helsingborg

På hörntomt intill dammarna i Rydebäck ligger detta trevliga radhus som erbjuder två sovrum, vardagsrum med utgång till stort uterum med öppningsbara glaspartier, kök med utgång till uteplats med tak, samt tvättstuga och ett badrum med dusch. Här ingår garage i länga och värmesystemet är uppdaterat. Liten lättskött trädgård på lugnt läge. Varmt välkomna på visning av ett bekvämt boende!

Byggnadstyp
Enplanshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
82 Kvm
Tomtarea
225 Kvm
Byggnadsår
1990

Beskrivning
Planlösning

Välkomna in genom grinden och till den lilla innergården vid entrén! Ytan är stensatt och har trevlig kvällssol. Här finns gott om plats för cyklar, blomster eller liten "kaffehörna". Intill entrén finns ett kallförråd, med gott om plats. 

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats till avhängning av ytterplagg och skor. På golvet ligger ett laminatgolv som är genomgående in i köket och väggarna är målade. 

TVÄTTRUM
På höger hand i hallen finns tvättrummet som har våtrumsgolv och ljust målade väggar. Här finns värmepanna (NIBE, frånluftsvärme, 2016), elcentral, tvättmaskin (Hoover, äldre) samt en grovvask. 

BADRUM
Vägg i vägg med tvättrummet finns badrummet som renoverades av fackmän 2012. Klinkergolv i en varm sandfärgad ton matchas av de kaklade väggarna i vitt. Badrummet är utrustat med toalett, handdukstork (el), dusch med två munstycken och frostad duschdörr, handfat med skåp samt spegel med belysning ovan. Ett vägghängt skåp ger ytterligare förvaring i badrummet. 

KLÄDKAMMARE
Intill badrummet finns en större klädkammare med plastmatta på golvet och målade väggar. Här finns luckan till kallvinden.

VARDAGSRUM
Vi tar vänster i hallen och kommer till vardagsrummet som har ekparkett på golvet och en ljus strukturtapet på väggarna. Fönster samt altandörr i glas ger rummet ljus samt utgång till det inglasade uterummet. 

UTERUM
Uterummet har panel på väggarna samt ett ljust laminatgolv. Stora skjutpartier i glas samt öppningsbara fönster ger möjlighet till vädring samt utgång till trädgården. El finns utdraget till uterummet. 

SOVRUM
Från vardagsrummet når vi båda sovrummen. Det första är rektangulärt med ljus plastmatta på golvet och ljust målade väggar. Ett fönster ger fint ljus.

Det andra sovrummet är mer kvadratiskt och har ett laminatgolv med eklook och målade väggar i en härlig solgul nyans. Rummet har ett fönster samt en praktisk skjutdörrsgarderob med ljusa dörrar samt en spegelglasdörr.

KÖK
Så går vi tillbaka till vardagsrummet och kommer till köket som har ett ljust laminatgolv och ljust målade väggar. 2013 renoverades köket och ett nytt sattes in från IKEA. Alla vitvaror är från renoveringsåret förutom diskmaskinen som är äldre. Köket har ljus inredning och ligger i vinkel med gott om skåp och fina arbetsytor på bänkskiva i ek. Ovan arbetsytorna sitter ett schackrutigt kakel i grönt och vitt. Köket är utrustat med inbyggnadsugn med varmluft, rostfri kyl och frys, diskmaskin, spishäll med inbyggd fläkt ovan. Köket har gott om plats för matbord intill fönstret.

Fån köket finns en altandörr i glas som leder ut till ett trädäck, delvis under tak. Här blickar man ut över grönyta samt djurlivet vid dammarna. I lugn och ro kan du sitta här och njuta, utan trafik i närheten. 

TRÄDGÅRD
Från trädäcket når man vidare ut i trädgården som består av en lättskött gräsmatta. Trädgården är inramad med delvis häck och delvis staket.

GARAGE 
Garage i länga ingår via samfälligheten. Garaget ligger cirka 100 meter från bostaden. 

Renovering

2016 Nytt värmesystem installeras, frånluftsvärme, med en panna från NIBE
2013 Nytt kök från IKEA samt vitvaror installeras 
2012 Badrum renoveras av fackmän, dokumentation finns 
2006 Uterum byggs, bygglov finns 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG ALHÄLLAN GA:1
GA1

Samfälligheten består av 46 fastigheter. Den har ansvar för de gemensamma ytorna, garagelängorna och sophanteringen. Varje fastighetsägare erlägger därför en avgift till samfälligheten kvartalsvis.

Föreningen har en hemsida med adress www.alhallan.se där du som spekulant kan läsa mer. Bland annat finns där följande information: Vattenförbrukningen avläses varje kvartal och betalas i efterskott, avläsningen av vattenmätarna görs trådlöst. Utöver den rörliga vattenkostnaden tillkommer en fast kostnad för vattenabonnemang och dagvatten. Enligt uppgift från ordförande 2022-08-17 är inga stora förändringar, renoveringar eller annat planerat just nu. 

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.966131831486, 12.778616614761

Lättskött gavelradhus i ett plan!

Frösögatan 84 | Rydebäck Helsingborg