Arrendetomt med fritidsstuga på härliga Rya!

Rya Ängaväg 89, Stuga nr 15 | Helsingborg Helsingborg

Charmig stuga med insynsskyddad och lummig trädgård med viss havsutsikt, nära både golfbana och hav!

Stugan är på 32 kvm och inrymmer ett vardagsrum, kök, sovrum och toalett.

Välkomna till Rya Fritidsby!

Byggnadstyp
Fritidsstuga
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
32 Kvm
Tomtarea
400 Kvm
Byggnadsår
1981

Beskrivning
Planlösning

INGLASAD VERANDA/VARDAGSRUM
Välkommen in i den inglasade verandan som idag används som ett vardagsrum. Fönsterpartier på tre sidor släpper in mycket ljus i rummet.  Det genomgående brädgolvet är målat i ljusgrått och samtliga väggar och innertak i stugan består av vitmålad träpanel. 

KÖK
Från vardagsrummet kommer vi vidare in till köket. Köksinredning från IKEA (2016) med vita luckor och en vit bänkskiva i laminat samt en diskho i rosttfritt stål. Kombinerad Kyl/frys från Whirpool (2018) och en vit ugn med spishäll från IKEA (2016). Köket har två fönster ovanför matplatsen vilket ger ett trevligt ljusinsläpp. 

SOVRUM
Från köket kommer vi vidare till sovrummet där det finns plats för två enkelsängar och förvaring. Här sitter en luft/luft värmepump som kan ge både värme och luftkonditionering. 

TOALETT
Här finns en toalettstol och ett handfat från 2017. Vatten och avlopp drogs in i stugan av behörig fackman år 2016.

ÖVRIGT
Nytt yttertak 2007.
För närvarande är det sommarvatten på området. 

 

Rya Fritidsby

Rya fritidsby är en ideell förening för alla som innehar ett fritidshus/lott/tomt inom området. Rya Fritidsby har 48 medlemmar och föreningens ändamål är fritids- och rekreationsverksamhet samt att främja medlemmarnas intressen i egenskap av nyttjanderättshavare. En medlemsavgift om 4000 kr per år och en inträdesavgift om 500 kr ska betalas till föreningen. Arrendeavgiften ska också erläggas till föreningen och den justeras årligen med hänsyn till förändringen i index. Arrendet finns mellan markägaren och föreningen. Arrendeavtalet löper ut 2029 vilket innebär att det då ska skrivas ett nytt avtal med markägaren. 

Köpare ska godkännas av styrelsen för Rya Fritidsby för att erhålla medlemskap i föreningen.

I området har man rätt att bygga stuga med högst 40 kvm byggnadsarea, varav 8 kvm är överbyggd uteplats/uterum. Det kan också finnas möjlighet att bygga friggebod om 15 kvm samt en Attefallsbyggnad om 30 kvm eller Attefallstillbyggnad om 15 kvm om utrymme finns. Alla har kanske inte möjlighet till detta beroende på tomtens storlek eller läge. Du måste lämna in en anmälan till bygglovsenheten med tillhörande handlingar och få ett startbesked innan åtgärderna påbörjas. Du behöver även styrelsens godkännande.

Stugorna står på ofri grund (arrendetomt) vilket är viktigt att känna till. Det innebär att du äger byggnaden medan någon annan äger fastigheten. Byggnadens ägare har rätt att nyttja fastigheten genom ett nyttjanderättsavtal. Byggnad på ofri grund är lös egendom. Det går därför inte att få lagfart som när du har blivit ägare till en fastighet och du kan inte belåna stugan/kolonilotten. 

Enligt nuvarande regler får man bo i området från 30/4 till 15/10. På tider utanför detta får man vara i sin stuga, övernatta helger och veckoslut men inte bo permanent. Andrahandsuthyrning är inte tillåtet.

Rya

Rya ligger vid Öresund mellan Råå och Rydebäck, strax söder om Helsingborg. Här finns Golfklubb med restaurang.

Här bor man nära en lång sandstrand med fina badmöjligheter. Man kan ta en strandpromenad till Råå, ett idylliskt gammalt fiskesamhälle med en stor småbåtshamn, flera restauranger, fisketurer ut till Öresund och många andra sommaraktiviteter.

55.978046404425, 12.762561322641

Arrendetomt med fritidsstuga på härliga Rya!

Rya Ängaväg 89, Stuga nr 15 | Helsingborg Helsingborg