Trevligt radhus med lättskött trädgård och sundsutsikt!

Styrbjörn starkes gata 7 | Helsingborg Helsingborg

Trivsamt radhus i två plan med 2-3 sovrum, 2 badrum och lättskött trädgård med grönområde utanför. Bostaden har genomgående ett härligt ljusflöde och från övre plan har ni fin utsikt över Öresund och Danmark. Här bor ni bekvämt med egen uppfart och carport, nära affärer, service och barnomsorg. Välkommen att boka visning!

Byggnadstyp
Friköpt Radhus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
135 Kvm
Tomtarea
210 Kvm
Byggnadsår
2006

Beskrivning
Planlösning

Välkomna till Styrbjörn Starkes gata 7! Här finns detta radhus, ritat av Wingårdhs arkitekter. 

Här möts vi av en välskött entrésida med en stor blommande rabatt till höger och till vänster en stenlagd uppfart med carport och plats till två bilar. Vi följer den stenlagda gången fram till ytterdörren och passerar på höger sida soprum och förråd. Höger om ytterdörren, intill köksfönstret, finns en skyddad uteplats i solläge, perfekt för morgonkaffet.

HALL
Välkomna in hallen som har bra med plats till ytterplagg på vänster sida. Här finns också en skjutdörrsgarderob för ytterligare förvaring. På golvet ligger ett praktiskt grått klinkergolv och hela nedre plan har härlig golvvärme. Väggarna är vitmålade vilket är genomgående för hela bostaden. Från hallen går trappan i ek upp till övre plan. Den inre delen av hallen öppnar upp in mot vardagsrummet och stora härliga fönster samt att här är det öppet upp i nock vilket ger en härlig rymd.

BADRUM
Intill hallen finns ett badrum med kakel och klinker i vitt; ljust och fräscht. Badrummet har wc, handfat med spegel med belysning ovan, dusch med glasvägg och draperi samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, båda från Electrolux. 

KÖK
Vi tar höger från hallen och kommer till det läckra röda köket från Myresjö. Det stilrena köket passar fint ihop med bänkskivan i oljad ek och den vita glasskivan som är stänkskydd ovan arbetsytorna. Här finns bra med arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med rostfri dubbel ho, spishäll, integrerad diskmaskin, hel kyl och frys i vitt samt integrerad ugn och micro i vitt;  allt från Electrolux utom micron som är från Husqvarna. På golvet ligger en fin ekparkett som är genomgående för hela bostaden.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet nås både via den inre hallen och via köket. Rummet är rymligt och har stora fönster som ger härligt ljus och utsikt ut mot den lilla trädgården med grönyta utanför. 

MATSAL/MÖJLIGT SOVRUM
Öppet intill vardagsrummet finns ett rum som idag används som matsal. Här kan man lätt sätta upp en vägg och få ytterligare ett sovrum om så önskas.

TRÄDGÅRD
Den lättskötta trädgården nås från vardagsrummet och erbjuder en större stensatt uteplats i skydd av huset samt en liten gräsmatta inramad av en grönskande häck. Över häcken skymtar Öresund och Danmark. I trädgården finns ett förråd. Via öppningen i trädgården når ni en stor härlig grönyta.

ALLRUM
Vi tar trappan upp till övre plan och möts av ett ljust allrum med stora fönster och utsikt över Öresund och Danmark. Här vill man gärna sitta länge och bara njuta av utsikten! Även här kan man sätta upp en vägg för att få fler sovrum om så önskas. 

BADRUM 
Vi tar höger och kommer till ett badrum med kakel i vitt och klinker i grått, med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med spegel och belysning ovan, badkar samt ett väggfast skåp med matchande skänk.

SOVRUM
Intill badrummet finner vi ett rymligt sovrum med två stora fönster och 4 garderober.

Vi går tillbaka via allrummet mot nästa sovrum som ligger vänster om trappan. På vägen går vi förbi en stor och rymlig  klädkammare.

SOVRUM
Detta sovrum är något mindre, kanske ett kontor, gästrum eller sovrum till barn? Här finns tre garderober. Rummet får fint ljus via en glasdörr med glasstaket, av typen fransk balkong. 

Renovering

2020 Ny tjärpapp på förråd och carport
2018 Ny tjärpapp på huvudbyggnadens yttertak 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG RAMLÖSA GA:11
GA1

Samfälligheten avser ansvar för de gemensamma gästparkeringarna, grönområde samt gatan utanför radhusen. 

Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

56.003983395068, 12.752624974471

Trevligt radhus med lättskött trädgård och sundsutsikt!

Styrbjörn starkes gata 7 | Helsingborg Helsingborg