Chans att skapa ert drömhem!

Ekebyvägen 23 | Helsingborg Helsingborg

Nu finns detta mysiga hus anno 1909 i 1,5 plan redo att sätta er prägel på, huset som var skräddare Janne Borgstsröms hus under många år. Huset erbjuder idag ett stort uterum, 3 sovrum, stort vardagsrum och matrum med kamin. Den stora tomten fångar solen hela dagen och på uppfarten finns plats till två bilar. På tomten finns också en äldre lada som används som förråd. Här bor ni med närhet till skola, barnomsorg och bra kommunikationer.

Byggnadstyp
1,5 planshus
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
165 Kvm
Tomtarea
918 Kvm
Byggnadsår
1872

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats till ytterplagg och skor direkt på vänster sida. Ytterligare förvaring finns genom en garderob samt ett städskåp. På väggarna sitter tapet och på golvet ligger ett laminatgolv. Här finns elcentralen som är utrustad med en jordfelsbrytare. 

TVÄTTRUM
På höger hand i hallen ligger tvättrummet som har våtrumsmatta på golvet och tapet på väggarna. Här finns tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Electrolux) samt ett fönster för ljus och vädring. 

FÖRRÅD/PANNRUM 
Intill tvättrummet ligger ett förråd där varmvattenberedaren (troligen 1973/1974) finns.

INRE HALL
Vi kommer in till en inre möblerbar hall med trappan som leder till övre plan. Rummet har två fönster med djupa fönsterkarmar. Även här är det tapet på väggarna och samma laminatgolv som hallen.

BADRUM
Från den inre hallen når vi badrummet som har kakel och klinker i varma beige toner. Badrummet är utrustat med handfat med kommod i björk, wc, dusch samt spegelskåp med belysning ovan.  Det fristående skåpet ingår också i köpet. I badrummet finns ett fönster för ljus och vädring samt golvvärme (el). Badrummet renoverades kring 2011. 

VARDAGSRUM
Så kommer vi vidare till det rymliga vardagsrummet som har tapet på väggarna och laminatgolv. Rummet får fint ljus från fönster åt tre håll. Rummet har synliga takbjälkar och en öppen spis (som idag inte används) samt altandörr som leder ut till uterummet.

UTERUM
Det stora uterummet har plats till både matgrupp och soffgrupp om så önskas. Rummet har brädgolv och panel på väggarna samt många fönster och altandörr ut till trädgården. Taket är av korrugerad plats vilket ger ett ljust och härligt rum.

MATRUM
Vi går tillbaka in via den inre hallen och kommer till ett rum som idag används som matrum och tv-rum. Väggarna är gråmålade och på golvet ligger ett laminatgolv. Rummet har synliga bjälkar, fönster åt två håll samt en kamin, dock ej i bruk. 

KÖK
Praktiskt arbetskök med inredning i furu. Köket är utrustat med hel kyl (Siemens) och frys (Bosch), diskmaskin (Logik), extra bred spis med häll (ej induktion) och fläkt ovan (Husqvarna). Arbetsytorna består av rostfri diskbänk och laminatbänkskiva i svart.  Ett fönster ger rummet ljus.

SOVRUM
Från tv-rummet når vi husets första sovrum, även det med laminatgolv och tapetserade väggar. Längst en vägg finns tre dubbelgarderober. Rummet har även ett fönster.

ÖVRE PLAN

Vi går vidare till övre plan och möts av ett allrum med snedtak och öppet upp i nock och synliga bjälkar. Väggarna är tapetserade, på golvet ligger ett laminatgolv och trären panel i taket. Rummet har tre takfönster och ett förråd i anslutning.

Övre plan erbjuder två sovrum, ett på varje gavel. Rummen är rymliga och rymmer lätt var sin dubbelsäng samt tex skrivbord, byrå eller annan möbel. Båda sovrummen har ett fönster och ett av rummen har två garderober. På övre plan finns också förvaringsutrymmen, bland annat i sidovindar och ett förråd. 

Trädgård

Vi når huset via uppfarten som rymmer två bilar. En grind mellan huset och den gamla ladan leder in till trädgården och en enorm gräsmatta. Här finns möjlighet att skapa er drömträdgård med plats för barnlek, avkoppling och kanske odling. På gräsmattan finns idag ett trädäck i marknivå med en äldre handpump och en liten damm intill. Ett stort vackert träd ger skugga varma sommardagar och runt trädgården finns en välskött vintergrön tujahäck. Den äldre logen erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Möjligheter finns också att göra en infart från Krassegatan om så önskas. 

Bårslöv

Bårslöv ligger strax öster om Helsingborg. Här bor du med närhet till naturen i Rååns dalgång och till havet som inte är längre bort än en cykeltur på ca 10 minuter. Samhället består till största delen av villor och radhus från 1970- och 1980-talet.

Bårslöv når du enkelt med regionbuss eller bil. Bilen tar cirka 10 minuter från Helsingborg centrum. 

I Bårslöv finns kyrka, pizzeria, bensinstation samt förskola och skola. Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidshem.

I början av 2000- talet byggdes Helsingborgs tredje brandstation i Bårslöv. Från stationen utgår även yttre befäl och brandingenjör. Här finns administrativ förbundsledning samt också ledningscentral med inre befäl och SOS Alarm.

56.005401074449, 12.819047115594

Chans att skapa ert drömhem!

Ekebyvägen 23 | Helsingborg Helsingborg