Ljus och fin 1:a nära strand och hav!

Kielergatan 20 | Råå Helsingborg

Nu erbjuds en mysig och välplanerad etta endast en halvtrappa upp. Lägenheten har ett moderniserat kök med matplats, stambytt och renoverat badrum, rymligt vardagsrum och en klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Genomgående ekparkettgolv (-20) och vitmålade väggar i alla rum. Här har du möjlighet att bo i ett lugnt och omtyckt område med promenadavstånd till badstrand och hav, bra kommunikationer och nära allt som Råå har att erbjuda.
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
1
Boarea
38 Kvm
Byggnadsår
1955

Beskrivning
Planlösning

HALL
Innanför säkerhetsdörren välkomnas vi av en trivsam lägenhet. I hallen har du bra utrymme för avhängning av ytterkläder och skor, även möjlighet att sätta in garderober till vänster. 

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen på höger sida finns en rymlig klädkammare med Elfa hyllsystem. Här kan du exempelvis förvara kläder, skor och accessoarer.

KÖK
Rakt fram från hallen kommer vi till köket i original men som har moderniserat genom åren. Under år 2020 fick köket omlackerade luckor, laminatbänkskiva, ny diskho med blandare, spishäll, ugn och fläktkåpa. Det finns dessutom en diskmaskin från 2021 som är smart placerad i skåpet under diskbänken och en kombinerad kyl/frys (-15). Här finns plats för ett matbord intill stort fönster med utsikt mot den fina innergården. 

BADRUM
Till vänster i hallen finns badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2003. Klinker på golvet och kakel på väggarna. Här finns en vägghängd toalettstol, dusch, handdukstork (vattenburen), spegelskåp med belysning, handfat med ett tvättställsskåp under och en tvättmaskin (-20). 

VARDAGSRUM/SOVRUM
Intill köket ligger ett ljust och generöst rum som lätt delas av så en del blir sovavdelning och den andra vardagsrum. Två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

RBF Helsingborgshus nr 5

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen registrerades 1954, nuvarande stadgar registrerades 2016. Föreningen äger fastigheterna Trumslagare 11 och 12 i Helsingborgs kommun. På fastigheterna finns 4 byggnader med 88 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1955. Adresserna är Kielergatan 14-24, Rååvägen 93-97 samt Narvagatan 1A och 1B på Råå.
2003 Stambyte
2014 tilläggsisolering vind
2016 Takrenovering inkl. taksäkring
2018 Föreningen genomförde översyn av fasad, fönster samt dränering
2019/20 Omfogning av fasad

För mer information se föreningens årsredovisning och stadgar. Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Lägenhetsfördelning
1 Rok - 11
2 Rok - 42
3 Rok - 32
4 Rok - 3

Garage - 13
P-platser - 6
Lokaler - 8

Föreningen har ett övernattningsrum för uthyrning.
Avgift 150kr/dygn.

Går även att hyra lokal för fest 100kr / tillfälle.

Årsavgiften höjs med 1,5% 2022-01-01 (Information från ordföranden 2021-11-23)

 *Är information från föreningen av stor vikt för dig uppmanas du att kontrollera uppgifterna med föreningen då uppgifter kan ha kommit att ändras utan mäklarens vetskap.

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

56.003450919024, 12.733359773998

Ljus och fin 1:a nära strand och hav!

Kielergatan 20 | Råå Helsingborg