2a med hiss på Kaptensgatan!

Kaptensgatan 40 | Råå Helsingborg

Nu erbjuds en trevlig 2:a på Råås pittoreska Kaptensgatan. Lägenheten ligger på 2:a våningen med hiss och har från den franska balkongen fin utsikt över grönområde! Möjlighet att skapa ett boende i er egen stil. Här bor ni bekvämt med promenadavstånd till hamnen, stranden och alla Råås bekvämligheter!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
63 Kvm
Byggnadsår
1987

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen där det finns bra med yta för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även garderober för extra förvaring. Från hallen får vi en bra överblick över hela lägenheten. 

SOVRUM
Rakt fram från entrén når vi sovrummet. Här möblerar du enkelt med en dubbelsäng om du så önskar. Två fönster ger oss trevligt ljus och möjlighet till frisk luft. Det finns gott om förvaring genom väggfasta garderober som löper längs ena väggen. 

VARDAGSRUM
Tar vi höger från hallen kommer vi in i det öppna vardagsrummet som har fönster i två väderstreck. Två stora öppningsbara balkongdörrar ger oss en fransk balkong med trevlig utsikt mot grönområdet Fregatten och Rååån. Det ligger ett snyggt parkettgolv och väggarna har en ljus tapet. Här möblerar du både med en extra matplats samt en soffgrupp.

BADRUM
Från hallen tar vi  till vänster och når badrummet som har en ljusbeige plastmatta på golvet och är halvkaklat i vitt. Rymligt och bra badrum som idag har ett badkar, kommod med handfat, spegelskåp,  wc samt handdukstork. 

KÖK
Sist stiger vi in i köket som har en bra yta med en matplats med utsikt över Kaptensgatan och vackra "slottet på Råå".  
Det är ett välplanerat kök med många arbetsytor och gott om förvaring i köksskåpen. Luckorna är släta och vita, ovan den rostfria diskbänken sitter ett ljusblått lättstädat kakel. Maskinparken består av ugn (Bosch), diskmaskin (Electrolux), halv kyl och frys (Samsung), fläkt (Franke) samt spishäll (Electrolux). Ett kök att trivas i helt enkelt. 

Varmt välkomna på visning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Fullriggaren 1 och Skonaren 6 i Helsingborgs kommun. På fastigheten finns två byggnader med 65 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1987. Fastighetens adress är Kaptensgatan 12-40 på Råå i Helsingborgs kommun. Lägenheterna fördelas på 8 st 1 rok, 34 st 2 rok, 15 st 3 rok samt 8 st 4 rok.

Föreningen har under ett antal år haft god ekonomi. Årsskiftet 2017-2018 sänktes avgifterna med 3 %. Vid årsskiftet 2018-2019 sänktes månadsavgifterna ytterligare med cirka 3%.

Gemensam tvättstuga samt källarförråd och cykelförvaring finns. Möjlighet att hyra extra förråd precis utanför lägenheten.

Föreningen har 12 garage, 15 car-portar och 14 p-platser.
Till dessa finns separat kö via Riksbyggen. Man kan stå i kö till flera typer av bilplats samtidigt.
Ca priser
Garage 400kr
Carport 225 kr
P-plats 125 kr

Gästlägenhet 2 rum och kök
4 bäddar (2 våningssängar) + extrasäng
Pentry med kyl, wc och dusch
150 kr / natt

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

55.998048651487, 12.7426251877

2a med hiss på Kaptensgatan!

Kaptensgatan 40 | Råå Helsingborg