Välskött och rymlig familjevilla på lugnt och soligt läge

Vindögatan 19 | Helsingborg Helsingborg

Nu finns möjlighet att förvärva en fin 1,5-plansvilla i omtyckta Rydebäck. Huset erbjuder 2 stora sovrum, 2 badrum och generösa sällskapsytor. Här finns möjlighet att skapa fler sovrum om så önskas. Den insynsskyddade trädgården är en lummig oas med en blandning av blommor, gröna buskar och träd. Mysig uteplats delvis under tak där du kan fika eller äta en god middag utomhus. Här bor ni bekvämt nära barnomsorg, skola och goda kommunikationer samt med promenadavstånd till vackra Fortuna strand.

Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
170 Kvm
Tomtarea
384 Kvm
Byggnadsår
1979

Beskrivning
Planlösning

ENTRÉPLAN:

HALL
Välkomna in i hallen med praktiskt klinker på golvet och väggar som är tapetserade med en mönstrad tapet. Det finns plats för avhängning av ytterkläder och skor och här finns luftvärmepumpen placerad.

VARDAGSRUM
Till höger från hallen når vi vardagsrummet som är stort och luftigt med gott om plats för både matsalsdel och sällskapsdel. Här är det även möjligt att skapa ett extra sovrum om så önskas. På golvet ligger ekparkett, väggarna är tapetserade och det finns en braskamin för myseldning. Dubbla glasskjutdörrar ger ett rikt ljusinsläpp som gör rummet ännu mer inbjudande och framför skjutdörrspartiet ligger ett klinkergolv med golvvärme under. Via skjutdörrarna når du baksidan av huset med trädgården och trädäcket som delvis är under tak.

BADRUM
Direkt till vänster från hallen ligger ett badrum som har ljust klinkergolv och ljusa kakelplattor på väggarna. Här finns ett tvättställsskåp, högskåp, spegelskåp, toalett och badkar.

KÖK
Går vi vidare når vi det rymliga köket som har plats för ett matbord längs med fönstren. Köket har ljusa luckor, rostfri diskbänk och vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med hel kyl och frys i vitt från Miele, diskmaskin (Bosch), inbyggnadsugn (Bosch), inbyggnadsmikro (Husqvarna), induktionshäll och spisfläkt. På golvet ligger samma slitstarka klinkergolv som i hallen och väggarna är tapetserade. 

TVÄTTRUM/GROVENTRÉ
Intill köket når vi tvättstugan med grovingång från gavelsidan. På golvet ligger ett grått klinkergolv och väggarna är täckta med målad glasfiberväv. Här finns tvättmaskin (2019), torktumlare, varmvattenberedare (2015), tvättbänk, överskåp och en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 
Bredvid tvättstugan ligger ett ljust och trevligt sovrum som har laminatgolv, tapetserade väggar och en stor garderob med skjutdörrar längs med ena väggen. Härifrån har du fin utsikt mot trädgården.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM
Vi tar trappan upp och når övre plan och ett stort härligt allrum med takfönster som släpper in mycket dagsljus. I den inre delen av allrummet är det möjligt att göra ytterligare ett sovrum om så önskas. På golvet ligger ekparkett och väggarna är klädda med delvis vit väggpanel och delvis tapet. Det är även vit panel i taket.  

BADRUM
Till vänster från trappan ligger ett badrum som har våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns en toalett, duschkabin, tvättställsskåp, väggskåp och ett takfönster.

KLÄDKAMMARE
Intill badrummet finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymme.

SOVRUM 
Slutligen når vi ett stort sovrum som har parkettgolv, målad tapet och fönster i två väderstreck. Rummet kan med fördel delas av till två sovrum om behovet finns. 

 

Övrigt

FÖRRÅD, VÄXTHUS OCH VEDBOD:
I trädgården finns ett isolerat förråd med bra förvaringsutrymme. Bakom förrådet finns ett växthus som är ca 4 kvm stort och i trädgården finns även en liten vedbod.

PARKERING:
Fastighetsägaren har via samfällighetsföreningen tillgång till en carport i gemensam länga. Vid sidan om carporten är det även möjligt att parkera sin bil på en större parkeringsyta med markerade platser.

Renovering

Information om genomförda renoveringar och förbättringar av bostaden:

2022 Ny träpanel, fönster och dörr i förrådet.

2021 Nya innerdörrar

2017 7 st nya fönster (Traryd Optimal) 

2016 Nytt plåttak på förrådet

2013 Ny träpanel på södra gaveln

2011 5 st nya fönster (Traryd Optimal) och renovering av tvättstugan

2004 Skjutdörrsparti och klinkergolv med golvvärme under i vardagsrummet

1995 Badrum på entréplan renoverat 

1991 Nytt kök

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 255 000 kr
Mark, totalt värde: 907 000 kr ().
Summavärde: 3 162 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1979
Värdeår: 1979

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RYA GA:10
ÄNDAMÅL: Centralantenn för radio och tv med förstärkare och ledningar samt uttag i varje bostadshus.  Biluppställningsplatser inkl. plank, gång- och cykelvägar, lekplatser, planteringar och övriga gemensamma ytor med tillhörande yttre belysning.

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG FURUSKÄR GA:1
ÄNDAMÅL: Skärmtak med biluppställningsplatser.

Samfällighetsföreningen Rydebäck III Furuskär

Den nya ägaren av fastigheten kommer att  ingå som medlem i samfällighetsföreningen Rydebäck III Furuskär. För mer information besök hemsidan www.furuskar.se

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.959237944582, 12.767652352674

Välskött och rymlig familjevilla på lugnt och soligt läge

Vindögatan 19 | Helsingborg Helsingborg