Bostadsrättsradhus i ett plan på lugnt läge med tillhörande garage

Styrbjörn starkes gata 28 | Helsingborg Helsingborg

På solig hörntomt ligger detta trevliga radhus som haft samma ägare sedan byggåret, redo att bli ett hem i er stil! Här bor ni bekvämt i ett plan utan trappor med 2-3 sovrum, 2 badrum och en liten lättskött trädgård med uteplats och gräsmatta. Ett garage hör till bostaden. På promenadavstånd finns barnomsorg, mataffärer och goda kommunikationer. Välkomna till lugna och naturnära Raus!

Byggnadstyp
Radhus i ett plan
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
100 Kvm

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats till avhängning av ytterplagg och skor. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är tapetserade i en rostfärgad ton vilket båda är genomgående in i vardagsrummet.

SOVRUM
Till höger i hallen ligger det första sovrummet. Här ligger en svagt mintgrön heltäckningsmatta som matchar den randiga tapeten på väggen. Rummet har tre garderober och ett stort fönster som ger fint ljus.

KÖK
Till vänster från hallen ligger köket som har en ljus plastmatta på golvet och ljust tapetserade väggar. Köksinredningen är välhållen men äldre. Ovan den rostfria diskbänken sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin (Siemens), spis med häll, hel kyl och frys i vitt (Electrolux och Siemens (2004)) samt en fläkt. Fläkten hör ihop med husets ventilationssystem och den installerades nyligen på bekostnad av föreningen. Köket har plats till matbord intill ett fint burspråk med utsikt över entrén.

TVÄTTSTUGA
Intill köket ligger tvättstugan som har ljus våtrumsmatta på golvet och väggarna är vitmålade. Här finns en tvättpelare med tvättmaskin ( Siemens, 2008) och torktumlare  (Cylinda, 2019) samt en grovvask och ett väggskåp till förvaring. Här finns också bostadens elcentral. 

BADRUM
Vi går vidare in i hallen och på vänster hand kommer vi till det första badrummet som har våtrumsmatta på golvet och delvis kaklade väggar i vitt med en ljust blå bård. Detta badrum har badkar, två vägghängda skåp, handfat, toalett samt en handdukstork.

VARDAGSRUM
Så kommer vi vidare till det härliga vardagsrummet som lätt kan delas av för att skapa ett tredje sovrum om så önskas. Stora fönster samt en altandörr ger rummet fints ljus och möjlighet att gå ut till den stenlagda uteplatsen i trädgården. 

BADRUM
Från vardagsrummet når vi det andra badrummet som har våtrumsmatta på golvet, delvis kaklade väggar i vitt med en ljust rosa bård. Detta badrummet har dusch, handfat, toalett, ett vägghängt skåp samt handdukstork.

SOVRUM
Det andra sovrummet har precis som det första en svagt mintgrön heltäckningsmatta, randig tapet och ett stort fönster. I anslutning finns en större klädkammare med två garderober samt öppen förvaring för tex hängande plagg eller skrymmande säsongsinredning. I klädkammaren finns ett mindre fönster.

Trädgård

Välkomna till Styrbjörn Starkes gata 28 som har en rabatt och en stenlagd uteplats på var sin sida om entrén! Den insynsskyddade trädgården nås både från entrésidan, trädgårdssidan samt via altandörren inifrån vardagsrummet. Vi går in i trädgården från entrésidan och möts av en mindre gräsmatta som följer husets gavel och runt till en stensatt uteplats i skydd av huset och ett förråd. Över uteplatsen finns en pergola med kanalplastglas och även en större markis. Förrådet intill rymmer t ex trädgårdsmöbler och trädgårdsredskap. I trädgården finns även en vattenutkastare. Tomten ramas in av en grönskande häck.

Om Föreningen

Bostadrättföreningen är vackert belägen På Raus i backarna ovanför Råå i södra Helsingborg. Här finns gång-och cykelvägar samt lugn innergård med lekplats. I närområdet finns flera andra lekplatser, barnomsorg och fin natur att promenera i. Här finns även mataffärer och annan service i omedelbar närhet till området. Lokalbuss finns precis intill föreningens område.

Det finns kallförråd till bostaden samt garageplats i länga nära bostaden. Gästparkeringar erbjuds också inom området. Föreningen har en gemensamhetslokal med 50 sittplatser som går att hyra.

Föreningen startade 1987 och bostäderna byggdes 1992-1993. Det finns 65 lägenheter i form av enplansradhus eller radhus i två plan med tillhörande garage samt 22 parkeringsplatser med hyresrätt.

Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

56.003250046921, 12.754303624913

Bostadsrättsradhus i ett plan på lugnt läge med tillhörande garage

Styrbjörn starkes gata 28 | Helsingborg Helsingborg