Ett hem som passar livsnjutaren, flytta rakt in och njut!

Vårlöksgatan 8E | Helsingborg Helsingborg

Här har vi nöjet att presentera ett estetiskt tilltalande hem i praktiskt bostadsrättsformat i en välskött förening med med god ekonomi. Bostaden genomsyras av skandinavisk elegans där inget lämnats åt slumpen.
Här bor man med egen biluppställningsplats och ett stort trädäck i sydväst med mycket sol! Varmt välkomna till Vårlöksgatan 8E och populära Sofieberg!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
87 Kvm
Byggnadsår
1960

Beskrivning
Planlösning

Nöjet att presentera denna radhusdröm!

Hela bostaden är i mycket gott skick och har varsamt renoverats under åren. Bostaden har genomgående bredspacklade, målade väggar och trevlig ekparkett. 

Välkomna i hallen där det ligger vacker kolmårdsmarmor på golvet och vi får en bra vy över hela bottenplanet och ut mot uteplatsen. I hallen finns även en praktisk klädkammare under trappan och möjlighet till avgängning av ytterkläder och skor. Vidare från hallen kommer vi till det ljusa vardagsrummet som har vitmålade väggar och ekparkett på golvet, i vardagsrummet finns plats för både matbord och soffgrupp. Via vardagsrummet når du enkelt köket och den härliga uteplatsen. Från trädäcket tar man sig ut till föreningens stora gräsmatta med lekplats, sittplatser och yta för bollspel eller andra aktiviteter. Här njuter ni av solen hela dagen!

Vi går tillbaka in till det stilrena köket med bänkskiva i laminat och stänkskydd i glas. Induktionshäll, inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin, integrerad varmluftsugn och mikro. Köket rymmer även ett mindre köksbord, perfekt för frukosten! Vidare från köket når vi tvättstugan som renoverades 2021. Tvättstugan har golv i kalksten, bänkskivor i ek och här finns både tvättmaskin och torktumlare.

Trappan som är klädd i ek leder oss upp till ovanvåningen och hallen på övre plan. En möblerbar hall för exempelvis kontorsplats och en fransk balkong som ger ett trevligt ljus. Här finns även en platsbyggd förvaring. På golvet ligger ekparkett med vitmålade väggar. Härifrån når du de båda sovrummen samt badrummet.
Det första sovrummet har snyggt gråmålade väggar och ekparkett. Det är ett rymligt sovrum vilket rymmer både dubbelsäng och skrivbordsplats. Praktiskt med platsbyggda garderober och ett fönster mot det härliga grönområdet.  Vidare når vi det andra sovrummet som har grönmålade väggar och ekparkett. Även här finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar och möjlighet till både dubbelsäng och skrivbord. Fönster mot trädgården.
Sist når vi badrummet som är helkaklat med snyggt sandfärgat golv och vita väggar. Här finns en handdukstork, duschhörna med glasväggar samt praktisk förvaring i form utav ett högt badrumsskåp och kommod. 

På baksidan av huset finner vi den trivsamma uteplatsen. Trädäcket täcks delvis av ett praktiskt nylagt skärmtak. Under taket ryms såväl grill som utemöbler. Trädäcket om 60 m2 rymmer även loungehörna, matplats under bar himmel och solsängar. Det finns möjlighet att bygga om och vinterbona uterummet (bygglov krävs) på så vis skapar man en större yta att nyttja året runt. Det finns även ett förråd i anslutning till biluppställningsplatsen på entrésidan!

Varmt välkomna till denna pärla!

 

 

 

 

 

 

 

Renoveringar

Renoveringar
2012 Köksbyte (Ikea)
2012 Ytskikt
2013 Utemiljö, uteplats baksida
2015 Måling inne
2016 Badrumsrenovering
2020/2021 Utemiljö framsida
2021 Tvättstuga inkl ny torktumlare
2021 Nytt tak uteplats
2021 Renovering/slipning av trädäck
2021 Delvis målning inne
2021 Delvis nya badrumsmöbler och duschväg

Allmän

Föreningen äger fastigheterna Ståndaren 1, Skyffeln 1, Pallen 1 och Pistillen 1 i Helsingborgs kommun. På fastigheterna finns 9 byggnader med 45 lägenheter samt 1 uthyrningslokal. Byggnaderna är uppförda 1960. Fastigheternas adress är Sofiebergsvägen 63-73, Vårlöksgatan (Floragatan) 4-8 och Hyacintgatan 2 i Helsingborgs stad. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringsbeskrivning
Gjorda renoveringar:
2004/2005: Miljöhus
2009/2010: Fönsterbyte
2012/2013: Fasader
2014/2015: Byte altandörrar, målning garageportar
2014/2015: Lekplatser
2015/2018: Takrenovering
2016/2017: Totalrensning ventilation
2016/2017: Luftavfuktare
2018/2019: Fasad, tvätt och målning
2018/2019: Målning sockel
2018/2019: Ytterdörrar

Gemensamma utrymmen
Förråd på framsida.
Parkering
Biluppställningsplats. Gratis parkering på kringliggande gator.
Lokal

 

 

Sofieberg

Bo på populära och barnvänliga Sofieberg

Sofieberg är ett populärt och barnvänligt bostadsområde ca 3 km från Helsingborg centrum som är från första halvan av 1900-talet med framförallt villor.

Från början var Sofieberg ett sommarnöje och ett jordbruk som tillhörde en handlare med namnet C E Hedström. På 1950-talet köpte Helsingborgs stad en del av marken och snart togs det första spadtaget till villaområdet Sofieberg. 

Sofieberg är ett mysigt bostadsområde med många små lugna villagator. Hit når du lätt med stadsbuss eller bil. I angränsande bostadsområden finns flera förskolor och skolor som Husensjöskolan, Västra Ramlösa skola och Vittra Adolfsberg.

I närheten finns naturområdet Jordbodalen där den omväxlande skogspromenaden tar dig över ett antal träbroar och runt flera dammar. På vägen kan du se mindre vattenfall längs Gåsebäcken och dramatiska branter där berggrunden syns tydligt. Här finns upplysta elljuspår, lekplats, flera eldstäder samt utegym. Här ligger också konferens och nöjesanläggningen Sundspärlan som roat människor sedan 1895.

56.041051379951, 12.736597911243

Ett hem som passar livsnjutaren, flytta rakt in och njut!

Vårlöksgatan 8E | Helsingborg Helsingborg