Genomgående, nyrenoverad 2,5:a med inglasad balkong

Rååvägen 119 | Råå Helsingborg

Genomgående, renoverad 2,5:a på tredje våningen med inglasad balkong i västerläge. Här bor ni bekvämt med bra kommunikationer, nära mataffär och Råås alla bekvämligheter. En kort promenad tar er till strand med brygga. Välkomna till Rååvägen 119!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2.5
Varav sovrum
1
Boarea
68 Kvm
Byggnadsår
1958

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats på höger sida för ytterplagg och skor. På golvet ligger ett snygg gråbrunt laminatgolv och väggarna är tapetserade i en mjukt gråaktig tapet. Golvet är genomgående för hela lägenheten. På vänster sida i hallen finns en klädkammare/förråd, som idag används som kontor. Rummet har även en dörr vidare in till sovrummet.

MATPLATS OCH KÖK
Från hallen är det öppet in mot matplats och kök. Matplatsen rymmer både familj och vänner och här njuter ni av middagen i fint ljus från två stora fönster i västerläge. Från matplatsen når ni ut till balkongen i härligt solläge. Det stilrena köket i läckert svart kommer från Ikea och renoverades 2019. I köket finns bra arbetsytor på en laminatbänkskiva i grått med underlimmad vask och med ljusgrått kakel ovan arbetsytorna. Integrerad diskmaskin, mikro, ugn, spishäll med rostfri fläkt ovan samt kyl/fris i rostfritt: alla vitvaror från Ikea/Whirlpool. I köket finns ett stort fönster som ger fint ljus samt utsikt mot balkongen.  

BADRUM
Rakt fram från hallen ligger badrummet, som är renoverat och stambytt av föreningen. Kakel och klinker i grönt och grått, handfat med spegelskåp med belysning ovan samt dusch och vägghängd wc. Egen tvättmaskin finns också från Elvita. 

VARDAGSRUM
Vi går vidare och kommer in i vardagsrummet som även det är tapetserat. Här har man valt en ljus mjukt beigefärgad tapet och en fondvägg med sten-look. Det rymliga rummet har två stora fönster som ger fint ljus.

SOVRUM
Så kommer vi till sovrummet som har en ljus tapet i varm beigebrun ton och ett stort fönster som ger fint ljus. Härifrån kommare man in i klädkammaren och därifrån vidare tillbaka till hallen. 

Renoveringar

Nuvarande ägare la in nytt golv i hela lägenheten 2019, i samband med att planlösningen förändrades och ett helt nytt kök sattes in. Då målades även ytskikt såsom innertak och väggarna tapetserades om. Alla vitvaror är från 2019. 

Allmän beskrivning

Riksbyggen Bostadsrättförening Helsingborgshus nr 7 är en äkta bostadsförening med 167 lägenheter och 21 lokaler i fastigheter från 1958. Föreningen äger fastigheten Havsörnen 1, 2 och 3 med 6 byggnader uppförda 1958–59 med adresser Högastensgatan 1–13, Rååvägen 113–119 samt Holger Danskes gata 2–16.

Föreningen har fina öppna ytor att njuta av sommar som vinter och även nära till Råå strand samt småbåtshamn. Det finns en lekplats och grillplats med utemöbler för de boende att nyttja i området.

Det finns även ett hobbyrum som finns att utnyttja för hemslöjd och snickeri.

Förrådsutrymmen
Är placerade i källaren och det finns ett till varje lägenhet. Förråden är numrerade och har samma nr som lägenhetsnumret. Det finns även ett matförråd till varje lägenhet. Möjlighet till att hyra extra förråd och säkerhetsförråd finns.

P-plats och garage
Det finns "7-dagars" fri parkering på Holger Danskes gata, i övrigt tillhandahåller föreningen 51 st parkeringsplatser, 35 garageplatser både varm och kallgarage, 6 st platser i MC-garage och platser i cykel garage vilka alla går att hyra mot en avgift.
Det är separata köer till samtliga platser.

Tv och Internet
Föreningen har fiber och ett gruppavtal hos Telia där 100/100 ingår.

Elektroniskt säkerhetslås och porttelefon
Som bostadsrättsinnehavare använder du tilldelad tagg till porten, miljöhus och källare. För besökare finns porttelefonanläggning.
Porttelefonen kan kopplas direkt till bostadsrättsinnehavarens önskade telefonnummer. För att öppna porten vid samtal trycker man på knapp 5.

Taggar.
Till varje lägenhet hör 4 st. elektroniska taggar. Ytterligare beställning av taggar kan göras hos HSB.

Bopärm
Varje lägenhet har en bopärm. I denna pärm kan man finna bl.a. information om vilka stadgar och regler som gäller, samt vilka parter som ansvarar för vad. Denna bopärm skall följa med lägenheten vid försäljning. Vid förlorad bopärm debiteras 500kr.

Cykelgarage
Föreningen har även ett cykel garage för de som önskar ett lite säkrare alternativ.

Utförda renoveringar:
1990 - Fönsterbyte
2004 - Stambyte
2008 - Balkongrenovering
2010 - Säkerhetsdörrar
2011 - Byte entrépartier
2011 - Tilläggsisolering vind
2012 - Termostatventilbyte
2012 - Miljöombyggnadsarbeten
2016 - Fiberinstallation
2016 - Garageportar
2017 - LED
2019 - Byte av tvättmaskiner
2019 - Byte luftavfuktare

Planerat underhåll:
Kommande - Byte dagvatten- resp. spillvattenledningar i mark

Planerad avgiftsförändring:
Några större avgiftsförändringar är inte planerade (Information från Ordföranden 2021-08-11)

Hemsida
Bra information finns på föreningens hemsida: http://www.helsingborgshusnr7.se/

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

56.007734762399, 12.730253409775

Genomgående, nyrenoverad 2,5:a med inglasad balkong

Rååvägen 119 | Råå Helsingborg