Härlig villa med det lilla extra

Porslinsgatan 9 | Gantofta Helsingborg

I barnvänliga Gantofta ligger detta inbjudande hus i 1,5 plan med källare, som har många plusvärden som t ex uterum, eldstad, plats för många bilar, bra värmesystem och allt i gott skick! Entréplanet är renoverat och erbjuder ett sovrum, badrum samt kök, vardagsrum med kamin och stort uterum i anslutning. På övre plan som också är renoverat finns två stora sovrum. Källaren är delvis renoverad med 2 bra rum som idag används som sovrum och tv-rum. I övrigt i källaren finns tvättstuga och möjlighet att skapa t ex badrum med spaavdelning. I källaren finns också ett stort rum för t ex förvaring eller vad sägs om biljardrum eller biorum? Välkomna att titta på ert nästa boende!

Byggnadstyp
1,5-planshus med källare
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
120 Kvm
Biarea
85 Kvm
Tomtarea
820 Kvm
Byggnadsår
1963

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i den rymliga hallen som har ljusa väggar med delvis vitmålad bröstpanel samt ett ljust laminatgolv som är genomgående för nedre plan. På vänster sida finns en platsbyggd garderob med sittbänk med förvaring. I övrigt finns gott om plats för ytterplagg och skor. Från hallen har man öppen planlösning in mot kök och vardagsrum med kaminen centralt placerad mellan rummen.

SOVRUM
På vänster sida finns ett sovrum med ljust målade väggar, ett stort fönster samt en dubbelgarderob med träfärgade luckor. 

BADRUM
Intill sovrummet finns badrummet som har grått klinkergolv och våtrumskiva på väggarna. Här finns wc, handfat med vit kommod med lådor och spegelskåp med belysning ovan, handdukstork samt dusch med vikdörrar i glas. Här finns även två väggfasta vita skåp till förvaring samt ett stort fönster med mönstrat glas som ger insynsskydd med fint ljus och möjlighet till vädring. 

KÖK
Så kommer vi vidare till köket som har modern lantlig känsla med snygg grå inredning och ljus träbänskskiva. Här finns bra med förvaring, längst en vägg har man satt skåp från golv till tak med delvis vitrin som ramar in köket fint.  Vitt kakel ovan arbetsytorna gör det lätt att hålla rent och en lugn mönstrad tapet på övriga väggar ger en mjuk känsla. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys (Electrolux), rostfri diskmaskin (Electrolux), spishäll, rostfri fläkt (Ikea) samt inbyggd micro och ugn (Electrolux). Köket har fönster åt två håll samt plats till ett matbord.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i vinkel där den inre delen en gång var ett sovrum. Här är det möjligt att dela av om fler rum önskas på entréplan. Det härliga rummet har vitmålade väggar och en mörkgrå fondvägg som ger ett lugn till rummet. Här finns gott om plats för familj och vänner antingen i den större soffhörnan eller vid matsalsbordet. Rummet har ett fönster i den inre delen samt två fönster och altandörr ut mot uterum och trädgård.

UTERUM
Vi stiger ut i det stora uterummet som har flera öppningsbara skjutpartier i glas ut mot trädgården och på fasadväggen sitter vitmålad pärlspont. På golvet ligger ett mörkt klinkergolv. Detta härliga rum förlänger sommaren och ger plats till långa trevliga middagar med möjlighet att stänga till skjutpartierna när kylan kryper på. Från uterummet tar man några trappsteg ner och kommer ut på en gräsmatta som ramas in av vintergrön tujahäck.

ÖVRE PLAN
Vi tar den vitmålade trappan upp till övre plan och på vägen passerar vi ett runt fönster som ger fint ljus in till trappan. Här uppe möts vi av en mindre hall med plats för t ex en kontorshörna eller läshörna. Väggarna är genomgående vita och det genomgående golvet är ljust grått. I hallen finns även två inbyggda garderober i sidovinden.

SOVRUM
Vi tar höger och kommer till ett stort sovrum med delvis snedtak och synliga vitmålade bjälkar. Ett fönster ger rummet fint ljus från gaveln.

SOVRUM
Till vänster ligger ett ännu större sovrum med delvis snedtak och delvis tapetserade väggar. Rummet har många möjligheter, t ex som syskonrum eller varför inte göra en mindre walk-in-closet i ena delen. Även här finns ett fönster på gaveln.

KÄLLARPLAN
Så går vi tillbaka ner till hallen och öppnar dörren ner mot källarplan. Här nere möts vi av en renoverad hall med vita väggar och mörkt klinkergolv. Under trappan finns möjlighet till förvaring.

RUM
Vi tar vänster och kommer till ett mysigt rum med mjuk heltäckningsmatta i mullvadsgrått, vitmålade väggar och en stor praktisk skjutdörrsgarderob. Fint ljus kommer från det större källarfönstret. 

RUM
Vi går förbi trappan och tar höger och kommer till ett stort rum som idag används som TV-rum. Här är väggarna vita och på golvet finns samma mörka klinkergolv som i hallen. Även här finns ett större källarfönster. 

PANNRUM
Vi går vidare och går igenom pannrummet som idag används till förvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljus klinkergolv.

MÖJLIGHETERNAS RUM
Innanför pannrummet ligger det som en gång var en gästtoalett, förråd och tvättstuga. Här har nuvarande ägare påbörjat förändring av planlösningen då det var tänkt att bli tvättstuga och badrum med spaavdelning. Då planerna ändrats står nu rummet redo för era drömmar! Tvättstugedelen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Bosch) och har två mindre källarfönster. 

FD GARAGE/FÖRRÅD 
Intill ligger det som en gång var garage. Idag används det som förråd och garageporten finns fortfarande kvar. Även detta rum bjuder in till drömmar, vad sägs om ett biljardrum eller kanske ett biorum?!

Trädgård

Välkomna till Porslinsgatan 9 och en härlig hörntomt inramad med vintergrön tujahäck! Vi stiger in på den stenlagda delen av tomten och passerar ett praktisk cykel/barnvagns skjul till vänster och till höger finns en rymlig gräsmatta med plats för bus och lek intill det stora uterummet. Vi följer stensättningen och framme vid entrén är är trappan svartmålad liksom sockeln på huset, snyggt och stilrent. Vid entrén finns plats för trädgårdsmöbler som ramas in av fina planteringar med blommande perenner.

Stensättningen övergår vidare in till ett trädäck, även där med plats för utemöbler, grill, osv. I en försänkning i trädäcket har där tidigare funnits en ovanmark-pool, vilket man enkelt kan sätta dit igen om så önskas. Nu fylls utrymmet av en studsmatta och vill man hellre ha trädäck över hela kan man sätta i ny trall. Intill trädäcket finns den tidigare nedfarten till garaget, avgränsat med ett staket. Här kan man skapa en trevlig avdelning med t ex utespa, lite avskilt från resten av trädgården. Intill trädäcket finns en mindre gräsmatta med fina blommande rabatter. Via en utgång i häcken når vi den stora gruslagda parkeringsplatsen som rymmer flera bilar, släp, osv. 

Gräset klipps smidigt av en robotgräsklippare som finns parkerad i skymundan vid uterummet. För att klippa den mindre gräsmattan bär man gräsklipparen dit.

Renovering

2021 Tegelfasaden målas 
2020 Ny träpanel på fasaden 
2020 Nya 3-glasfönster i källaren 
2017 Renoverat uterum
2016 Nytt yttertak 
2015 Nytt kök från IKEA samt nya vitvaror 
2014 Badrummet renoverat
2014 Tvättmaskin och torktumlare från Bosch 
2010 Omdränerat med Isodrän
2009 Ny luft/vatten värmepump från NIBE installeras
2008 Installation av Contura kamin 


Gantofta

Bo i natursköna Gantofta

Natursköna Gantofta är ett äldre stationssamhälle strax söder om Helsingborg, med rötter i kringliggande landsbygd. Här bor du nära naturen med Råån som rinner förbi i den vackra dalgången och havet är inte längre bort än en cykeltur. 

Samhället består till största delen av villabebyggelse från olika årtionden. En bostadsrättsförening finns på orten med radhus uppförda 2018 för BoKlok.

Gantofta når du enkelt med tåg, regionbuss eller bil. Tåget tar cirka 8 minuter från Helsingborg C och söderut går tåget ända till Ystad. Bra cykelvägar tar dig till havet på cirka 15 minuter.

Gantofta har barnomsorg både i privat och kommunal regi samt skola upp till åk 9. I Gantofta finns också en ICA-butik och pizzeria.

Ett aktivt föreningsliv präglar Gantofta. Här finns gymnastikförening, fotbollsförening, innebandy, scouter och även byalag som värnar orten och ordnar många trevliga arrangemang t ex vid midsommar.

55.98925308562, 12.803489893666

Härlig villa med det lilla extra

Porslinsgatan 9 | Gantofta Helsingborg