Ljust och rymligt enplanshus med pool!

Tjärögatan 99 | Rydebäck Helsingborg

Trevligt och lugnt beläget enplans-radhus i barnvänliga Rydebäck! Här får ni öppna sociala ytor och 4 sovrum där hela familjen får plats. Fastigheten erbjuder flertalet solsäkra uteplatser samt mindre uterum för trevliga kvällar.
På den skyddade baksidan njuter ni i poolen eller spelar fotboll på grönområdet utanför grinden! Carport ingår i samfälligheten.
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Enplanshus
Antal rum
6
Varav sovrum
4
Boarea
162 Kvm
Biarea
18 Kvm
Tomtarea
345 Kvm
Byggnadsår
1977

Beskrivning
Planlösning

Välkomna till lugna Tjärögatan!

Vi kommer in genom grinden och välkomnas av en insynsskyddad stenlagd uteplats. Här njuter ni av morgonsolen med en god kopp kaffe i handen. I den prunkande rabatten samsas bla. fingerborgsblomma, daggkåpa och murgröna och gör uteplatsen mysig och väldoftande! Skulle det bli kyligt kan man förflytta sig in i det lilla uterummet med skjutpartier eller veva ut markisen för skydd. 

HALL
Välkomna in i hallen som erbjuder gott om förvaring genom en större garderob samt en klädkammare. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är vita. Från hallen får vi en bra uppsikt över planlösningen i huset. 

Vi går från hallen och tar direkt till höger. Då når vi den mer privata delen som har eget badrum och master bedroom. 

BADRUM
Rymligt och helkaklat i en stilren grå ton. Badrummet renoverades 2011 och fick då dusch, dubbelvask samt golvvärme (el) och handdukstork. 

SOVRUM
Vi kommer sedan vidare till det största sovrummet av de fyra. Här möblerar ni utan svårighet med en dubbelsäng. Det är målat med en behaglig grön ton på en av väggarna och på golvet ligger ett snyggt skeppsgolv. Skjutdörren ger möjlighet till bris på natten och ger trevlig utsikt mot uteplatsen från sängen. I detta rum får ni även en egen walk in closet som ger otroligt mycket förvaring. 

VARDAGSRUM
Tillbaka till hallen så går vi rakt fram och når de sociala ytorna i huset. Här är det en öppen planlösning som ger ett härligt ljus och rymd. I vardagsrummet finns både plats för en soffgrupp samt utrymme för ett större matbord med ett stort antal sittplatser. I den tillbyggda delen från 2002 sitter stora skjutpartier som ger rikligt med ljus och taket som är öppet till nock har spotlights Genom skjutpartiet tar vi oss med lätthet ut till baksidan av huset och poolområdet. 
Tillbyggnaden har ett klinkergolv med golvvärme (el) som även flyter ut i köksdelen medan vardagsrummet har ett klassiskt skeppsgolv. I denna yta har man även installerat en kamin som ger både värme och mys. Här kan man sitta framför brasan och värma sig medan barnen badar i poolen eller spelar fotboll på grönområdet på baksidan. 

TRÄDGÅRD
Vi går ut från altandörren antingen från utbyggnaden eller vid matplatsen i vardagsrummet och når baksidan av huset. Här finns ett trevligt trädäck där ni sitter och njuter av kvällssolen och tystnaden. 
Poolen byggdes kring 2000 och har en blå liner och poolpump från 2014 som förlänger badsäsongen lång in på hösten. Trädgården är härligt insynsskyddad och blir er egen oas. En grind tar er ut på den gemensamma grönytan som finns direkt intill huset och här kan barnen springa fritt utan oro för trafik. 

KÖK
Tillbaka in i huset kommer vi till den stora matplatsen intill köket. Här finns idag vitrinskåp som har samma grå ton som köksluckorna. Köket är ett bra arbetskök med gott om skåp och lådor och altandörren tar oss ut till framsidan av huset där ni avnjuter morgonkaffet i solen. 
Köket har ett snyggt kakel i vitt som för tankarna till en fransk bistro. Maskinparken består av hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt i rostfritt som matchar luckorna fint. 

SOVRUM 
Vidare från köket kommer vi till den andra sovrumsdelen. Här har vi tre sovrum i något varierande storlekar. Möjlighet finns att slå ut en vägg och få ett större rum om man så önskar. 
Två av sovrummen är belägna mot baksidan av huset medan ett ligger mot framsidan. Samtliga rum har målade ljusa väggar samt parkettgolv. 

BADRUM
I denna sovrumsdel finner vi det andra badrummet som går i en ljusare gul ton. Även detta badrum är helkaklat och här får man både dusch och badkar. Ett mindre fönster ger ljus och vädring. 

TVÄTTSTUGA
Sist och längst in i huset finner vi tvättstugan. Detta utrymme är halvkaklat och har en bra yta för förvaring, en praktisk tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, torkskåp samt grovvask. Härifrån kan vi även ta oss via altandörren vidare till uterummet och därigenom vidare till det isolerade förrådet/verkstaden. 

FÖRRÅD
Här får ni plats med allt man inte behöver ha inne i huset. Verktyg, målarfärg, blommjord etc. Eller varför inte ytterligare ett sovrum?

Varmt välkomna till detta välplanerade radhus med hela 4 sovrum och med sin tillbyggnad ger extra yta och rymd.
Ni erbjuds en lättskött trädgård med många uteplatser och en egen pool! Varmt välkomna på visning!

Renoveringar

1977 Huset byggs
2002 Tillbyggnad av bostadsytan (Skanska)
2007 Badrum m badkar renoveras 
2008 Diskmaskin (Miele)
2011 Badrum renoveras (grått)
2016 Vitvaror i köket byts ut (utom diskmaskin)
         Ny tvättmaskin (Bosch) och torktumlare
2017 Avloppsjouren spolar rören 
         Ventilation rensad
         Nytt trädäck
2018 Ny skorsten
         Fiber
2019 Nytt tak
         Ny toalettstol
         Nya plåtar över poolen
2020 Nytt kakel i köket
         Målat köksluckor
2021 Ny luft/luft värmepump
         Ny toalettstol

Gemensamhetsanläggningar

Del av samfällighet:

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RYA GA:7
GA2
Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RYA GA:6
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 318 000 kr
Mark, totalt värde: 1 016 000 kr ().
Summavärde: 3 334 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1977
Värdeår: 1981

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.96223900905, 12.772078078599

Ljust och rymligt enplanshus med pool!

Tjärögatan 99 | Rydebäck Helsingborg