Bo färgglatt i småbåtshamnen på Råå

Kattegattsgatan 4A | Råå Helsingborg

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!
Ta din kopp kaffe och njut av en vacker vy över hamnen och delar av Öresund! Möjlighet att förvärva denna trevliga villa som erbjuder 3 sovrum, renoverat kök och badrum, lummig och insynsskyddad trädgård samt eget garage!
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
145 Kvm
Tomtarea
273 Kvm
Byggnadsår
1978

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen där det ligger ett snyggt klinkergolv i mörk ton. Från hallen får vi en bra överblick över hela entréplanet och vi når även trappan till övre plan. Det finns bra med förvaring i en garderob med skjutdörrar samt möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor. 

WC
I anslutning till hallen finns en gästtoalett, här ligger samma klinkergolv med golvvärme som i hallen. På väggen sitter en mörkare mönstrad tapet och porslinet är i original retro-grönt. 

VARDAGSRUM
Vi tar höger i hallen och fortsätter in i vardagsrummet som även har en större plats för ett matbord med upp till 10 sittplatser. Denna yta kan även bli ett sovrum om man har behov av detta. 
Här ligger en vacker nyslipad fiskbensparkett som är genomgående för hela rummet och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Altandörrarna tar oss ut på baksidan av huset och uteplatsen som ligger under ett skyddande tak. 

KÖK
Tar vi istället vänster i hallen stiger vi in i köket. Här ligger samma mörka klinkergolv som i hallen vilket skapar en trevlig helhet. Här njuter ni av frukosten med utsikt över småbåtshamnen. Köket renoverades 2021 och har snygga ljusa luckor samt bänkskiva i mörk kvartskomposit. Vitvarorna består av tvådelad kyl och frys, vinkyl, induktionshäll med inbyggd fläkt samt integrerad diskmaskin. Det är gott om förvaring i skåp och lådor och ovan bänkskivan sitter ett snyggt hexagon kakel. 

TVÄTTSTUGA
Vi går igenom köket och kommer till tvättstugan som utöver tvättmaskin och torktumlare även har en bastu-dusch. Här finns bra med möjlighet till förvaring i bänkskåpen. Tvättstugan är helkaklad i ljusa färger och golvet har golvvärme (el). På väggen sitter en handdukstork och den tvådelade dörren kan man ha öppen för ljus och vädring. Här kommer men även ut till trädgården och uteplatsen. 

TRÄDGÅRD
Man kommer runt till trädgården från den gemensamma gången från garagelängan eller så går man via huset ut genom tvättstugan eller vardagsrummet. Då stiger man ut på den stensatta uteplatsen som har ett skyddande tak. Här sitter ni och njuter från tidig vår till sen höst. 
Trädgården är en genomtänkt, frodande och insynsskyddad oas. Här finns allt från pioner, rosor, härligt trädgårdsland med örter och jordgubbar samt ett stort tulpanträd som ger härlig skugga. 

På tomten finns även ett isolerat förråd samt ett mindre skjul för förvaring av cyklar etc. 

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Vi tar trappan med smidesräcke upp på övre plan och når allrummet som är ett utmärkt tv-rum där det får plats en större soffa och tv-möblemang. Här har man även satt in större glasdörrar som både kan öppnas upp samt ställas upp som ett fönster för vädring. Utsikten genom fönstren är underbar och ute på takterrassen njuter ni av kvällssolen och följer aktiviteten i hamnen. 

SOVRUM
Vi kommer först till det största sovrummet där det får plats en dubbelsäng och extra mycket förvaring genom det stora skjutdörrsgarderoben. Här ligger ett parkettgolv som är genomgående för övre plan och väggarna har en trevlig tapet. 

BADRUM
Rakt fram från trappan når vi det stora badrummet som renoverades 2019. Badrummet är helkaklat i grått och vitt. Inredningen är i högblankt vitt med en snygg grönaktig bänkskiva i sten, även här har vi en ångbastu samt en japanskt wc-stol med intressanta funktioner. Ett Velux takfönster ger ljus och vädring och golvet är utrustat med härlig golvvärme. 

SOVRUM
Lugnt beläget mot trädgården når vi ytterligare ett sovrum. Här finns tre inbyggda garderober. 

KONTOR
Sist når vi ytterligare ett sovrum eller kontor om man så önskar. Detta är i ungefär samma storlek som i föregående sovrum och man kan möblera med en enkelsäng och skrivbord. Även här finns tre garderober inbyggda samt ett takfönster som blickar mot hamnen. 

Varmt välkomna till detta fantastiska hus som har allt man kan tänkas önska; Renoverade ytskikt, bra sällskapsytor, underbart frodig trädgård samt utsikt över hamnen!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renoveringar

1978 Byggår
2004 Nuvarande ägare köpte huset
         Syllbyte
         Renovering tvättstuga
         Ny varmvattenberedare
         Ny takpapp på grovköket
2005 Byte fönster
         Byte kassetter takfönster 
2009 Nya fönsterpartier balkong
         Nybygge balkong
         Ombyggnad farstukvist
2012 Reparation av garagetak (samfälligheten)
2013 Nytt isolertak uteplats
2014 Nytt staket mot grannen
2015 Spolning avlopp
2016 Nytt smidesräcke inomhus
         Trapprenovering
2017 Fiber
         Syllbyte förrådet
2018 Installation centraldammsugare
2019 Renovering badrum övre plan (Wallåkra bygg)
2020 Slipat fiskbensparkett
2021 Köksrenovering samt vitvaror
         Nytt klinkergolv i hall och kök med golvvärme 
         Ny tvättmaskin och torktumlare
2022 Byte vindskivor 
         Ommålning fasad

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

55.994072653833, 12.745871802685

Bo färgglatt i småbåtshamnen på Råå

Kattegattsgatan 4A | Råå Helsingborg