Ett lantligt boende utöver det vanliga med egen vinodling

Norrvidinge 1216 | Teckomatorp Svalöv

På lugnt läge mitt i det vackra Skånelandskapet ligger detta fantastiska hus med egen vinodling. Det generösa boningshuset i 1,5 plan erbjuder 2-3 sovrum, två badrum, härliga sällskapsytor och två eldstäder. Jordvärme samt solceller ger ett optimalt värmesystem. Huset som uppfördes 2005 är väl omhändertaget med kärlek i varje detalj. Intill boningshuset finns garage och verkstad och möjlighet att inreda loftet ovanpå till en lägenhet. Den stora tomten ger många möjligheter. Idag producerar ägarna eget vin från vinodlingen samt bedriver biodling. Runt huset finns väl planerade uteplatser i bästa solläge, stora gräsytor samt vackra blomsterplanteringar både i rabatt och på äng för bina. I bortre delen av trädgården finns ett stort praktiskt redskapsförråd. Här bor ni intill den vackra medeltidskyrkan och med utsikt över åkrar och böljande fält: välkommen att boka visning på ditt drömboende!

Byggnadstyp
1,5 planshus i vinkel
Antal rum
7
Varav sovrum
2
Boarea
147 Kvm
Biarea
18 Kvm
Tomtarea
15249 Kvm
Byggnadsår
2005

Beskrivning
Planlösning

HALL
Den vackra klassiska dubbeldörren med ett halvmånefönster över hälsar oss välkomna in i hallen med härlig rymd då det är öppet upp i nock. Väggarna är putsade och vitmålade och på golvet ligger ett mörkt praktiskt klinkergolv som är genomgående in i kök, tvättstuga och inre hall. På vänster sida finns det gott om plats till ytterplagg och skor och ett fönster ger ljus.

TOALETT
På höger hand finns en gästtoalett med kaklade väggar i vitt och mörkt klinkergolv. Här finns wc, handfat med kommod i björk samt en rund spegel med belysning ovan. Här finns även ett fönster som ger ljus och möjlighet till vädring.

MATSAL
Rakt fram från hallen stiger vi in genom de fina glasdörrarna i rött och kommer till ett härligt matsalsrum i generös storlek. På golvet ligger ett parkettgolv i ek, och på väggarna är det tapetserat med en svagt randig tapet i solgult. 5 spröjsade fönster ger utsikt mot trädgården med den vackra medeltidskyrkan i bakgrunden.

KÖK
Vi går tillbaka ut i hallen och tar vänster mot köket. På höger hand i den inre delen av hallen passerar vi två garderober.  Köket i lantlig stil har vit köksinredning och arbetsytor i massiv ek. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel med blåa detaljer och överskåpen har delvis vitrin. Köket är utrustat med spishäll, rostfri diskbänk med dubbelvask och ett spröjsat fönster ovan, vit diskmaskin, hel kyl och frys i vitt samt vit ugn och micro, båda från Husqvarna. Det generösa rummet har en stor köksö mitt i rummet och plats till matbord intill två spröjsade fönster med utsikt över gårdsplanen. I köket finns även en öppen spis samt en altandörr som leder ut till en stensatt uteplats med morgonsol. 

GROVENTRÉ OCH TVÄTTSTUGA
Från köket kommer vi vidare till en hall med flera garderober samt utgång både till trädgården och till gårdsplan vid huvudentrén. Den ena garderoben är ändamålsenligt inredd som städskåp med bland annat centraldammsugarslang. Centraldammsugarenheten finns i verkstaden. Vänster i hallen ligger tvättstugan med grått våtrumsgolv på golvet samt ljust målade väggar. I tvättstugan finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Cylinda), grovvask med skåp både under och över samt garderober intill. Därutöver finns infälld strykbräda samt dusch. Här finns två fönster med utsikt mot trädgården samt en lång arbetsbänk i laminat. 

FLYGELBYGGNAD 
Så kommer vi vidare till ett charmigt rum med fint trägolv (Missanda) och putsade vita väggar och öppet upp i nock med synliga bjälkar, idag använt som sällskapsrum och musikrum. Det finns hela fyra dubbla altandörrar att öppna under varma sommardagar. Två av altandörrarna leder vidare ut till en stensatt uteplats i soligt västerläge där en mur i österläge ger vindskydd. De andra två dörrarna leder ut till gårdsplanen och huvudentrén. 

VARDAGSRUM
Vi går tillbaka genom köket och vidare förbi hallen och kommer till vardagsrummet som har öppet upp i nock. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är putsade vita. Vardagsrummet har två spröjsade fönster mot gårdsplanen på entrésidan samt två spröjsade fönster med utsikt mot trädgårdssidan med kyrkan i bakgrunden. I vardagsrummet finns ännu en öppen spis för värme och mys samt en öppen trären trappa som leder vidare till övre plan.

SOVRUM
Innanför vardagsrummet ligger det första sovrummet som har eget badrum och klädkammare i anslutning. Här fortsätter ekparketten och väggarna är tapetserade i en varm ockraorange färg. Rummet har två fristående garderober samt två spröjsade fönster mot gårdsplanen på entrésidan. Den generösa klädkammaren rymmer mycket.

BADRUM
Badrummet har kakel och klinker i ljusa varma färger och är utrustat med toalett, bidé, dusch med dubbla munstycken och vikdörrar i glas samt en kommod med handfat och skåp till förvaring. Ett fönster ger ljus och möjlighet till vädring. 

ÖVRE PLAN 
Så tar vi trappan upp till övre plan och möts av en härlig rymd då det är öppet upp i nock med synliga bjälkar och flera halvmåneformade takkupor som ger rummen ljus. Innertaket har vitlaserad råspont. Åt vänster leder en loftgång med svart smidesräcke bort till ett tv-rum med ekparkettgolv och fransk balkong. Åt höger ligger ett stort öppet rum som används som hobbyrum, även det med ekparkett. Via en utfällbar stege når vi ett litet loft som är ett härligt kryp in för barnen. 

BADRUM 
Det andra badrummet har mörk våtrumsmatta på golvet och vita väggar med rött kakel i duschhörnan. Toalett, handfat med kommod samt spegelskåp över, handdukstork samt ett halvmåneformat fönster i kupa.

SOVRUM
Husets sista sovrum har även det ekparkett och ljusa väggar. Här är det inte öppet upp i nock men delvis synliga bjälkar målade i rött. Ett spröjsat fönster ger fint ljus. I detta rummet finns murstocken från köket synlig. 

Trädgård

Vi svänger in på grusvägen som leder upp till Norrvidinge 1216 och på båda sidor om vägen finns belysning och stora Vresrosbuskar. Vänster om vägen finns också en stor äng som skiftar i färg under den blommande säsongen. Vi rullar upp på den singlade gårdsplanen som har bra parkeringsmöjligheter både framför boningshuset och intill garaget på vänster sida. Framför huset, mitt på gårdsplanen finns en rabatt med flaggstången centralt placerad. Det vitputsade boningshuset med röda dörrar och fönster i stil med en Skånelänga ger ett varmt välkomnande intryck. Huset är sammanbyggt på höger sida med en mindre flygelbyggnad med en härlig uteplats intill.

Garaget inrymmer en bil samt bra förvaringsmöjligheter och intill finns en större verkstad och förråd. En utvändig trappa leder från kortsidan upp till ett loft som kan användas som förråd eller inreda till en lägenhet eller plats för gäster. 

Höger om huset finns köksträdgården med kryddor och trappsteg ner ligger vinodlingen på bästa solläge (cirka 300 solarisstockar). Går vi vidare runt huset finns det intill köket en stensatt uteplats, perfekt för morgonkaffe i solen. Uteplatsen ramas in av en vacker pergola med en vintergrön häck och vår och sommarblommande rabatter. 

Bortom pergolan sträcker gräsmattan ut sig med härliga fruktträd och bärbuskar. I bortre delen av trädgården avgränsar en fin stenmur in till den vackra medeltidskyrkan som ligger som en vacker tavla i bakgrunden. Intill muren på kyrksidan finns flera stora kastanjeträd som blommar vackert om våren. 

Vi följer muren mot tomtens nordvästra del och kommer till ett stort praktiskt maskinförråd, 99 kvm. Förrådet innehåller ett kylrum på 7 kvm, inrett med flera hyllplan. Förrådets tak är helt beklätt med solceller. På vägen dit passerar vi nuvarande ägares bikupor, skira björkar och en ängskulle med blommor till bina.

Vi följer tomtens västra sida och kikar ut mellan de höga träden på grannens åkrar utanför. Längst denna delen av tomten finns rododendronbuskar, azaleor, blåbärsbuskar och vide planterad för lite vindskydd.

När vi kommer till den främre delen av tomten passerar vi bla. hallonplantor och den egna brunnen gömd under en fin buske. Från brunnen har man dragit ledningar till vattenposter som finns på flera ställen runtom på tomten.

Byggteknisk fakta

Det vackra huset, i stil som en 3-längad gård från förr, ritades av arkitekten Ulf Roos. Huset byggdes 2005 och har sedan byggåret haft samma ägare. Här kommer en redogörelse för en del av det digra arbete som lagts ner och vad som här erbjuds en köpare:

- Solceller installerades 2020 och har garanti kvar. Under 2021 producerade de 14 100 kwh. Hitintills i år har de producerat cirka 6 200 kwh. 
- Jordvärmeslingorna ligger inte på fastigheten utan finns på åkern intill fastigheten och är kopplade till en värmepump från NIBE 
- Vattenburen golvvärme finns i hela bostaden samt även i garage och verkstad 
- Huvudsäkring på 25 Ampere
- Jordfelsbrytare finns och två elcentraler med automatsäkringar 
- Larm finns installerat
- Fjärrstyrd port till garaget
- 6 markiser finns på den södra sidan av huset
- Vingården har frostskyddsbevattning

 - Fråga gärna mäklaren om mer detaljer vid visning! 

Norrvidinge

Norrvidinge är en liten kyrkby i Svalövs kommun som ligger i en naturskön omgivning med närhet till Kävlinge, Teckomatorp och Marieholm. Lund, Landskrona och Eslöv ligger cirka 2 mil från Norrvidinge. 

 

Livsmedelsbutiker finns i de närliggande orterna, bara några få minuters bilväg bort och skola finns närmst i Teckomatorp, skolbuss hämtar upp eleverna i Norrvidinge.

 

Ortens nuvarnade kyrka byggdes någon gång under 1100-talet då den ersatte en äldre träkyrka på samma plats. 

 

I Norrvidinge bor man granne med det vackra Skånelandskapet med blommande rapsfält, stora grönsaksodlingar och flera hästgårdar. 

 

55.837825739433, 13.096495134549

Ett lantligt boende utöver det vanliga med egen vinodling

Norrvidinge 1216 | Teckomatorp Svalöv