3a med två balkonger!

Ättekullagatan 14 | Helsingborg Helsingborg

Trevlig och välplanerad 3a på våning 4a med två stora sovrum, och gedigen klädkammare. Genomgående och ljus med mycket fönster. Två balkonger att dricka kaffe på både med morgon -och kvällssol! Hiss finns! Varmt välkomna!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
3
Varav sovrum
2
Boarea
82 Kvm
Byggnadsår
1976

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen där det finns bra med yta till förvaring och avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även en större klädkammare. Från hallen når vi samtliga rum i lägenheten. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna har en ljus tapet. 

SOVRUM 1 
Tar vi höger i hallen går vi förbi klädkammaren och når sovrummen. Det första sovrummet används idag som ett matrum men det får med lätthet plats en dubbelsäng om man så önskar. Rummet kan även fungerar bra som kontor eller gästrum. 

SOVRUM 2
Vägg i vägg finner vi det stora sovrummet som har gott om förvaring genom flertalet garderober. Även här får du plats med en dubbelsäng och sängbord. Från sovrummet tar vi oss ut på den inglasade balkongen som ligger i öster. Här får du njuta av den härliga morgonsolen och utsikt över grönska. 

VARDAGSRUM
Vi stiger in i vardagsrummet som har tre härliga fönster som ger mycket ljus. Här finns ett snyggt parkettgolv och väggarna har en ljus tapet. 

BADRUM
Från hallen når vi med lätthet badrummet som har våtrumsmatta på golv och vägg. Här finns idag en tvättmaskin, dusch, handfat, wc och handdukstork. Tvättstugan finns på entréplan. 

KÖK
Sist når vi köket som har en generös yta med plats för matbord för 4 pers. Köket från Ballingslöv har vita luckor och en bänkskiva i laminat. Maskinparken består av: kyl och frys (Bosch)  i fullhöjd, diskmaskin (Miele), spis med ugn (Husqvarna). Från köket når vi den största balkongen som även den är inglasad. Balkongen vetter mot väster och ger en trevlig eftermiddags -och kvällssol. Balkongerna renoverades 2021. 

Varmt välkomna på visning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föreningen
Allmän information

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades år 1977. Brf Eddan äger fastigheten Eddan 4 bebyggd med två 8-våningshus med adresser Ättekullagatan 6 – 22. Husen innehåller 222 lägenheter med förråd, i övriga utrymmen finns bl.a. ett övernattningsrum, 6 tvättstugor, en föreningslokal. Lägenheterna är fördelade; 9 st. 1 rum och kök, 113 st. 2 rum och kök, 87 st. 3 rum och kök, 13 st. 4 rum och kök.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde årsavgiften med 5% 2021-01-01.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

 Fasadrenovering av husen inklusive nya inglasningar gällande balkonger utfört 2021.

Målningsbehov av trä samt renovering av plåtar garage. Följande underhållsåtgärder planeras inom de närmsta 5-10 åren:  -
Stambyte (inklusive badrumsrenovering) kommer troligtvis att göras inom 7-8 år
- Byte av passersystem samt låssystem
- Omläggning asfalt i gångar
- Uppgradering av värmecentral

Gårdsplats

Mycket trevliga gemensamma ytor. Möjlighet för grillning mm. Härliga gräsytor och flera sittgrupper, fina planteringar runtomkring.

Tv/Internet

Husen är ansluta till ComHem för tv och internet. Grundutbudet på kabel-tv ingår i månadsavgiften (ca 12-15 kanaler). Även fiber via bredbandsbolaget finns indraget.

Gemensamma utrymmen

Lokal finnas att låna för föreningens medlemmar. Övernattningsrum finns att hyra för 200kr/natt. I grannföreningen finns ett gym, att nyttja detta kostar 100 kr/mån.

Parkering

Garage (111) samt p-platser (128) finns att hyra. Separat kö.

Försäkring

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Föreningen har även brandskyddsavtal och trygghetspaket med Anticimex.

Föreningens hemsida

www.eddan.hsbbrfwebb.se/

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.011310479667, 12.76015683308

3a med två balkonger!

Ättekullagatan 14 | Helsingborg Helsingborg