Gavel 3:a med stambytt och renoverat badrum!

Bärnstensgatan 9 C | Helsingborg Helsingborg

Trevlig renoverad 3:a på andra våningen med stambytt och renoverat badrum. Den stora balkongen i söderläge ger härlig sol stor del av dagen. Här bor ni bekvämt, nära naturreservat, barnomsorg/skola samt mataffär och bra kommunikationer. Välkomna till Ättekulla!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
78 Kvm
Byggnadsår
1972

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats för ytterkläder och skor. Här finns möjlighet att sätta in en större garderob om så önskas. Genomgående för hela lägenheten är väggarna är vita och på golvet ligger ett fint parkettgolv. 

VARDAGSRUM
Vi tar höger och kommer till det rymliga vardagsrummet som har plats till både större soffgrupp och tex matgrupp. Två stora fönster ger fint ljus till rummet. 

SOVRUM
Vi tar vänster från hallen och kommer till det första sovrummet. Rummet har en stor skjutdörrsgarderob och ett stort fönster som ger fint ljus. 

BADRUM
Rakt över sovrummet finns badrummet som renoverades av föreningen i samband med stambyte 2019. Här har man valt tidlöst vitt kakel och grått klinker. Badrummet har praktisk vägghängd toalett, handfat med kommod i vitt med två lådor och spegel med belysning ovan, dusch med frostade vikdörrar. Bra med plats att sätta in egen tvättmaskin och torktumlare om så önskas.

SOVRUM
Så kommer vi till det andra sovrummet som ligger vägg i vägg med det första. Här finns en stor skjutdörrsgarderob med plats för mycket! En vägg har en mörk fondtapet och i övrigt är väggarna ljusa. Ett stort fönster ger utsikt mot balkongen.

KÖK
Det rymliga köket har inredning i vitt med bänkskiva i ek med rostfri vask och svart mosaikkakel ovan arbetsytorna. Inbyggd ugn och micro i rostfritt samt hel kyl och frys i rostfritt med intrigerad kolsyra ismaskin. Spishäll med rostfri fläkt ovan. All utrustning kommer från Electrolux. Rummet har bra med plats till köksbord intill två fönster i söderläge.

BALKONG
Från köket når vi balkongen i härligt soligt söderläge. På golvet ligger en grå balkongmatta och väggarna är delvis vit panel. Här ryms ett matbord eller en loungesoffa. 

Om föreningen

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 på adressen Bärnstensgatan i Ättekulla. Föreningen består av 391 bostadsrättslägenheter och tillhandahåller en fin friskvårdlokal med motionsrum, bastu, solarium, TV-rum, festlokal samt övernattningsrum. Inflyttning i föreningen skedde under 1973. Föreningen står för bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring. Medlemsaktiviteter ordnas regelbundet med t ex kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad.

* Läs vidare på föreningens hemsida; https://attekulla.hsbbrfwebb.se/

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök
104 st 2 Rum och kök
133 st 3 Rum och kök
103 st 4 Rum och kök

Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd (gamla soprum).

Föreningen ligger bra placerad med service och bekvämligheter på kort avstånd. På Ättekulla finns bl.a. förskola, F-9 skola, pizzeria, täta bussförbindelser, nära motorväg och Citygross mataffär.

Föreningen har två övernattningslägenheter som medlemmar i Brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Lägenheterna ligger på Bärnstensgatan 15C och 49C.

Föreningen har också en friskvårdslokal med gym och bastu . Om du vill ha tillgång till gymmet så tar du kontakt med områdesförvaltare

UTFÖRT UNDERHÅLL ÅR 2020
- Stambyte
- Åtgärder av markfuktsproblem i lägenheter
- Byte av värmeledningar samt radiatorer
- Byte av spisfläktar samt OVK
- Byte av yttre entrébelysning
- Renovering tvättstuga på Bärnstensgatan 21B

 

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.013058349055, 12.75545103786

Gavel 3:a med stambytt och renoverat badrum!

Bärnstensgatan 9 C | Helsingborg Helsingborg