Charmig 20-talsvilla på Råå

Mårtensgatan 29 | Råå Helsingborg

1920-talscharm på Råå där barnen leker på gatan i det lugna kvarteret. Den ljusa välskötta bostaden erbjuder idag 3-4 sovrum, mysiga sällskapsytor samt fina originaldetaljer så som stuckaturer, spegeldörrar och fina trägolv. Trädgården inramas av en vacker mur och bjuder på vackra perenner, gräsmatta för lek och en mer insynsskyddad uteplats för avkoppling. På tomten finns också ett fristående uterum samt egen uppfart med garage. Välkommen till din nästa bostad på Råå!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
112 Kvm
Biarea
63 Kvm
Tomtarea
484 Kvm
Byggnadsår
1925

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har ljust klinkergolv och vita väggar. Här finns gott om plats för ytterplagg och skor. Från hallen går trappan upp till övre plan samt några trappsteg ner bakom en dörr finns ytterligare en entré. 

BADRUM
I hallen finns ett litet badrum utrustat med toalett, handfat samt dusch. Grönt klinkergolv och vita kakelplattor på väggen.

VARDAGSRUM
Vi tar vänster från hallen och kommer till ett härligt vardagsrum med burspråk. Rummet har brädgolv, vita väggar, samt fina stuckaturer i taket. Här finns också en eldstad som inte är ansluten till murstocken.

SOVRUM
Via en vikdörr med frostade glaspartier kommer vi vidare till ett sovrum med ljust laminatgolv och vita väggar. Rummet har fönster åt två håll och flera garderober för bra förvaring. Även här är det stuckaturer i taket. 

KÖK
Via ännu en vikdörr kommer vi vidare till köket som har samma golv som sovrummet och vita väggar. Köksinredning i vitt från Ballingslöv, med en ljus bänkskiva i laminat med stänkskydd i rostfritt ovan. Här är bra med skåp till förvaring. Köket är utrustat med rostfri diskbänk, diskmaskin i vitt (2019, Bosch), inbyggd ugn med varmluft (2019, Bosch), spishäll (ca 2010, Elektro Helios) med rostfri fläkt (ca 2012) samt en kyl i vitt (2019, Electrolux). Frysen från Cylinda (2019) finns idag placerad i källaren.  I köket ryms matbord intill fönstret som ger ett fint ljus till köket. 

ENTRÉ FRÅN UPPFARTEN 
Från köket kommer vi vidare till en liten hall med entré samt dörr till källaren och till hallen.

KÄLLARPLAN
Vi tar den fina stentrappan som leder vidare ner till källarplan och en större hall med bra förvaring. Väggarna är vitputsade och på golvet ligger ett klinkergolv som är genomgående in i nästa rum. I detta rum finns även gaspanna och varmvattenberedaren. 

RUM
Stort ljust rum, perfekt som gästrum eller kontor. Två källarfönster ger fint ljust.

TOALETT
Vi går tillbaka via hallen och passerar en toalett med ljust klinkergolv och vita putsade väggar. Toalett, handfat samt ett mindre öppningsbart källarfönster.

TVÄTTSTUGA
Vi kommer vidare till tvättstugan som har ljust klinkergolv och vita putsade väggar. Här finns tvättmaskin (2019, Siemens), grovvask samt ett källarfönster.

DUSCHRUM
Från tvättstugan når vi ett duschrum med ljust klinker på golvet och delvis kaklade, delvis putsade väggar i vitt. Här finns ett bredare handfat med kommod med lådor i vitt, ett väggfast skåp samt en kabindusch. Ett källarfönster ger ljus och möjlighet till vädring.

FÖRRÅD
Källarens sista rum är rymligt med mörkt klinkergolv och vitputsade väggar. Här finns två fönster samt en matkällare. 

ÖVRE PLAN
Vi går upp till entréplan och vidare upp för den fina stentrappan från hallen upp till övre plan. Här möts vi av en liten hall.

RUM
Vi tar höger och kommer till det första rummet som har ljust parkettgolv och vita väggar. Här finns två sidogarderober och ett stort fönster.

RUM
Vi går vidare och kommer till ett stort rum som tidigare varit två. En större öppning mellan dem skapar ett härligt luftigt rum med parkettgolv och vita väggar. Rummet har ett stort fönster samt dubbel altandörr som leder ut till balkongen i västerläge. Även här finns stuckaturer, precis som på nedre plan. 

Innan vi kommer tillbaka till den lilla hallen igen går vi genom en liten passage med två sidogarderober. 

Trädgård

Välkomna till denna härliga hörntomt i fint solläge!
Den välskötta trädgården är inramad av en vit mur med fina smidesgrindar. I trädgården finns en stor gräsmatta, blommande perenner som pioner, rosor och syrén samt ett stort päronträd. I lite mer insynsskyddat läge i trädgården finns en stor stenlagd uteplats med ett fristående uterum intill. Här finns även en stor stenlagd uppfart med plats till minst två bilar samt ett garage i anslutning med plats för ytterligare en bil.

Samfälligheter

Samfällighet HELSINGBORG RÅÅ S:8
samfallighet_1

Samfälligheten är inte aktiv och innebär ingen kostnad eller särskilt ansvar. 

Historia och renoveringar

Säljarens morfar John Tapper byggde huset och sedan dess har det varit i samma familjs ägo. Huset byggdes då med två lägenheter där man hade generationsboende. I början av 2000-talet ändrades planlösningen så att huset blev en bostad. 

1986 renoverades badrummet på nedre plan. 
I början av 2000-talet renoverades badrummet i källaren. 
2002 installerades gaspanna i huset. 
2004 tilläggsisolerades huset utvändigt och putsades om. Då installerades också nya hängrännor och stuprör. 
2005 lades nytt yttertak på garaget. 
3-glasfönstren i huset är från 1986 och från 2013. 
Köksinredningen är från 1986 och luckorna/fronterna renoverades 2012. 

Bostaden är utrustad med larm från Very Sure. 

 

Råå

Bo vid havet på Råå

Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge.

Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare. Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar.

Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om.

Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven. Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar.

Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer.

Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma och varje dag hjälper vi nya som gamla Rååbor med sina bodrömmar. Vi värnar om ett levande Råå och stödjer därför många av de lokala aktörerna och är t ex huvudsponsorer för Råå IF. 

56.002217499712, 12.739607220431

Charmig 20-talsvilla på Råå

Mårtensgatan 29 | Råå Helsingborg