Modernt radhus med egen carport med laddbox!

Olof Skötkonungs gata 11 | Raus Helsingborg

Stilfullt radhus i bra förening på lugnt läge; här bor ni bekvämt, modernt och med ett härligt ljusinsläpp genom stora fönsterytor. Huset erbjuder 2 badrum, 3 sovrum och ett öppet kök som samspelar med vardagsrummet och uteplatsen. Här får ni även en lagom stor trädgård med kvällssol som vetter mot grönska. Samt egen uppfart, carport med laddbox och förråd vid entrén.
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
119 Kvm
Byggnadsår
2007

Beskrivning
Planlösning

Välkomna till omtyckta Raus!

Vi går upp för den stenlagda uppfarten där ni med lätthet parkerar med 2 bilar i carporten eller på uppfarten. Det finns även laddbox installerat av föreningen. Till höger om entrén finner vi en trevlig uteplats där ni avnjuter morgonkaffet i solen. Vid entrén finns även ett större kallförråd med goda förvaringsmöjligheter. 

HALL
Välkomna in i hallen med ljust målade väggar och ekparkett med golvvärme (vattenburen) som sträcker sig över hela våningsplanet. Hallen har plats till att hänga av ytterkläder samt i anslutning en större klädkammare för ytterligare förvaring. Hallen fortsätter in mot vardagsrummet där man har utsikt mot trädgården.

BADRUM
Till vänster i hallen finner vi ett badrum med mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Dusch med vikdörrar, wc, handfat med spegelskåp ovan. Här finns även härlig golvvärme (el) för frusna fötter och en handdukstork (el).

MATPLATS/KÖK
Till höger från hallen kommer vi till matplats och kök som har målade väggar i vitt. Matplatsen får härligt ljus från det stora fönstret med utsikt mot entrén.  Den vita köksinredningen kommer från Marbodal och har gott om förvaring. Arbetsytorna har en snygg bänkskiva i massiv ek med vitt glas som stänkskydd ovan. Köket är utrustat med hel kyl och frys, varmluftsugn samt spishäll och diskmaskin. Köket har även en köksö mot vardagsrum och matsalen.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har stora fönster mot trädgården vilket ger ett trevligt ljusinsläpp. Ekparketten matchas av ljust målade väggar. Rummet rymmer både stor soffhörna och matplats om så önskas, ett härligt rum för familj och vänner att umgås i. Från vardagsrummet når man via altandörren en stenlagd uteplats och trädgård i västerläge. 

TRÄDGÅRD
På uteplatsen vid entrén dricker ni morgonkaffet i härlig morgon och förmiddagssol. På trädgårdssidan av huset dukar ni upp för middag på den insynsskyddade uteplatsen i skydd av huset. Här njuter ni av solens strålar eller tar skydd under den motorstyrda markisen (med fjärrkontroll). Trädgården ramas in av en sommargrön bokhäck och en passage tar oss ut på den allmänna grönytan utanför tomten. 

ÖVRE PLAN
Vi går till hallen och vidare upp för trappan som leder till övre plan. Genomgående för övre plan är ljust målade väggar och ekparkett på alla golv. 

SOVRUM 
Till höger når vi två av de tre sovrummen. Båda rummen har plats för en dubbelsäng och är belägna med fönster mot entrésidan av huset. De två sovrummen har även markiser varav den ena är motorstyrd med sol/vind-sensor samt fjärrkontroll.
I ett av sovrummen finns inbyggda garderober för bra förvaring. 

BADRUM
Rakt fram från trappan når vi ett smakfullt helkaklat badrum med tvättavdelning. Badrummet har mörkt klinker på golvet med golvvärme (el) och vitt kakel på väggarna. Till höger finns en praktisk tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovan och skåp intill. Badrummet har dusch med en frostad glasvägg, handfat med spegelskåp ovan samt wc och handdukstork (el). Möjlighet finns att ha badkar istället för dusch. 

ALLRUM
Till vänster från trappan når vi det öppna allrummet som har fönster med markis mot trädgårdssidan. Här finns möjlighet att göra om till ytterligare ett sovrum om man så önskar. Idag används rummet som tv-rum. 

SOVRUM/KONTOR
Det sista sovrummet används idag som kontor och det har en trevlig fondvägg med tapet som ger en rustik känsla. Det finns två garderober för förvaring. Rummet ligger beläget lugnt mot trädgårdssidan av huset. 

Varmt välkomna till detta välplanerade boende som har allt man kan tänkas önska!

Renoveringar

2007 Byggstart
2016 Ommålning av alla ytskikt
2017 Ny kyl och frys (Electrolux)
         Ny diskmaskin (Ikea)
2019 Ny tvättmaskin och torktumlare (Electrolux)
2019 Ny markis sovrum 2
2019 Ny markisväv sovrum 1 (vita med grå detaljer)
2020 Nytt vindskydd
2021 Installerat Yale Doorman ytterdörr
2023 Nytt förråd
2023 Laddbox i carporten

Om föreningen

Brf Yggdrasil i Helsingborg bildades 2005 och är belägen på Olof Skötkonungs Gata 1-33 och 2-34, Raus Vång. Föreningens fastigheter består av radhus om 2 våningar med 34 lägenheter och 0 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 2007. Föreningen har avtal med Öresundskraft på stadsnät med bredband och avtal med Comhem för Kabel-TV. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

I avgiften till föreningen ingå bla; kabel-tv, renhållning/sophämtning, sotning, värme, utestädning inkl snöröjning på allmän mark, vatten, fastighetsskötsel.

Information från styrelsen "Till varje lägenhet finns en specifik uteplats på fram och baksidan av BR, som nyttjas enbart av den enskilde bostadsrättshavaren. Innehavaren ansvarar för underhåll och att uteplats/trädgård är i bra skick. Gräsmatta, häckar, plattor etc."

GJORDA RENOVERINGAR
Målning och byte av träpanel år 2017
Gemensamma utrymmen år 2018

ÖVRIGA UTRYMMEN I FÖRENINGEN
Miljöhus på området. 
Privata förråd till varje radhus.

Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

56.005884697082, 12.754375314315

Modernt radhus med egen carport med laddbox!

Olof Skötkonungs gata 11 | Raus Helsingborg